فرهاد آئیش،اظهار كرد : طی دو دهه گذشته، تئاتر ایران پیشرفت زیادی كرده است و دلیل آن، نسل جوانی است كه در جامعه ای بزرگ شده كه بسیار دینامیك و متحرك است.
فرهاد آئیش،اظهار كرد : طی دو دهه گذشته، تئاتر ایران پیشرفت زیادی كرده است و دلیل آن، نسل جوانی است كه در جامعه ای بزرگ شده كه بسیار دینامیك و متحرك است.
این بازیگر باسابقه تئاتر، سینما و تلویزیون كشورمان در گفت و گو با برنامه «تماشاخانه» كه از آنتن رادیو جوان با موضوع «بررسی وضعیت تئاتر در شهرستان های كشور»، پخش می شد، با اشاره به سابقه فعالیت خود در تئاتر ایران خاطر نشان كرد: طی دو دهه گذشته، تئاتر ایران پستی و بلندیها، موفقیت و اشتباهاتی را تجربه كرده است ولی در مجموع می توان گفت در این دو دهه، تئاتر كشورمان پیشرفت زیادی كرده است و دلیل آن هم حضور نسل جوانی است كه در جامعه ای بزرگ شده كه بسیار دینامیك و متحرك است، جامعه ای كه هر روز آن، به اندازه یك سال یك جامعه نرمال، تحرك و تغییر و تحول دارد .
وی ادامه داد : تغییر و تحول با خود خیلی از مسائل و موضوعات را به همراه می آورد. از یك طرف می تواند باعث كژی ها و كاستی ها شود و مسائلی چون بیكاری، تعصب های بیجا،عصبیت، افسردگی و اعتیاد را به همراه داشته باشد؛ از یك طرف دیگر می تواند باعث به وجود آمدن اندیشه ها، سلیقه ها و امضاهای جدیدی در حوزه هایی مثل تئاتر شود.
این بازیگر باسابقه تئاتر، سینما و تلویزیون با بیان اینكه حدود 20 سال پیش حدوداً هر شب 2 الی 3 تئاتر در تهران اجرا میشد و در شهرستانها این میزان بسیار بسیار كم بود و یكسری جشنوارهها نیز در حوزه تئاتر فعالیت می كردند، گفت: در دو دهه گذشته با تمام نقاط قوت و ضعف هایی كه در حوزه تئاتر شاهد آن بودیم، به مرور پای جوانان بیشتری به تئاتر باز شد، جوانانی كه در ابتدا در سالن های كوچك و با امكانات بسیار اندك فعالیت می كردند و با تلاش خود این زمینه را فراهم كردند كه به مرور به آنها میدان بیشتری داده شود .
آییش با بیان اینكه این جوانان با خواسته ها و پتانسیل های بالقوه خود وارد تئاتر شدند و امروز بعد از دو دهه مشاهده می كنیم كه برخی از تئاترهای های اجرا شده در سالن های تئاتر غرب، قابل مقایسه با تئاترهای در ایران نیستند، افزود : من نیز به خاطر پتانسیل و توانمند های این نسل و حركت سریع آنها در این حوزه، نیاز به رشد بیشتر را در خود احساس می كنم و تلاش دارم كه همواره در این مسیر حركت كنم .
آییش در بخش دیگری از صحبتهای خود به فعالیت های سالن های تئاتر خصوصی در كشور در چند سال اخیر اشاره كرد و افزود :این مسئله بعضا به دنبال خود مشكلاتی را از جمله داد و ستد و مسئله عرضه و تقاضا را به وجود می آورد كه این خود میتواند تئاتر را به سمت تجاری شدن سوق دهد ولی باید توجه داشت كه این موضوع هم ایرادی ندارد و ما به تئاتر تجاری نیز نیاز داریم.
این بازیگر سینما ، تئاتر و تلویزیون خاطر نشان كرد : اكنون شاهد اجرای برخی از كارهای بسیار خوب در تعدادی از این سالن های خصوصی هستیم و این ها به مرور مانند مولكول هایی هستند كه با هم تركیب می شوند و DNA جدیدی را به وجود میآورند.
آییش در ادامه گفت و گوی خود با برنامه «تماشاخانه» رادیو جوان با تاكید بر این كه من آینده تئاتر را خیلی قوی و روشن می بینم،گفت : علاوه بر تاثیر عواملی همچون تحرك جامعه، تضعیف سانسور و آزاد شدن پتانسیل هایی كه در جامعه وجود دارد، باید تاثیر دنیای مجازی را نیز در نظر گرفت ،چرا كه این فضا نیز در گسترش تئاتر و افزایش علاقه جامعه به خصوص جوانان به این حوزه موثر بوده است و امروز می بینیم كه تعداد زیادی از جوانان علاقه مند هستند كه وارد تئاتر شوند، البته برخی از آنها عشق به سینما دارند و تعدادی از آنها نیز به دنبال كسب شهرت هستند ولی بخش زیادی از این جوانان واقعاً عاشق تئاتر هستند .
بر اساس این گزارش در این برنامه با «بهنام خان بازی» كارگردان نمایش «تو را از من گرفتی» كه این روزها در شهرستان «بهمئی» به مركزیت منطقه «لیكك» واقع در استان كهگیلویه و بویراحمد، اجرا می شود، گفت و گو شد و او نیز به معرفی اجرا و گروه نوپای تئاتری خود پرداخت.