اخبار هر روز از ساعت 6:30 - 8:30 - 13:30 - 18:30 به مدت متغیر

توصیه‌های رمضانی دكتر رضایی

فردی كه 15 ساعت گرسنه بوده نمی‌تواند خویشتن‌داری كند و دچار بدخوری می‌شود و نمی‌توانید موقع افطار بگویید لوبیاسبز و هویج بخورید، آن شخص موقع افطار زولبیا، بامیه، خرما، فرنی، شعله زرد و حلیم می‌خواهد و باید در افطار انتخاب خوبی داشته باشد.

1403/01/18
|
11:00
|

دكتر منصور رضایی (استاد دانشگاه و دكترای تخصصی علوم تغذیه) در برنامه "جوان ماه" رادیو جوان، ضمن ارائه توصیه‌هایی برای ایام ماه مبارك رمضان گفت: اولین توصیه‌ای كه دارم این است كه حتماً باید سه وعده سحری، شام و افطاری را داشته باشیم، حذف وعده‌ها در هیچ شرایطی توصیه نمی‌شود؛ چراكه باعث بدخوری، تندخوری و پرخوری می‌شود، به ویژه فردی كه سحری نمی‌خورد نمی‌تواند یك افطار خوب داشته باشد و قطعاً افطار را با ولع می‌خورد و به مواد شور و شیرین در افطار ولع دارد، از این رو توصیه می‌شود فرد شب حتماً به موقع بخوابد و خواب منظم داشته باشد تا برای خوردن سحری بیدار شوند و برای انجام این كار زمان كافی داشته باشد.

وی در ادامه افزود: باید دقت كرد در وعده سحری انتخاب‌های درستی داشته باشیم و از خوردن مواد غذایی كه ملین و عطش‌آور است در وعده سحری خودداری كنیم؛ مصرف چای، شكلات، مربا و قهوه باید محدود شود، نشاسته‌ها و غذا‌های فیبردار، غلات كامل، غذا‌های گیاهی، غذا‌های خانگی از انتخاب‌های بسیار خوب برای این وعده است. سحری مناسب باید كم ادویه باشد، هر چند ادویه‌ها را در رژیم غذایی توصیه می‌كنیم، ولی در وعده‌های سحر نباید از غذا‌های تند، شور و كارخانه‌ای اعم از سوسیس، كالباس، تن ماهی، رب گوجه و غذا‌های چرب مثل آبگوشت و كله پاچه و... استفاده كرد؛ چراكه این غذا‌ها عطش‌آور است و حفظ آب بدن در روزه‌داری مهم‌تر از كالری است. كالری را می‌توان تأمین كرد، ولی تنظیم مایعات سخت است و به همین دلیل حتماً باید در وعده سحر از غذا‌های پر فیبر كه در میوه‌ها، سبزی‌ها، حبوبات، آجیل‌ها، دانه‌ها و مغز‌های بی‌نمك است، استفاده كرد.

این استاد دانشگاه و دكترای تخصصی علوم تغذیه همچنین بیان كرد كه علی‌رغم باور غلط شایع در جامعه؛ مصرف تخم مرغ در ایام ماه مبارك رمضان بسیار ضروری است و افراد روزه‌دار حتماً باید این ماده غذایی را به برنامه خود اضافه كنند چرا كه تخم مرغ حاوی مقدار قابل توجهی از كولین است و مصرف كافی كولین توسط افراد در دوران رشد و بلوغ با كاهش احتمال بروز سرطان در بزرگسالی همراه است. به طور خاص، خوردن یك عدد تخم مرغ در روز با 18% كاهش احتمال سرطان همراه است؛ به‌ویژه وقتی كه همراه با میوه و سبزی‌ها كافی باشد. كولین یكی از ویتامین‌های مهم موجود در تخم‌مرغ است. طی سال‌ها به دلیل محدودیت‌های مصرف تخم مرغ ناشی از سوء ذهنیت در مورد كلسترول آن، كمبود كولین نیز در جوامع خودنمایی كرد. تخم‌مرغ غنی از كولین است و كولین هم نقش اساسی در متابولیسم بدن ایفا می‌كند.

دكتر منصور رضایی ضمن تأكید بر درست غذا خوردن بالاخص در ایام ماه مبارك رمضان بیان كرد: فردی كه 15 ساعت گرسنه بوده نمی‌تواند خویشتن‌داری كند و دچار بدخوری می‌شود و نمی‌توانید موقع افطار به او بگویید لوبیاسبز و هویج بخورید، آن شخص موقع افطار زولبیا، بامیه، خرما، فرنی، شعله زرد و حلیم می‌خواهد و از این رو باید در افطار انتخاب خوبی داشته باشیم و همه مواد غذایی را در دسترس نداشته باشیم، همه می‌دانند زولبیا و بامیه خوب نیست، ولی چون به راحتی در دسترس است آن را مصرف می‌كنند و مصرف آن در این ماه به شدت بالا می‌رود چرا كه بخشی از فرهنگ روزه‌داری ایرانی‌ها زولبیا خوردن شده است. سحری باید همراه با آرامش باشد و نباید غذا را بلعید، غذا باید به صورت كامل پخته باشد و خوب جویده شود و بهداشت نیز باید در تهیه غذا رعایت شود، مصرف غذای فیبردار و ماست نیز در این ایام مفید است، بهتر است ماست چكیده مصرف كنید و خیلی از شیر و پنیر در این ایام استفاده نكنید چرا كه این گزینه‌ها فرد را مستعد مشكلات گوارشی می‌كند.

دسترسی سریع
خبر