در انتخابات امسال بیش از سالهای گذشته شاهد حضور و ثبت نام و حتی تأیید صلاحیت نامزدها بودهایم كه شاید دور از انتظار بود؛ اما در نهایت انتخاب اكثریت مردم از اهمیت ویژهای برخوردارست و آنكه چه افرادی را با چه اولویتهایی برای نمایند.
حسین سبحانی نیا (عضو شورای مركزی و مسئول واحد سیاسی حزب تمدن اسلامی) در برنامه منحصر به فرد رادیو جوان با اشاره به حضور مردم در انتخابات اظهار كرد: ما امروز در آستانه دو انتخاب مهم مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری هستیم و هر دو مهم و تأثیرگذار بر جامعه هستند و انتظار داریم كه عموم مردم در این انتخابات شركت كنند. باید توجه داشته باشیم كه در این دوره پیش از روال معلوم از سوی مقام معظم رهبری مورد توجه قرار گرفت تا جایی كه ایشان در فروردین ماه سال جاری با اشاره به چهار راهبرد اصلی یعنی؛ مشاركت، رقابت، امنیت و سلامت تأكید فرمودند كه این انتخابات از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی ادامه داد: بنا به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی انتخابات این دوره هم به دلیل شرایط خاص كشور و هم به دلیل وضعیتی كه امروز ما در سطح بینالمللی داریم. حائز اهمیت آنكه ما در حال حاضر با برخی مشكلات و چالشهای داخلی كشور مواجه هستیم همچون؛ مشكلات معیشتی و كمبودهای اقتصادی كه در كنار گلایههایی كه از برخی مدیران مطرح شده است شرایط را متغیر ساخته است و برخی همین روال را دلیلی بر كاهش مشاركت عموم مردم در انتخابات آتی میدانند؛ اما آمارها و نتایج نظرسنجیها شرایط مشاركت مردم را مشابه شرایط در دوره قبل اعلام كردهاند و افزایشی به چشم نمیخورد.
عضو شورای مركزی و مسئول واحد سیاسی حزب تمدن اسلامی همچنین گفت: متأسفانه امروز حزب و گروه به معنای واقعی تأثیرگذاری در كشور نداریم در حالی كه در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی ایران؛ حزب جمهوری اسلامی در یك دوره كوتاه اما مؤثر فعال كرد و تأثیرگذاری آن در جامعه بر همگان آشكار و مبرهن بود و پس از آن ما چنین حزبی نه در جریان چپ و نه در جریان راست مشاهده نكردیم و پس از آن؛ فعالیت احزاب، تنها به صورت فصلی و در آستانه انتخابات قابل مشاهده بود.
حجتالاسلام حسین سبحانی نیا ضمن تأكید بر فعالیت مؤثر احزاب و گروههای سیاسی در جامعه عنوان كرد كه متأسفانه امروز؛ فعالیت احزاب محدوده به ایام انتخابات شده است و دیگر نه آموزش سیاسی و نه تربیت نیرو را در دستور كار ندارند! و بی شك زمانی كه چنین روالی در میان احزاب و گروههای سیاسی جاری نباشد نمیتوان انتظار تأثیرگذاری از آنها را بر امور مختلف جامعه داشت.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اظهارات دكتر مجید فراهانی (رئیس شورای مركزی حزب ندای ایرانیان) مبنی بر آسیبهای رد صلاحیت نامزدهای حزب اصولگرا در جامعه گفت: ما در كشور دارای قوانین واضحی هستیم و تمام نهادها ملزم به رعایت قوانین هستند و تردیدی نیست كه افراد با مفاد قانونی مورد ارزیابی قرار گرفتهاند و هیچگونه سوگیری و گرایش خاصی در این میان تأثیرگذار نبوده و ملاك رد یا تأیید صلاحیت افراد، قانون است و لاغیر؛ بنابراین اصلاح طلبان تنها یك راه برای رسیدن به پیگیری اهداف سیاسیشان دارند و آن حضور قوی در صحنه انتخابات است و باید برای نیل به آن اهداف آرای مردم را به دست آورند. كنار نشستن و صرفاً انتقاد كردن به معنی حضور در كنار مردم نیست و قطع به یقین مردم این رویكرد را نخواهند پسندید.
عضو شورای مركزی و مسئول واحد سیاسی حزب تمدن اسلامی همچنین افزود: در انتخابات امسال بیش از سالهای گذشته شاهد حضور و ثبت نام و حتی تأیید صلاحیت نامزدها بودهایم كه شاید دور از انتظار بود؛ اما در نهایت انتخاب اكثریت مردم از اهمیت ویژهای برخوردار است و آنكه چه افرادی را با چه اولویتها و ویژگیهایی برای نماینده شدن در مجلس شورای اسلامی انتخاب كنند.
انتظارات مردم از نمایندگان مجلس شورای اسلامی
رئیس شورای مركزی حزب ندای ایرانیان: امروزه و بنا به روال كشورهای توسعهیافته است؛ عموم مردم همواره به افرادی رأی میدهند كه نماینده احزاب و گروههای سیاسی جامعه هستند و با برنامهای مدون و قابل اجرا در راستای ایجاد رفاه عمومی و رفع و یا كاهش مشكلات جامعه وارد عرصه انتخابات شدهاند.
دكتر مجید فراهانی (رئیس شورای مركزی حزب ندای ایرانیان) در برنامه منحصر به فرد رادیو جوان با تأكید بر ضرورت مشاركت عمومی در انتخابات آتی گفت: بیشك مشاركت مردم در هر انتخاباتی دارای 3 مؤلفه اصلی است كه عبارتاند از: اینكه مردم به این باور برسند كه آزادانه میتوانند انتخاب كنند و در این مسیر با مانعی روبرو نخواهند شد، دوم آنكه مردم شاهد حضور احزاب و گروههای مختلف سیاسی در انتخابات باشند و حزب و یا گروه خاصی میدان رقابت رابه دست نگیرد و سوم آنكه مردم تا چه اندازه معتقد باشند كه شركت در انتخابات در تغییر شرایط موجود و بهینهسازی آن تأثیرگذار است.
وی ادامه داد: تردید نیست كه اگر مردم مشاهده كنند كه طی چهل و اندی سال گذشته انتخاب آنكه تغییر خاصی را به همراه نداشته و نمایندگان منتخب توانایی بهبود شرایط را نداشتهاند؛ از شركت در انتخابات منصرف خواهد شد و آن را كاری عبث و بیهوده قلمداد میكنند. از این رو انتظار میرفت با بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در فروردین ماه، مسئولین، احزاب و گروهها با توجه و عنایت بیشتری سخنان ایشان را در دستور كار قرار میدادند تا شاید منجر به افزایش مشاركت عموم مردم در انتخابات میشد كه متأسفانه گمانهزنیها خلاف این مهم را نشان میدهند.
دكتر مجید فراهانی ضمن تأكید بر ضرورت حضور تمامی احزاب و گروهها در انتخابات اظهار كرد: متأسفانه شاهد این روند هستیم كه از بین بیش از 30 گروه حزب اصلاحطلب؛ تنها 3 یا 4 نفر از داوطلبان این حزب، از سوی شورای نگهبان تایید صلاحیت شدهاند و این روند؛ شرایط نامطلوبی را برای مردم فراهم كرده است و روند جاری بر اعتماد و مشاركت حداكثری آحاد مختلف جامعه تاثیرات سوء بسیاری خواهد گذاشت كه جامعه را با آسیبها و مشكلات فزایندهعای همراه خواهد كرد.
رئیس شورای مركزی حزب ندای ایرانیان با اشاره به مشكلات جاری كشور گفت: متأسفانه امروز كشور ما با مشكلات متعددی مواجه است كه مهمترین آنها؛ مشكلات اقتصادی و معیشتی است و اینكه چرا مجلس شورای اسلامی نتوانسته این مشكلات را حل كند و یا حداقل كارنامهای از فعالیتهای خود در این راستا را به عموم مردم ارائه نمیكند، زمینه وارد آمدن خدشه به اعتماد مردم نسبت به نمایندگان مجلس را فراهم كرده است كه اینك و در آستانه انتخابات بیش از هر زمان دیگری شاهد این كم اعتمادی هستیم. البته این به معنای ناكارآمدی مجلس شورای اسلامی نیست، بلكه منظور آن است كه مجلس آن جایگاهی كه حضرت امام خمینی (ره) بر آن تأكید داشتند را از دست داده و با تزلزل جایگاه خود در میان اقشار مختلف جامعه مواجه شده است.
وی در ادامه با اشاره به اظهارات حجتالاسلام حسین سبحانی نیا (عضو شورای مركزی و مسئول واحد سیاسی حزب تمدن اسلامی) در راستای افزایش نامزدها و تأیید صلاحیتهای انتخابات سال جاری نسبت به ادوار گذشته افزود: ما در جوامعی كه حكومت آنها مبتنی و بر پایه رأی عموم مردم است با دو نگاه روبرو هستیم نخست آنكه؛ نگاه، تودهای است و با این نوع نگاه ما با مشاركت فلهای و مردم كوچه و بازار آماری را منتشر میكنیم و یك نگاه، نگاه مبتنی بر برنامه است بدان معنا كه ما آمار حضور نامزدها در انتخابات را بر اساس نوع برنامه و آیندهنگری آن برای رفع مشكلات و معضلات جامعه اعلام میكنیم كه بیشك در چنین شرایطی نمیتوان عنوان كرد كه تعداد نامزدهای نسبت به دورههای پیشین افزایش یافته چرا كه افرادی كه با برنامه پا به عرصه رقابت انتخاباتی گذاشتهاند بسیار كم است.