اخبار هر روز از ساعت 6:30 - 8:30 - 13:30 - 18:30 به مدت متغیر

تبیین قوانین جدید كنكور 1403/ زیرگروه‌ها حذف شده‌اند

معاون آزمون‌های سازمان سنجش گفت: بر اساس قوانین كنكور امسال زیرگروه‌ها حذف شده اند؛ یعنی علی‌رغم سال‌های گذشته كه تقسیم‌بندی رشته‌ها را داشتیم، دیگر تفاوتی برای ضرایب دروس قائل نیستیم.

1402/09/28
|
11:52
|

معاون آزمون‌های سازمان سنجش آموزش كشور: بر اساس قوانین كنكور امسال؛ زیرگروه‌ها حذف شده است بدان معنا كه علی‌رغم سال‌های گذشته كه تقسیم‌بندی رشته‌ها را در علوم ریاضی، علوم تجربی و... داشتیم، امسال چنین روندی را شاهد نخواهیم بود و دیگر تفاوتی برای ضرایب دروس قائل نیستیم.

دكتر علی صدر (معاون آزمون‌های سازمان سنجش آموزش كشور) در موكب جوانان رادیو جوان با اشاره به قوانین جدید كنكور بیان كرد: امسال یك سری قوانین جدید را در كنكور جاری كرده‌ایم كه البته هیچ خدشه‌ای به روال تأثیر تلاش دانش آموزان در دوران مدرسه بر رتبه كنكور وارد نخواهد كرد و این مهم به قوت خود باقی است تا افراد از تأثیرات روند تحصیلی خود بر قبولی و پذیرش در كنكور بهره‌مند شوند.

وی در ادامه افزود: در سال گذشته، روند عملیاتی تأثیر قطعی سوابق تحصیلی بر كنكور 1402 را آغاز كردیم و قرار بر این شد تا دروس اختصاصی و عمومی در هر رشته‌ای تا 40 درصد بر نتیجه كنكور دانش آموزان تاثیر داشته باشد. بدان معنا كه 40 درصد از امتیاز دروس اختصاصی و عمومی سال دوازدهم موثر بود و ما با تعامل و همكاری با وزارت آموزش و پرورش؛ سوابق تحصیلی دانش آموزان را اخذ و پس از بررسی همه‌جانبه آنها، در نتیجه كنكور افراد دخیل نمودیم. البته در این میان آنچه كه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است افزایش میزان اثرگذاری سوابق تحصیلی بر كنكور، از 40 درصد به 50 درصد در كنكور سال 1403 می‌باشد.

معاون آزمون‌های سازمان سنجش آموزش كشور در راستای رضایت‌سنجی دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها از طرح تأثیر سوابق تحصیلی بر كنكور در رادیو جوان اظهار كرد: بی‌شك هر طرحی كه جدید اجرا می‌شود با موافقان و مخالفان بسیاری همراه می‌شود كه نتیجه نگرش افراد و وجود سؤالات و ابهامات بی‌پاسخ است و ضروری است تا ما با استفاده از ابزار رسانه‌ای به این سؤالات و شبهات پاسخ داده و ابعاد مختلف این مهم را برای دانش‌آموزان و خانواده‌های آنان آشكار نماییم.

وی در راستای روند كنكور امسال برای علاقه‌مندان به دانشگاه فرهنگیان نیز گفت: بسیاری از افرادی كه در كنكور شركت می‌كنند، تمایل به پذیرش در دانشگاه فرهنگیان داشتند و آمار این افراد بین 50 تا 600 هزار نفر اعلام شده است و از این رو قوانین مربوط به این افراد نیز امسال با تغییراتی همراه شده است كه مهمترین آن‌ها؛ برگزاری آزمون اختصاصی در راستای پذیرش دانشجومعلمان است تا با توجه به علاقه‌مندی خاصی كه فرد برای ورود به دانشگاه فرهنگیان دارد؛ در مناسب‌ترین رشته تخصصی قرار بگیرد.

دكتر علی صدر همچنین در زمینه كنكور گروه‌های شناور نیز گفت: علاقه‌مندان به شركت در رشته‌ها و گروه‌های شناور (هنر، زبان‌های خارجی) كنكور آتی، می‌توانند در نوبت دوم ثبت نام كند به این ترتیب كه به طور مثال؛ در نوبت اول كه اردیبهشت ماه است رشته هنر و در نوبت دوم كه در تیرماه برگزار می‌شود رشته زبان را انتخاب كند. بنابراین ضروری است تا شركت كنندگان توجه داشته باشند كه تنها در هر نوبت می‌توانند یك رشته را انتخاب نمایند.

وی ادامه داد: بر اساس قوانین جدید كنكور امسال؛ زیرگروه‌ها حذف شده است بدان معنا كه علی‌رغم سال‌های گذشته كه تقسیم‌بندی رشته‌ها را در علوم ریاضی، علوم تجربی و... داشتیم، امسال و بر اساس قوانین جدید چنین روندی را شاهد نخواهیم بود و دیگر تفاوتی برای ضرایب دروس قائل نیستیم و زیرگروه‌ها به طور كامل حذف شده‌اند.

معاون آزمون‌های سازمان سنجش آموزش كشور در مقایسه برگزاری كنكور در ایران و دیگر كشورها در برنامه موكب جوانان رادیو جوان بیان كرد: ما در اكثر كشورهای جهان كنكور را داریم؛ اما روش‌های برگزاری آن متفاوت است. باید توجه داشته باشیم كه واژه كنكور، ماهیتاً فرانسوی است و معنای آن رقابت می‌باشد حال مهم است بدانیم كه این رقابت از كجا نشئت می‌گیرد. این نوع رقابت به تراكم جمعیت، فرهنگ، اقتصاد، میزان جمعیت و... بستگی به طور مثال در كشور ایالات متحده، كنكور متمركزی برای پذیرش دانشجو ندارند؛ بلكه از روش‌ها و راه‌های مختلف و متفاوتی این مهم را تحقق می‌بخشند كه مرسوم‌ترین آن‌ها؛ شركت در آزمون سَت (Scholastic Aptitude Test) است كه تحت عنوان آزمون استعداد تحصیلی از آن یاد می‌شود و هیچ ارتباطی با دروس سال‌های تحصیل ندارد.

دكتر علی صدر متذكر شد كه دانش‌آموزان باید توجه داشته باشند كه همه چیز در اخذ مدرك خلاصه نشده است و در این میان كسب تخصص و مهارت نیز از اهمیت ویژه و جایگاه خاصی برخوردار است كه متأسفانه در كشور ما مورد كم توجهی قرار گرفته است اما در كشور آلمان توجه ویژه‌ای بدان شد و نتیجه این روند مطلوب امروزه بر همگان آشكار و مبرهن است چرا كه در كشورهای اروپایی شغل محور زندگی می‌كنند و مهارت از مدرك با ارزش‌تر است و امیدواریم این روند در كشور ما نیز مورد توجه قرار گیرد.

دسترسی سریع
خبر