اخبار هر روز از ساعت 6:30 - 8:30 - 13:30 - 18:30 به مدت متغیر

شما هم صبح‌ها با نقاب وارد جامعه می‌شوید؟!

با توجه به نظریه پرسونا در می‌یابیم كه امروزه همه ما پس از بیدار شدن از خواب و قبل از خارج شدن از منزل؛ نقابی را بر چهره خود می‌گذاریم و با نقشی متفاوت از خود واقعی وارد جامعه می‌شویم كه به نوعی نقش بازی كردن تلقی می‌شود.

1403/02/10
|
09:27
|

علی بذر افشان (تهیه پا‌دكست رادیو پرسونا) در برنامه باشگاه پادكسترهای جوان اظهار كرد: به طور كلی و علی‌رغم عنوان این پادكست؛ پرسونا پادكستی برای آموزش مباحث روان‌شناسی شخصیت است. در واقع این مجموعه پادكست از دوران دانشجویی من نشئت می‌گیرد كه با نظریه پرسونا از یونگ آشنا شدم.

وی در ادامه افزود: پرسونا (نقاب) یك مفهوم روان‌شناختی و اجتماعی است كه یونگ آن را وارد نظریه روان‌شناسی خود كرد. برای او جالب بود كه مردم به جای اینكه بی‌همتایی، یگانگی و بی‌مانند بودن خود را بپذیرند و آن را زندگی كنند، نقش‌های مشخصی را بازی می‌كنند، یك نگرش گروهی قراردادی را می‏پذیرند و در كلیشه‌های اجتماعی و فرهنگی فرو می‌روند. در واقع همه ما چند شخصیتی به معنی بالینی آن نیستیم؛ اما در هریك از ما دست‌كم نشانه‏‌هایی ضمنی از گسست در شخصیت وجود دارد. فقط در فرد عادی شكل آن كم‌رنگ‌تر از آن چیزی است كه در موارد آسیب‌شناسانه مشاهده می‌شود.

تهیه پا‌دكست "رادیو پرسونا" همچنین گفت: برای نمونه اگر یك فرد را در شرایط گوناگون به دقت مشاهده كنیم، می‌بینیم كه هنگام گذار از یك شرایط محیطی به شرایط محیطی دیگر، چگونه شخصیت او به شكل آشكاری تغییر می‌كند. نقاب یكی از شخصیت‌هایی است كه در روان ما جای دارد. یونگ نقاب را شخصیت آشكار و رسمی ما می‏داند. نقاب با ضمیر آگاه كم و بیش یكسان است و هویت روانی و اجتماعی فرد را می‌سازد و در بیرون آشكارا دیده می‌شود.

علی بذر افشان با تأكید بر توجه به نظریه پرسونا بیان كرد: نقاب هر روز نقش اصلی خود را كه همان تطبیق و سازگاری با محیط اجتماعی است انجام می‌دهد. نقاب آن شخصی است كه ما در نتیجه‌ فرهنگ پذیری، تعلیم و تربیت و تطابق با محیط فیزیكی و اجتماعی خود به آن تبدیل می‌شویم. یونگ این اصطلاح را از تئاترهای رومی گرفت كه در آن پرسونا نقابی بود كه هر بازیگر بر چهره‌اش می‌گذاشت و در نقش و هویتی از آن نمایشنامه فرو می‌رفت.

وی همچنین گفت: با توجه به نظریه پرسونا در می‌یابیم كه امروزه همه ما پس از بیدار شدن از خواب و قبل از خارج شدن از منزل؛ نقابی را بر چهره خود می‌گذاریم و با نقشی متفاوت از خود واقعی وارد جامعه می‌شویم كه به نوعی نقش بازی كردن تلقی می‌شود كه اگر ما بتواند میان این نقاب زدن و زندگی واقعی تعادل برقرار كنیم با سلامت روان همراه می‌شویم؛ اما اگر توان تحقق این مهم را نداشته باشیم دچار دوگانگی و تضاد خواهیم شد كه بی شك آسیب‌های فردی و اجتماعی گسترده‌ای را به دنبال خواهد داشت.

تهیه پا‌دكست "رادیو پرسونا" با اشاره به ضرورت توجه به رفتار فردی و اجتماعی افراد اظهار كرد: باید توجه داشت كه آنجایی مشكلات روان‌شناختی در افراد مختلف جامعه آغاز می‌شود كه فرد بیش از حد در نقش خود فرو رفته و واقعیت خود را به ورطه فراموشی بسپارد و دچار مشكلات و تضاد روانی شود. چرا كه در چنین حالت و شرایطی است كه فرد با خشكی رفتار مواجه شده و انعطاف پذیری روانی خود را از دست می‌دهد و توانایی تطبیق خود با شرایط مختلف زندگی را به حداقل ممكن می‌رساند و چنین روندی فاصله و شكافی عمیق و فزاینده میان افراد ایجاد می‌كند.

علی بذر افشان ضمن تأكید بر ضرورت رفع مشكلات روان‌شناسی افراد و گوش دادن به مجموعه پا‌دكست "رادیو پرسونا" گفت: بنده بنا بر مشكلات متعددی كه در میان افراد مراجعه كننده به دفتر روان‌شناسی مشاهده می‌كردم، لازم دانستم كه به بسیاری از سؤالات مراجعه كنندگان كه در میان اكثر آنان مشترك بود پاسخ دهم چرا كه احتمال فراگیر بودن این قبیل سؤالات و مشكلات را در جامعه می‌دادم و با این روند سعی بر اشاعه آن داشتم تا مشكل بسیاری از افراد را حل كنم و امیدوارم در این مسیر موفق بوده باشم.

دسترسی سریع
خبر