اخبار هر روز از ساعت 6:30 - 8:30 - 13:30 - 18:30 به مدت متغیر

مزایای 2 مرحله‌ای شدن كنكور

در موكب جوانان؛ مدیر امور پژوهشی ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: 2 بار برگزاری كنكور در كشور با دشواری‌های بسیار زیادی همچون مسائل امنیتی، حفاظتی و... همراه است كه بی‌شك عموم مردم از این تلاش‌ها و دشواری‌ها بی‌اطلاع هستند.

1402/10/03
|
10:48
|

محمد عسگریان (مدیر امور پژوهشی ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی) با اشاره به قوانین جدید مصوب در راستای برگزاری كنكور سال آینده در برنامه موكب جوانان رادیو جوان اظهار كرد: شاید برای بسیاری اینكه عنوان می‌شود كنكور 2 بار در سال برگزار خواهد شد، سخنی معمولی و سهل باشد در حالی كه پشت پرده راه اندازی این روند؛ تلاش‌های مستمر، فكرهای بسیار و هزینه‌های گزافی است كه عموم مردم از آن بی‌اطلاع هستند.

وی ادامه داد: باید توجه داشت كه 2 بار برگزاری كنكور در كشور با دشواری‌های بسیار زیادی همچون مسائل امنیتی، حفاضتی و ... همراه است. به طور مثال ما در سال 1401 یك مرحله كنكور داشتیم و این روند در سال 1402 وارد فاز 2 مرحله‌ای شد و سازمان سنجش كشور ملزم به برگزاری مرحله نخست آن در دی ماه 1401 شد و اینك كار به آنجا رسیده است كه هر 2 مرحله كنكور در نیم سال اول یعنی اردیبهشت و تیر ماه برگزار می‌شود تا از استرس و وارد شدن تنش به دانش‌آموزان كاسته شود و این روند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است چرا كه اگر كنكور در دی ماه برگزار می شد، برهه‌ای بود كه هنوز دروس اصلی دانش‌آموزان به اتمام نرسیده بود و می‌توانست آسیب‌های بسیاری را بر نتیجه كنكور وارد كند.

مدیر امور پژوهشی ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن اشاره به جلب رضایت خانواده‌ها در راستای اِعمال قانون جدید كنكور اذعان كرد: ما در راستای فهم و درك چالش‌های خانواده‌ نظرسنجی‌های بسیاری را در دستور كار قرار دادیم كه نمونه بارز آن نظرسنجی‌های بارگذاری شده در برنامه شاد است كه خوشبختانه با استقبال اكثریت همراه شد و رضایت كلی خانواده از تغییرات مطلوبی بود كه در این زمینه انجام شده است همچون؛ 2 نوبتی شدن كنكور و كاهش اضطراب دانش آموزان.

محمد عسگریان در راستای دیگر تغییرات كنكور امسال افزود: یكی دیگر از تغییرات كنكور، بحث تأثیر قطعی سوابق تحصیلی است كه بر اساس قانون مجلس شورای اسلامی مصوب سال 86 و بعد سال 92 به تاثیر مثبت سوابق تحصیلی اشاره شده است و برنامه اصلی مجلس شورای اسلامی هم بر تاثیر مثبت قطعی بود تا تدریجا كنكور را حذف كنند اما از آنجایی كه حذف كامل كنكور امكان‌پذیر نبود به تاثیر قطعی بسنده كردند و كه خوشبختانه امسال شاهد آن خواهیم بود.

وی ادامه داد: تأثیر قطعی سوابق تحصیلی در سال گذشته 40 درصد در پایه دوازدهم بود، امسال 40 درصد در پایه دوازدهم و سال آینده 60 درصد در پایه یازدهم و دوازدهم و از 2 سال بعد؛ 60 درصد در پایه دهم، یازدهم و دوازدهم محسوب می‌شود و این روند به صورت نهایی و تصحیح‌ها به صورت غیر متمركز است تا از خطاهای مختلف جلوگیری شود.

مدیر امور پژوهشی ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین گفت: جابه‌جایی دروس عمومی از آزمون كنكور به سوابق تحصیلی، یكی دیگر از تغییرات كنكور امسال است. در واقع تا سال گذشته در سؤالات كنكور سراسری هم دروس عمومی و هم دروس تخصصی بود؛ اما امسال و بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ دروس عمومی از آزمون سراسری حذف شد و دلیل این حذف؛ افزایش میزان اهمیت دانش آموزان و خانواده‌ها به دروس عمومی بود چرا كه این دروس در سوابق تحصیلی از جایگاه و تأثیرگذاری خاصی برخوردار است.

محمد عسگریان در برنامه موكب جوانان رادیو جوان ادامه داد: باید توجه داشته باشید كه بر خلاف آنچه كه در افكار عمومی رواج یافته، حذف دروس عمومی از آزمون سراسری به معنای واقعی كلمه نیست و در واقع آزمون آن از تستی در كنكور به تشریحی در سوابق تحصیلی تبدیل شده است و این روند؛ كمك شایانی به افزایش بهره‌وری سوابق تحصیلی دانش آموزان دارد و امیدواریم با تغییرات اخیر مسیر پذیرش دانش‌آموزان در كنكور را هموار كرده و از اضطراب و استرس آنها كاسته باشیم.

دسترسی سریع
خبر