اخبار هر روز از ساعت 6:30 - 8:30 - 13:30 - 18:30 به مدت متغیر

با آرتروز گردن و روش‌های درمان آن آشنا شوید

آرتروز گردن علائم مختلفی دارد از جمله؛ احساس گرفتگی گردن، سردرد، درد در شانه و بازوها و گرفتگی آن، عدم وجود هماهنگی و دشواری در راه رفتن، گرفتگی‌های عضلانی، دشواری در چرخاندن سر و یا خم كردن آن به جلو، احساس درد و ناراحتی در زمان رانندگی.

1403/02/25
|
14:32
|

دكتر عزیزه فرزین مهر (متخصص پزشكی ورزشی) در برنامه ساحتمان پزشكان با اشاره به شیوع فزاینده مشكل و بیماری آرتروز گردن گفت: این بیماری دلیل خاصی ندارد اما روند افزایش سن و فرسایش دیسك‌های بین مهره‌ای زمینه ایجاد آرتروز را فراهم می‌كند. به بیان دیگر آرتروز گردن عارضه‌ای است كه به صورت پیش رونده تشدید و انجام فعالیت‌های روزانه را برای فرد با دشواری همراه می‌سازد، آرتروز گردن كه به آن استئوآرتریت گردن گفته می‌شود كه در آن استخوان‌ها، دیسك‌ها و مفاصل گردن دچار تحلیل و آسیب شده و اجزای آن دچار فرسایش می‌شود. در هر صورت گردن زمانی دچار آرتروز می‌شود كه دیسك‌های ستون فقرات فرسوده شده، مایعات خود را از دست داده و خشك شوند. این عارضه دردناك است و توانایی امور را از فرد می‌گیرد.

وی در ادامه افزود: به طور كلی آرتروز گردن دلایل بسیار متعدد و مختلفی دارد كه مهم‌ترین آنها افزایش سن، شغل و چاقی است. یكی از عوامل ایجاد آرتروز گردن بالا رفتن سن می‌باشد. زیرا با بالا رفتن سن آب موجود در دیسك گردن كاهش می‌یابد و هر چه دیسك گردن خشك‌تر شود انعطاف پذیری آن كمتر می‌شود و همچنین باعث شكنندگی آن می‌شود. در نتیجه با بالا رفتن سن خطر ابتلا به این بیماری افزایش می‌یابد. شغل‌هایی كه باعث فشار زیاد به گردن ناشی از وضعیت بد بدن، كار زیاد و یا بلند كردن اجسام سنگین می‌شوند از دیگر عوامل بروز این بیماری هستند. افراد دچار اضافه وزن و چاقی بیشتر از بقیه افراد در معرض ابتلا به بیماری آرتروز گردن هستند. زیرا وزن اضافه باعث افزایش فشار به مفاصل است.

این متخصص پزشكی ورزشی همچنین گفت: آرتروز زمانی رخ می‌دهد كه غضروف‌های اطراف مفاصل دچار پارگی شوند كه این پدیده حركات نرم و آسان استخوان‌ها را دچار اختلال كرده و نهایتاً منجر به تورم و درد مفاصل می‌شود. زمانی كه این اتفاق در مهره‌های گردن رخ دهد به عنوان آرتروز گردن شناخته می‌شود. باید توجه داشت كه آرتروز گردن علائم مختلف و حتی ناشناخته‌ای دارد از جمله؛ احساس گرفتگی و درد گردن، احساس سوزش و گزگز در گردن، سردرد و گرفتگی، درد در شانه و بازوها و گرفتگی آن، عدم وجود هماهنگی و دشواری در راه رفتن، گرفتگی‌های عضلانی، دشواری در چرخاندن سر و یا خم كردن آن به جلو و عقب، احساس درد و ناراحتی در زمان رانندگی و احساس یا صدای ساییدگی به هنگام چرخاندن گردن.

وی ادامه داد: به جز افزایش سن یكی دیگر از عواملی كه ممكن است باعث تشدید یا پیدایش آرتروز یا استئوآرتریت گردن بشود، شغل بیمار است. به عبارت دیگر كارهایی كه فرد در جوانی انجام می‌دهد و استرس‌هایی كه به گردن خود وارد می‌كند، ممكن است در هنگام پیری به صورت آرتروز پیشرفته گردن بروز كند. كسانی كه كارهایی دارند كه گردن آنها مرتب در یك وضعیت باقی می‌ماند. مانند كسانی كه ساعت‌ها در پشت مانیتور كامپیوتر كار می‌كنند و یا كسانی كه به دلایل شغلشان مجبورند مدت‌ها به صفحات موبایل نگاه كنند. اصولاً كسانی كه گردن خود را در وضعیت‌ها و پوزیشن‌های بد قرار می‌دهند نیز ممكن است در زمان پیری دچار آرتروز گردن شود.

دكتر عزیزه فرزین مهر با تأكید بر تأثیرات گسترده ورزش بر كاهش روند درگیری به آرتروز گردن اظهار كرد: روش‌های مختلفی برای كنترل و تسكین علائم آرتروز گردن وجود دارد كه مهم‌ترین این روش‌ها ورزش و فیزیوتراپی محسوب می‌شوند كه این روند مستلزم رعایت یك سری نكات مهم است؛ گرم كردن بدن پیش از آغاز ورزش، انجام ورزش‌های سبك و كم فشار و به آرامی تمام كردن ورزش از نكات مهم برای افرادی است كه به آرتروز گردن مبتلا شده‌اند. با تمام آنچه كه گفته شد؛ تشخیص و درمان این بیماری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و افراد با مشاهده علائم اولیه باید به پزشك مراجعه كنند تا مطلوب‌ترین روش درمانی را برای آنان آغاز كند.

دسترسی سریع
خبر