اخبار هر روز از ساعت 6:30 - 8:30 - 13:30 - 18:30 به مدت متغیر

نگاه به زندگی با عینك ژنتیك!

پیشرفت ژنتیك در زمینه‌های مختلف بالاخص در حوزه پزشكی بسیار خیره كننده است. روز به روز نقش ژنتیك در پزشكی و تشخیص بیماری‌ها و همچنین در داروسازی و تولید داروهای نوتركیب پررنگ‌تر می‌شود و به جزء جدایی‌ناپذیر آن تبدیل شده است.

1402/12/21
|
12:32
|

سودا بصیری (تهیه كننده مجموعه پادكست ژن كَست) در برنامه باشگاه پادكسترهای جوان ضمن اشاره به چرایی تولید این مجموعه از پادكست بیان كرد: ما در مجموعه پادكست "ژن كست" با عینك ژنتیك، نگاهی به پدیده‌ها و مسائل پیرامون انسان و جهان از دریچه علم ژنتیك داریم تا دریچه‌ای به دنیای این علم را برای مخاطبان باز كنیم. به بیان دیگر؛ "ژن كَست" پدیده‌ها و اتفاق‌هایی كه می‌توانیم خیل وقت‌ها با آنها درگیر باشیم؛ یا رفتارها و بیمارهای انسانی را روایت می‌كند؛ اما از دریچه علم ژنتیك.

وی در ادامه افزود: هدف من این مهم است كه علم ژنتیك را از زاویه‌ای جذاب‌تر به گوش مخاطبان برسانم و با تمام كم و كاستی‌ها تلاش می‌كنم تا كیفیت سخت افزاری و محتوایی كار مطلوب باشد چرا كه زمان مخاطب برای من بسیار مهم است و از آنجایی كه پروسه تولید محتوا و ضبط صدا جدا از داشتن ذوق نویسندگی، به زمان، هزینه ضبط، انرژی و تجهیزات سخت افزاری مناسب نیاز دارد؛ حمایت‌ها و دلگرمی‌های مخاطبان باعث می‌شود كه كیفیت ضبط پادكست‌ها بهتر شده و طبیعتاً من را برای ادامه این راه مصمم‌تر می‌كند.

تهیه كننده مجموعه پادكست ژن كست همچنین متذكر شد كه مجموعه پادكست "ژن كَست" در سال 1399 متولد شد و تا به امروز ادامه پیدا كرد، البته گاهی بنا به دلایلی وقفه‌هایی میان انتشار اپیزودها افتاد كه سعی می‌كنم این روند را اصلاح و نظم بیشتری به انتشار كار بدهم.

سودا بصیری در رابطه با محتوای مجموعه پادكست ژن كَست اظهار كرد: من در مجموعه پادكست ژن كَست به نكات علمی با رویكرد ژن‌شناسی پرداختم به طور مثال؛ در یك اپیزود به سندرم داون پرداختم. سندرم داون! از شایع‌ترین بیماری‌های هنگام تولد كه می‌شود با یك سری آزمایش به موقع از وجود یا عدم وجود آن آگاه شد و آن را كنترل كرد. در اپیزودی دیگر به شگفتی جهان درون سلول و دنیای ژن‌ها پرداختم و این مهم كه دنیای پر رمز و راز ژن‌ها و شگفتی یك مولكول به ظاهر كوچك، بسیار عظیم و خارق‌العاده است و در اپیزودی دیگر به خشونت، عصبانیت و پرخاشگری نقاط ضعف رفتاری انسان‌ها اشاره كردم و سعی داشتم در تمامی آنها، ضمن افزایش سطح علم و آگاهی افراد به ارائه راهكارهایی برای زندگی مطلوب‌تر و بهینه‌تر بپردازم و فكر می‌كنم در این مسیر موفقیت‌های بسیاری را نیز كسب كردم و این مهم از واكنش‌ها و پیام‌های مخاطبان كاملاً آشكار است.

وی همچنین بیان كرد كه برخی مشكلات درونی و بیماری‌های افراد، ژنتیكی است و در بدو تولد اتفاق می‌افتند و ما در كتاب "اصول ژنتیك پزشكی و ژنومیكس امری" دلایل مختلف این مهم را به تفصیل شاهد هستیم. ژنتیك در زمره پویاترین رشته‌های علمی قرار می‌گیرد. پیشرفت ژنتیك در زمینه‌های مختلف بالاخص در حوزه پزشكی بسیار خیره كننده است. روز به روز نقش ژنتیك در پزشكی و تشخیص بیماری‌ها و همچنین در داروسازی و تولید داروهای نوتركیب پررنگ‌تر می‌شود و به جزء جدایی ناپذیر آن تبدیل شده، همراهی این علم با سایر علوم پزشكی در فهم و درك بهتر ما از ماهیت انسان نقش بسزایی دارد.

دسترسی سریع
خبر