اخبار هر روز از ساعت 6:30 - 8:30 - 13:30 - 18:30 به مدت متغیر

اصلاح بهینه رژیم غذایی در جلوگیری از بیماری‌های قلبی

در ساختمان پزشكان مطرح شد: رژیم‌های غذایی نامناسب به تمامی غذاهایی با مواد نگهدارنده، كالری زا، چرب، برنج، ماكارونی، بستنی و انواع فست‌فودها گفته می‌شود كه دارای حجم بسیار بالایی از چربی‌های اشباع نشده هستند.

1402/10/25
|
15:36
|

دكتر سینا مرادمند (متخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشكی تهران) در برنامه ساختمان پزشكان ضمن اشاره به رژیم غذایی و مشكلات قلبی در افراد مختلف گفت: رژیم غذایی افراد به سبك زندگی آنها باز می‌گردد و در تشدید و یا پیشگیری، بهبود بیماری‌های قلبی و عروقی از اثرگذاری بسیار زیادی برخوردار است. واقعیت زندگی ماشینی كنون جامعه ما، مستلزم این مهم است كه در تغذیه افراد توجه فزاینده شده و از هر آنچه كه می‌تواند برای سلامت روح و جسم انسان آسیب‌زا باشد دوری كرد.

وی ادامه داد: پس توجه نوع مواد تشكیل دهنده انواع غذاها و آن دسته افرادی كه دارای بیماری‌های مختلف بالاخص بیماری‌های زمینه‌ای هستند این توجه را دوچندان كنند چرا كه بدن این افراد آسیب‌پذیرتر از سایر افراد جامعه است. در این راستا پرهیز از غذاهای نامناسب، استفاده از انواع غذاهای سالم و بدون مواد نگهدارنده از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

این متخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشكی تهران در راستای انواع رژیم‌ها اظهار كرد: رژیم‌های غذایی نامناسب به تمامی غذاهایی با مواد نگهدارنده، كالری زا (دارای شیرینی، قندی و نشاسته‌ای بالا) چرب برنج، ماكارونی، بستنی و انواع فست‌فودها گفته می‌شود كه دارای حجم بسیار بالایی از چربی‌های اشباع نشده هستند و این قبیل غذاها در بدن تبدیل و قند و چربی غیر قابل دفع و مخاطره‌آمیز می‌شوند چرا كه این دسته از مواد غذایی توسط مكانیزم بدن سوخته نمی‌شوند و با ذخیره به صورت چربی در عروق بدن؛ چاقی، كبد چرب و تنگی عروق را به همراه خواهند داشت.

دكتر سینا مرادمند با اشاره به نحوه تغذیه افراد مختلف و تاثیر آن در بروز انواع بیماری‌ها گفت: اینكه ما اسامی بسیاری از غذاها را به عنوان غذاهای آسیب‌زا می‌بریم به منظور حذف كامل آن از تغذیه عمومی نیست چرا كه اغلب اینها غذاهای روزانه بسیاری از مردم محسوب می‌شوند آنچه كه در این میان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ كمیت این غذاها و به حداقل رسانده آنها از برنامه غذایی افراد است. البته این مهم باید در كنار كنترل وزن و ایجاد وزن مناسب افراد باشد و این روند نشان دهنده آن است كه فرد دارای چربی اضافه در بدن نیست و اگر وزن فردی از حد مجاز بیشتر باشد باید برای كنترل آن اقدام كرده و غذاهای پُركالری، چرب و شیرین را به حداقل ممكن برساند تا سطح ریسك را كاهش دهد.

وی در ادامه افزود: به طور مثال ما به افرادی كه دیابت كنترل شده دارند (استفاده از داروهای كنترل قند خون) توصیه می‌كنیم در بیش از 5 قاشق برنج استفاده نكنند، اگر در روزی برخ خورده‌اند از نان استفاده نكنند و در طول روز 2 وعده برنج نخورند و به بیان دیگر مصرف آنچه كه مضر است را نه به طور كامل حذف، بلكه به حداقل ممكن برسانند. ضمن اینكه سعی كنند در نوبت وعده غذایی شام؛ یا با سبزیجات سر كنند و یا شام را حذف كنند چرا كه بنا به عدم تحرك لازم در زمان شب، موجب بروز بسیاری از بیماری‌ها درافراد می‌شود.

این متخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشكی تهران با تأكید بر رژیم غذایی سالم بیان كرد: امروزه بسیاری از متخصصان تغذیه به افراد توصیه می‌كنند كه در طول روز 4 وعده غذایی برای خود در نظر بگیرند اما با محتوا و كیفیت درست و مطلوب؛ پس تعداد وعده‌های غذایی مهم نیستند و این محتوای غذاها و میزان تحرك و فعالیت است كه از اهمیت خاص و ویژه‌ای برخودار هستند. این روند بدان معنا است كه ببینیم فردی كه مورد معالجه و رژیم غذایی متخصص تغذیه قرار دارد، تغییری در بدن خود احساس كرده و توانسته است با روند جدید به كاهش وزن مطلوی برسد كه اگر چنین شود قدمی موثر در راستای سلامت خود برداشته است.

دسترسی سریع
خبر