جلال محمودزاده، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با رادیو جوان، به اهمیت بحثهای آب و كشاورزی در برنامه هفتم توسعه اشاره كرد.
جلال محمودزاده، نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص برنامه هفتم توسعه و كمیسیون تخصصی كشاورزی، آب و منابع طبیعی به گزارشگر رادیو جوان اعلام كرد: در زمینه آب و بخش كشاورزی بحثهایی در حال انجام است و در آینده نیز این بحثها ادامه خواهد داشت. تغییراتی در موادی كه به كمیسیون تلفیق داده شده، صورت گرفت و بخشی از آنها تایید شده است.
وی در ادامه افزود: بحثها بیشتر در مورد مسائل آبی بوده و این موضوع بسیار مهمی است. یكی از دغدغههای بخش كشاورزی، عدم استفاده بهینه از آب كشاورزی در سراسر كشور است، كه بحث آبیاری مدرن و آبیاری تحت فشار میتواند به آن كمك كند. دولت باید در طول پنج سال برنامههایی در این زمینه انجام دهد. همچنین، بحث انتقال آب بین حوزهها مطرح شده است و مجلس در این زمینه برنامههایی را تصویب كرده است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی به مشكلات محیط زیستی اشاره كرد و گفت: توجه به مطالعات زیستمحیطی و بررسی مسائل و مشكلات مربوط به انتقال آب بسیار مهم است. در برنامه هفتم توسعه، ترویج و آموزش كشاورزی، افزایش توان علمی كشاورزان، صادرات محصولات كشاورزی و بازاریابی در سطح منطقه نیز مورد توجه قرار گرفته است.
محمودزاده درباره خرید محصولات استراتژیك اشاره كرد و توضیح داد: در دو سال گذشته، شورای قیمتگذاری كشاورزی تشكیل شده و قیمتهای تضمینی برای محصولات كشاورزی بهبود یافته است. بر فرض مثال؛ افزایش 60 درصدی قیمت گندم در این دوره بود. این شورا تشكیل شده توسط افرادی است كه با كشاورزی آشنا هستند و باعث شده تا قیمت واقعی برای خرید تضمینی محصولات كشاورزی در نظر گرفته شود.
وی در پایان خاطرنشان كرد: این اقدام باعث حمایت از محصولات استراتژیك در سراسر كشور شده است و باعث رغبت كشاورزان به تولید این محصولات در كشور شده است. به علاوه، این اقدام باعث شده است كه امسال تقریباً به خودكفایی در تولید گندم برسیم و نیازی به واردات از خارج از كشور نداشته باشیم.