اخبار هر روز از ساعت 6:30 - 8:30 - 13:30 - 18:30 به مدت متغیر

آشنایی با رشته طب اورژانس در پادكست تریاژ

دكتر مائده اثنی عشری (تهیه كننده پادكست تریاژ، رسانه طب اورژانس) گفت: خوشبختانه این مجموعه از پادكست‌ها با استقبال كم‌نظیر مخاطبان همراه شد و اینك ما قریب به 2 هزار مخاطب ثایت داریم كه اكثر آنها افراد متخصص در حوزه پزشكی هستند.

1402/12/07
|
12:16
|

دكتر مائده اثنی عشری (تهیه كننده پادكست تریاژ، رسانه طب اورژانس) در برنامه پادكسترهای جوان اظهار كرد: امروزه بسیاری از افراد، بر این باورند كه افراد شاغل و فعالان در بخش اورژانس بیمارستان‌ها و مراكز درمانی، همگی یا پرستار و یا كارآموز هستند در حالی كه اكثریت این افراد دوره پزشكی عمومی خود را گذرانده و پس از آن؛ دوره تخصصی طب اورژانس را طی كرده‌اند و علی‌رغم تصور عمومی؛ شاغلین در بخش اورژانس متخصصین طی اورژانس هستند نه پرستار و پزشك عمومی.

وی در ادامه متذكر شد كه طی سال‌های گذشته همواره شاهد فعالیت و حضور گسترده پزشكان عمومی در بخش‌های اورژانس بیمارستان‌ها و مراكز درمانی بودیم؛ اما با پس از روی كار آمدن رشته تخصصی طب اورژانس؛ این روند تغییر كرد و فارغ‌التحصیلان این رشته با تخصص و گرایش ویژه در این بخش‌ها حاضر شدند. البته رشته دانشگاهی طب اورژانس كه طی 15 سال اخیر به دیگر رشته‌های پزشكی افزوده شده است، رشته‌ای جوان و نسبتا ناشناخته است كه بسیاری از مردم از آن و كارآیی های این رشته تخصصی بی اطلاع هستند و از این؛ عموره بسیاری بر این باورند كه اكثر افراد حاضر در بخش های اورژانس را، پرستاران و دكترهای عمومی تشكیل می دهند.

این تهیه كننده پادكست تریاژ (رسانه طب اورژانس) با اشاره به گستره فعالیت‌های متخصصان طب اورژانس گفت: افرادی كه از رشته طب اورژانس فارغ‌التحصیل می‌شوند باید اِشراف كامل بر قسمت‌های مختلف اورژانس همه رشته‌های پزشكی داشته باشند بدان معنا كه از زمان ورود بیمار به اورژانس تا زمان تعیین تكلیف برای بستری، جراحی و یا انتقال به بخش‌های ویژه (ICU) مدیریت كامل شرایط جسمی و روحی وی را بر عهده گرفته تا شرایط بیمار وارد مرحله پایداری شده و خطر اولیه رفع شود.

دكتر مائده اثنی عشری با تأكید بر اهمیت و ضرورت توجه به رشته طب اورژانس بیان كرد: طب اورژانس یا پزشكی اورژانس یكی از تخصص‌های نسبتاً جدید پزشكی است كه حیطه فعالیت‌های آن در زمینه بیمارانی است كه نیازمند اقدامات فوری فوریت‌های پزشكی بوده و باید هر چه سریع‌تر تحت درمان قرار گیرند. ارائه خدمات پزشكی در بیماران مراجعه‌كننده به اورژانس‌ها، در نظام سلامت جامعه اهمیت خاصی دارد. علی‌رغم پیشرفت طب در سالیان اخیر و بالندگی رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی، متأسفانه كیفیت خدمات اورژانس بهبود قابل توجهی نداشت. ایده ایجاد رشته طب اورژانس برخاسته از چنین مشكلاتی بوده ‌است. متخصصین طب اورژانس عمدتاً در بخش اورژانس فعالیت می‌كنند و اطلاعات و مهارت‌های زیادی در تمام اورژانس‌های رشته‌های مختلف دارند. به طور مثال یك متخصص طب اورژانس می‌تواند مثل یك متخصص بیهوشی راه هوایی را اداره كند، مثل یك متخصص قلب سكته قلبی و انواع نامنظمی‌های آهنگ قلبی را درمان كند، مثل یك جراح؛ لوله سینه‌ای، شالدون و كاتتر مركزی را تعبیه نماید.

وی همچنین گفت: ما یك گروه 4 نفره هستیم (دكتر آیدین محمد ولی پور، دكتر پیمان حافظی مقدم و دكتر نازنین علایی) كه همگی متخصص بخش اورژانس و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی ایران بوده و با همكاری و همراهی یكدیگر و بنا به ضرورت شناساندن این رشته پزشكی و مخاطرات و مشكلات خاص رشته طب اورژانس اقدام به تولید پادكست تریاژ شدیم.

این متخصص طب اورژانس و تهیه كننده پادكست تریاژ در ادامه با تأكید بر روند كاری اعضای گروه پادكست تریاژ افزود: بنده معمولاً مسئول تهیه و ارائه مقالات هستم و دیگر دوستان زحمت تهیه آن را بر عهده دارند و هر ماه 1 اپیزود تولید و منتشر می‌شود كه با نتیجه جمعی درباره یك مورد خاص مراجعه كننده به اورژانس و شرح حال وی و نحوه روند درمانی در نظر گرفته شده برای او است.

دكتر مائده اثنی عشری در راستای تراكم كاری خود و همكار و نیز چگونگی تولید و تدوین پادكست‌ها عنوان كرد كه تا مدتی طولانی، مسئولیت تدوین و مونتاژ و انتشار پادكست‌ها بر عهده آقای دكتر آیدین محمد ولی پور بود؛ اما به افزایش تراكم كاری ایشان، این روند را برون‌سپاری كردیم تا بتوانیم هر ماه 1 اپیزود را در اختیار مخاطبان قرار دهیم. البته باید متذكر شویم كه ما هیچ تجهیزات خاصی نداریم و ضبط صدا به صورت كاملاً ساده و در منزل انجام می‌گیرد و تقریباً ضبط هر اپیزود بنا به حساسیت‌های خاص آن؛ زمان زیادی را صرف می‌كند تا خطایی در ارائه محتویات علمی و شرح حال بیمار مورد نظر رُخ ندهد.

وی با اشاره به استقبال مطلوب مخاطبان از پادكست تریاژ افزود: خوشبختانه این مجموعه از پادكست‌ها با استقبال كم‌نظیر مخاطبان همراه شد و اینك ما قریب به 2 هزار مخاطب ثایت داریم كه اكثر آنها افراد متخصص در حوزه پزشكی هستند.

دسترسی سریع
خبر