كارشناس مسائل فلسطین در برنامه سبز سفید سرخ گفت: اسرائیل به سبب نداشتن عمق استراتژیك و جمعیتی كه دارد، توان جنگ طولانی مدت را ندارد. به این خاطر است كه گفته میشود در جنگ 6 روزه چون اسرائیل بهتنهایی طی 6 روز 6 كشور عربی را شكست داد.
منصور براتی (كارشناس مسائل فلسطین) در برنامه سبز سفید سرخ رادیو جوان با اشاره به چرایی شكست رژیم صهیونیستی در جنگ اخیر در نوار غزه گفت: جنگ اسرائیل علیه غزه طی ماههای اخیر ابعاد و زوایای مختلفی دارد كه مهمترین آن به درازا كشیدن جنگ است. این جنگ بیش از صد را سپری كرده و همچنان ادامه دارد و این روند با دكترین دفاعی اسرائیل در تضاد است چرا كه یكی مفاد این دكترین به این مهم اشاره دارد كه وقتی اسرائیل وارد جنگی میشود باید سریع و به صورت ضربی وارد عمل شود تا در كمترین زمان ممكن جنگ را به پایان برساند.
وی ادامه داد: اسرائیل به جمعیت كم اما توان نظامی بالا همواره بر قدرت خود میبالید؛ اما از آنجایی كه سرزمینهای اشغالی از سال 1948 توسط اسرائیل مناطق كوچكی است به سهولت قابل تصرف است و اگر اقدام سریع و به موقعی از سوی ارتش این رژیم صورت نگیرد، بیشك این مناطق را از دست خواهد داد.
این كارشناس مسائل فلسطین با اشاره به شكایت اخیر آفریقا عنوان كرد: در روز جمعـه هشـتم دیماه دیوان دادگسـتری بینالمللی در بیانیههای مطبوعاتی اعلام كرد كـه آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیسـتی بـه اتهـام نقـض نگران كننده وظایفـش طبـق كنوانسـیون پیشـگیری و مجـازات مربـوط بـه جنایت نسلكشـی در ارتبـاط با فلسطینیهایی سـاكن نـوار غـزه شـكایتی را ثبـت كـرده اسـت. در متـن سـند ایـن شـكایت نوشـته شـده است. اقدامـات و قصورهـای اسـرائیل دارای مشـخصه نسل كشـی هسـتند. آنها دارای نیت مشـخص الزام بـرای از بین بـردن فلسطینیهای سـاكن غـزه بـه عنـوان بخشـی از یـك گـروه قومـی، نـژادی و ملـی فلسـطینی هسـتند. در ادامه این شـكایت آمده اسـت كه عملكرد اسـرائیل در ارتبـاط بـا فلسـطینیهای غـزه چـه از طریـق ارگانهـای دولتـی، مأموران دولتـی و چـه دیگـر نهادهـا و اشـخاصی كـه طبـق دسـتورالعمل یا تحت دسـتور، كنتـرل یـا نفـوذ آن عمـل میكننـد، ناقـض وظایفـش طبـق كنوانسـیون نسل كشـی اسـت.
منصور براتی همچنین متذكر شد كه "دیوید بن گوریون" بنیانگذار این رژیم سه شاخصه را برای ورود به هر عملیاتی ترسیم كرده است. اولین راهبرد این بود كه تنها وارد جنگی باید بشویم كه دشمن را بهطور مطلق غافلگیر كنیم. به خاطر همین است كه در دهه 60 و 70 میلادی آن پیروزیها را بهدست میآوردند؛ چون عربها همیشه غافلگیر میشدند. دومین راهبردی كه بن گورین برای اسرائیلیها ترسیم كرده این است كه جنگی كه میكنید میباید سریع و كوتاهمدت باشد؛ چرا كه اسرائیل به سبب نداشتن عمق استراتژیك و جمعیتی كه دارد، توان جنگ طولانی مدت را ندارد. به این خاطر است كه گفته میشود در جنگ 6 روزه چون اسرائیل بهتنهایی طی 6 روز 6 كشور عربی را شكست داد. سومین شاخصه این است كه اسرائیل باید جنگ را به خاك دشمن منتقل كند و اجازه ندهد كه در خاك خودش جنگی صورت گیرد. این اصل از 1946 همواره رعایت شده بود و برای اولین بار در جنگ 33 روزه در سال 2006 این اصل زیر سؤال رفت و حزب ا... موفق شد كه حیفا را با موشكهای خود هدف قرار دهد. از جنگ 33 روزه به بعد كلمه جدیدی به ادبیات نظامی اسرائیل اضافه شد و آن هم جبهه داخلی بود.
وی در ادامه سخنان خود افزود: با در نظر گرفتن اقتضائات كنونی جنگ در غزه عملاً رژیم صهیونیستی دچار یك روند فرسایشی شده است؛ روندی كه علاوه بر تبعات مخرب امنیتی بر كل شهركنشینان و اثر كشنده آن بر اقتصاد، تجارت و معیشت این رژیم، هزینههای گزاف دیگری را برای اشغالگران در پی دارد. شاید در یك نگاه نتانیاهو با علم به اینكه بزرگترین قربانی عملیات طوفان الاقصی، خود اوست و به همین دلیل سعی در فرسایشی كردن جنگ برای بقای خود دارد، اما این فرسایشی شدن هر چه ادامه پیدا كند، آسیبهای عمیقتر و گستردهتری را متوجه رژیم صهیونیستی میكند كه نشان از بیكفایتی نتانیاهو دارد.
این كارشناس مسائل فلسطین تأكید كرد: بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و یوآو گالانت، وزیر جنگ ادامه عملیات فشرده و خشونت آمیز در مناطق مختلف غزه برای چندین هفته اضافی تا پایان ژانویه را تأیید میكنند در حالی كه بنی گانتس، رئیس ائتلاف "اردوگاه رسمی" عضو كابینه جنگ و گادی آیزنكوت، عضو كابینه جنگ با آغاز انتقال به مرحله بعدی جنگ موافق هستند. از این رو، هرتزی هالوی، رئیس ستاد ارتش در حال آماده كردن افكار عمومی رژیم صهیونیستی برای انتقال به مرحله بعدی جنگ است كه احتمالاً چندین ماه طول بكشد.