شبكه رادیو جوان از نخستینروز حیاتش روی آنتن تا امروز بر تجربهگرایی و خطشكنی تلاش داشته است. درست مثل جوان همیشه در اوج. این شبكه گویندگانی را معرفی كرده و همچنین جریانسازیهایی را در سبك اجرا داشته كه در زمان خود بدیع بودند.
این روزها در آستانه 27سالگی شبكه رادیویی جوان هستیم؛ شبكهای كه از نخستینروز حیاتش روی آنتن تا امروز بر تجربهگرایی و خطشكنی تلاش داشته است. درست مثل جوان همیشه در اوج. این شبكه گویندگانی را معرفی كرده و همچنین جریانسازیهایی را در سبك اجرا داشته كه در زمان خود بدیع بودند. البته لازم است همچنان در راه بهروز بودن بكوشد و مثل یك جوان پویایی خود را حفظ كند. در روزهای نزدیك به زادروز این رسانه متولد زمستان، باتعدادی ازاهالی آن از پیشكسوت تا نوجوان كه آواهای آشنایی برای مخاطبان دارند، گپ زدیم و گفتوگویی نیز با یكی از مدیران آن داشتیم كه خواندنش را به علاقهمندان شبكه رادیویی جوان پیشنهاد میكنیم.
رادیو جوان، پلی است در امتداد نسلها
مدیر گروه تاریخ و معارف شبكه رادیویی جوان: زمانی كه كار در رادیو جوان به من پیشنهاد شد، بسیار استقبال كردم چون روند و روش كاری جدیدی داشتند و این شرایط را موقعیتی خاص برای همكاری با سیستم و سبك جدید دیدم و چون در رادیوها و برنامههای مختلفی فعالیت داشتم، از تجارب خودم برای تحقق اهداف این شبكه رادیویی استفاده كردم.
عباس رجب سلمانی (مدیر گروه تاریخ و معارف شبكه رادیویی جوان) در آستانه سالروز تأسیس رادیو جوان عنوان كرد: رادیو، رسانهای است كه در طول حیاتش توانسته خود را با شرایط اجتماعی، دانشی و فرهنگی جهان وفق دهد. این رسانه از پیشرفتهای فناوری برای خود مسیری نو ساخته و از تهدیدهایی كه ممكن بود، اثربخشی و یا فراگیری آن را در خطر بیندازد، فرصت ساخته است. در این بین، رادیو جوان، بنا بر هویت و ماهیت خود، یكی از آن رسانههایی است كه در این مسیر نوآور و پیشگام است.
وی ادامه داد: در مدیریت جدید رادیو جوان، بر اساس راهبردی كه مدیر محترم شبكه داشتهاند، سه مسیر تازه در رادیو جوان راهاندازی شد تا هر كدام پلی باشند كه نسلی را به نسل نو تری میرسانند. این سه مسیر، در اصل سه باشگاه رادیویی هستند كه در تولد بیست و هفت سالگی رادیو جوان، به پشتوانه بیش از دو دهه تجربهای كه این شبكه داشته، متولد خواهند شد. باشگاه نوجوان، پلی است میان نسل نوجوان و نسل پیشكسوت این شبكه كه توانسته خونی تازهای در رگهای برنامههای این شبكه جاری سازد. با حضور نوجوانان در فرایند برنامه سازی، رادیو جوان، در تلاش است تا خلأ فرهنگی و معناشناختی بین نسل جوان و نوجوان حال حاضر كشور را با بدنه برنامه سازی به كمترین حد ممكن برساند. باشگاه پادكسترها، دومین پلی است كه بین فناوری نوین و سنتیتر ساخته خواهد شد. پلی كه نسل Broadcast و نسل Broadband را در امتداد همدیگر قرار خواهد داد.
مدیر گروه تاریخ و معارف شبكه رادیویی جوان همچنین افزود: شبكه رادیویی جوان، با راهاندازی باشگاه پادكسترها، در تلاش است كه از توان و ظرفیت پادكسترها در برنامه سازی رادیویی استفاده كرده و در عین حال از ظرفیت رادیو برای معرفی و ترویج پادكستها استفاده كند. سومین پل، باشگاه طنزپردازان جوان، خواهد بود كه تلاش میكند شكاف بین رویكرد به مسائل و مشكلات را پر كند. شكاف بین رویكرد جدی و طنز كه میتواند هم به افزایش جذابیت و در نتیجه جذب مخاطب كمك كند، و هم زبان تازهای را برای گفتگو با نسل جوان خلق نماید.
روش سیستماتیك و ویژه رادیو جوان در برنامهسازی
تهیه كننده رادیو جوان: برنامه صبح جمعه یكی از برنامههای شاخص رادیو جوان بود كه با كمی تغییر و همكاری با جوانان خوشذوقی همچون فرزاد حسنی و استاد ابوالقاسم صادقی توانستیم جایگاه درخوری برای آن در میان جوانان پیدا كنیم و خوشبختانه مورد توجه اقشار مختلف جامعه قرار گرفت و همین دست از جوانان تدریجاً با انگیزهای خاص، اقدام به ساخت برنامههایی ویژه و جدید كردند.
فریبرز گلبن (تهیه كننده پیشكسوت رادیو جوان) در سالروز تأسیس رادیو جوان ضمن اشاره به همكاری خود با این شبكه رادیویی اظهار كرد: زمانی كه كار در رادیو جوان به من پیشنهاد شد، بسیار استقبال كردم چون روند و روش كاری جدیدی داشتند و این شرایط را موقعیتی خاص برای همكاری با سیستم و سبك جدید دیدم و چون در رادیوها و برنامههای مختلفی فعالیت داشتم، از تجارب خودم برای تحقق اهداف این شبكه رادیویی استفاده كردم.
وی در ادامه گفت: خوشبختانه در همان ابتدای راهاندازی شبكه رادیویی جوان با همكاران مجرب خود در این شبكه به این نتیجه رسیدیم كه با استفاده از تجربیات خودمان؛ جوانان را به كار گرفته و در كنار آموزش به آنها از استعدادها و توانیهای آنان نیز بهرهمند شویم و به لطف خدا بهترین نتایج را اخذ كردیم.
این تهیه كننده پیشكسوت شبكه رادیویی جوان همچنین افزود: برنامه صبح جمعه یكی از برنامههای شاخص رادیو جوان بود كه با كمی تغییر و همكاری با جوانان خوشذوقی همچون فرزاد حسنی و استاد ابوالقاسم صادقی توانستیم جایگاه درخوری برای آن در میان جوانان پیدا كنیم و خوشبختانه مورد توجه اقشار مختلف جامعه قرار گرفت و همین دست از جوانان تدریجاً با انگیزهای خاص، اقدام به ساخت برنامههایی ویژه و جدید كردند كه قدمی مؤثر در مسیر اهداف شبكه رادیویی جوان قلمداد میشود و این شبكه را بیش از پیش در میان مخاطبان، محبوب ساخت و بیشك دلیل این روند مطلوب؛ به روز شدن تمامی دستاندركاران شبكه رادیویی جوان است.
اولویت اصلی رادیو جوان، تعامل با جوانان است
گوینده رادیو جوان: با تمام فراز و فرودهای سالهای گذشته، همواره شاهد تلاش بیوقفه دستاندركاران و برنامه سازان شبكه رادیویی جوان با هدف برقراری ارتباط مؤثر و هدفمند با جوانان و نوجوانان بودهایم و همواره استفاده از نظرات و راهكارهای پیشنهادی این قشر تأثیرگذار جامعه، بین مسئولین این شبكه رادیویی، در مسیر تحقق اهداف خاص رادیو جوان جایگاه ویژهای داشته و دارد.
لاله اكبری (گوینده رادیو جوان) در سالروز تأسیس شبكه رادیویی جوان گفت: بسیار خرسندم كه یك رادیو جوانی هستم. بنده از سال 1377 همكاری با رادیو جوان را آغاز كردم و در برنامه ها و حوزه های مختلف، افتخار همكاری و همیاری با برنامه سازان این شبكه رادیویی را داشتم.
وی در ادامه افزود: طی سالها همكاری با شبكه رادیویی جوان؛ خاطرات تلخ و شیرین بسیاری را در ذهن دارم كه از اینكه با این شبكه همكاری میكنم بسیار خوشحال هستم و باعث افتخار بنده است.
این گوینده رادیو جوان با تأكید بر تحقق اهداف مخاطبمحور مسئولین شبكه رادیویی جوان اظهار كرد: با شناختی كه از دستاندركاران و مسئولین شبكه رادیویی جوان داشته و دارم؛ همواره یافتن جایگاهی ویژه و منحصر به فرد در میان مخاطبان؛ یكی از اهداف و اولویتهای آنان بوده است و در این راستا با به كار گیری نیروهای متخصص برنامه ساز و استفاده از شیوههای نوین برنامه سازی، تلاش مستمری را طی سالهای گذشته داشتهاند كه خوشبختانه به ثمر نشسته و به این جایگاه خاص دست یافتهاند.
لاله اكبری همچنین گفت: با تمام فراز و فرودهای سالهای گذشته، همواره شاهد تلاش بیوقفه دست اندر كاران و برنامه سازان شبكه رادیویی جوان با هدف برقراری ارتباط مؤثر و هدفمند با جوانان و نوجوانان بودهایم و همواره استفاده از نظرات و راهكارهای پیشنهادی این قشر تأثیرگذار جامعه، بین مسئولین این شبكه رادیویی، در مسیر تحقق اهداف خاص رادیو جوان جایگاه ویژهای داشته و دارد كه البته این مهم هرگز محقق نمیشد مگر با تعامل بیشتر با مخاطبان.
وی همچنین ادامه داد: ما طی سالهای گذشته بسیاری از همكاران عزیز ما به دیگر واحدهای دیگر سازمان صدا و سیما نقل مكان كردند و متأسفانه برخی را نیز از دست دادیم؛ اما بیشك یاد و خاطره آنها همواره در ذهن و جان ما زنده خواهد ماند.
لاله اكبری در پایان سخنان خود بیان كرد: یكی از دغدغههای اصلی و مهم فعالان شبكه رادیویی جوان؛ آگاهی بخشی، امیدآفرینی و اشاعه زندگی رو به بهبود است كه به عنوان اولویت فكری ما بوده و برای تحقق آن تلاش و توان خود را به كار گرفتهایم.
فرصت سازی رادیو جوان برای جوانان
شبكه رادیویی جوان با فرصت سازی برای فعالیت نوجوانان در رادیو، بستری مناسب و كمسابقه برای بروز و ظهور استعدادهای جدید فراهم كرده است و امید آن میرود كه این روند ادامه یابد.
ایلیا دهقان یكی از نوجوانان توانمند و با استعدادی كه در برنامه جورواجور شبكه رادیویی جوان مشاركت دارد در سالروز تأسیس شبكه رادیویی جوان گفت: من بسیار خوشحال هستم كه در رادیویی پر شنوده و فعال همچون رادیو جوان و در برنامه پر مخاطب جورواجور به تهیه كنندگی سركار خانم عرفانیان حضور دارم و آموزشهای بسیار ارزشمندی را در این شبكه رادیویی در یافت كردهام.
وی در ادامه افزود: باعث سعادت بنده است كه این شبكه با اعتماد به جوانان و اهمیت به استعدادهای آنها؛ آنتن زنده را در اختیار افراد تازه كاری همچون من گذاشتهاند و جای تقدیر و تشكر از تهیه كنندگان و مدیر محترم این شبكه را دارد تا انشا الله این مسیر همچنان ادامه پیدا كند.
این نوجوانان توانمند و با استعداد همچنین تأكید كرد كه این شبكه رادیویی با فرصت سازی برای فعالیت نوجوانان در رادیو، بستری مناسب و كمسابقه برای بروز و ظهور استعدادهای جدید فراهم كرده است و امید آن میرود كه این روند ادامه یابد.
آویسا كاوه یكی از نوجوانانی كه در برنامه جورواجور شبكه رادیویی جوان مشاركت دارد در سالروز تأسیس این شبكه رادیویی گفت: ثانیه به ثانیه میگذرد و وقتی كه به ساعت 12 نزدیك میشویم؛ داستان جورواجور ما آغاز میشود. برنامه جورواجور، یك برنامه خاص و دنیایی متفاوت است.
وی ادامه داد: از لحظهای كه برای ضبط برنامه جورواجور وارد استودیوی رادیو جوان میشوم، انرژی مضاعف گرفته و با حس و حالی خاص و منحصر به فرد برنامه را آغاز میكنم كه این حس و حال را مدیون این شبكه رادیویی هستم. شبكهای كه با گرد هم جمع كردن نوجوانان؛ زمینه و بستری مناسب برای استعدادیابی، رشد و بلوغ فكری آنها فراهم كرده است.