مؤسسه تحقیقات اقتصادی و اجتماعی برلین پیشنهاد داده است كه مناسبترین راهكار در راستای رفع معضل اختلاف میزان دستمزد زنان و مردان؛ جلوگیری از مادر شدن بانوان است! در حالی كه چنین شرایطی منجر به سركوب شخصیت و ماهیت بانوان میشود.
كریمی (دانشجوی مترجمی زبان عربی دانشگاه علامه طباطبایی) در برنامه "رو در رو" رادیو جوان عنوان كرد: امروزه شاهد افزایش عمق شكاف میزان دستمزد و حقوق و مزایای دریافتی بانوان آلمان هستیم، موضوعی كه بسیار دور از ذهن بود؛ اما مؤسسه تحقیقات اقتصادی و اجتماعی برلین (DIW) با انتشار اسناد معتبر آماری (از سال 2018 تا سال 2022) این مهم را رسماً اعلام كرده است.
وی در ادامه افزود: طی دهههای اخیر؛ با وجود این كه تعداد افراد كم درآمد در آلمان در حال افزایش بوده ثروت ثروتمندان نیز بیشتر شده است. در این میان، بخش میانی جامعه در حال فروپاشی است. پیش از این 20 درصد پایینی جامعه از نابرابری فزاینده درآمدی آسیب دیده بودند. از این رو؛ بی شك یكی از راهكارهای دوری از افزایش شكاف میان حقوق و دستمزد دریافتی زن و مرد در جامعه آلمان؛ توجه به توانمندیها و تخصصی است كه افراد دارند.
این دانشجوی مترجمی زبان عربی دانشگاه علامه طباطبایی تأكید كرد: مؤسسه تحقیقات اقتصادی و اجتماعی برلین پیشنهاد داده است كه مناسبترین راهكار در راستای رفع معضل اختلاف میزان دستمزد زنان و مردان؛ جلوگیری از مادر شدن بانوان است! در حالی كه چنین شرایطی منجر به سركوب شخصیت و ماهیت بانوان میشود و تدریجاً اعتماد به نفس آنان را با تخریب گسترده و جبران ناپذیری همراه خواهد كرد كه جبران و ترمیم آن غیر ممكن است.
وی همچنین در ادامه سخنان خود افزود: اصل اساسی در پرداخت دستمزد و حقوق افراد بر ساعت كاری و تخصص آنها باید باشد نه بر جنسیت. چگونه میتوان به مرد و زنی كه هر دو، كاری واحد و مشخص را انجام میدهند حقوق و مزایای متفاوتی داد تنها به دلیل آنكه یكی مرد و دیگری زن است؟! پس این روند نشان دهنده تبعیض و نابرابری میان زن و مرد در كشور آلمان است كه ادعای توسعه یافتگی و پیشرفت دارد.
اشتغال به شرط مادر نشدن!
دانشجوی روزنامه نگاری دانشگاه علامه: در كشور ما ایران، منافاتی میان مادر شدن و اشتغال بانوان وجود ندارد و مادران پس از تولد فرزند خود، بدون هیچ گونه محدودیتی میتوانند به كارها و فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی خود ادامه دهند و این روند با قوانین كشور پیشرفته آلمان در تضاد است!
مهسا حاجیان (دانشجوی روزنامه نگاری دانشگاه علامه) در برنامه "رو در رو" با اشاره به تفاوت دستمزد خانمها و آقایان گفت: متأسفانه در سراسر جهان شاهد تبعیضاتی میان مرد و زن هستیم. علی رغم آنكه غرب همواره تلاش دارد برابری زن و مرد را بزرگترین دستاورد خود عنوان كند مشاهده میكنیم كه آمار و ارقام منتشر شده از سوی برخی مؤسسات معتبر غربی خلاف این مهم را نشان میدهد.
وی ادامه داد: مؤسسه تحقیقات اقتصادی و اجتماعی برلین (DIW) اخیراً اعلام كرده است كه بر اساس تحقیقات انجام شده از سوی این مؤسسه طی سالهای 2018 تا 2022 ؛ دستمزد خانمهای شاغل شكاف زیادی با دستمزد آقیان دارد و این روند نشان دهدنده تبعیض آشكار در جامعه آلمان است در حالی كه هر دو یك كار واحد را انجام میدهند و ضرورس است كه دستمزد و حقوق دریافتی آنان با هم برابر باشد. چتاسفانه چنین شرایطی در كشور آلمان كه در سراسر جهان به عنوان كشوری پیشرو و صنعتی شناخته شده است جاری است و زمینه اعتراضات بانوان را ایجاد كرده است.
این دانشجوی روزنامه نگاری دانشگاه علامه همچنین عنوان كرد: شاید بتوان یكی از راهكارهای رفع این معضل در كشور آلمان را حذف مبنای جنسیتی دریافت حقوق و دستمزد بیان كرد بهگونهای كه افراد بر اساس توانمندیها، تخصص و كاری كه انجام میدهند دستمزد دریافت كنند نه بر اساس جنسیت.
مهسا حاجیان همچنین متذكر شد: متأسفانه راهكار مؤسسه تحقیقات اقتصادی و اجتماعی برلین در راستای رفع شكاف حقوقی میان زن و مرد؛ عدم اشتغال بانوان است! در حالی كه این روند با ماهیت و ذات بانوان در مغایرت است. این در حال است كه در كشور ما ایران، منافاتی میان مادر شدن و اشتغال بانوان وجود ندارد و مادران پس از تولد فرزند خود، بدون هیچ گونه محدودیتی میتوانند به كار خود ادامه دهند و اگر پیشنهاد مؤسسه تحقیقات اقتصادی و اجتماعی برلین عملی شود؛ بیتردید و بنا به شرایط اقتصادی این كشور و ضرورت اشتغال بانوان برای رفع مشكلات معیشتی، كشور آلمان؛ در آیندهای نه چندان دور دچار كمبود جمعیت میشود چرا كه افراد برای حفظ شغل خود از مادر شدن صرف نظر میكنند.