اخبار هر روز از ساعت 6:30 - 8:30 - 13:30 - 18:30 به مدت متغیر

محمدحسن آصفری تسهیلات صندوق توسعه ملی برای اكتشاف میادین نفتی

گزارشگر رادیو جوان با محمد حسن آصفری نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو كمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی گفتگو كرد.

1402/07/22
|
11:59
|

محمدحسن آصفری، عضو كمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی، درباره وضعیت برنامه هفتم مجلس اظهار كرد: مجلس تقریباً چهار ماهی است كه وارد حوزه برنامه هفتم شده است و می‌توان گفت كه كمیسیون تلفیق دو شیفت برنامه داشته و در حال حاضر هم دو شیفت صحن علنی و شیفت سوم كمیسیون تلفیق برنامه هفتم جلسه دارد.

وی افزود: مصوبات خوبی در حوزه انرژی و معیانات نفتی اتخاذ شد كه از جمله آن می‌توان به جلوگیری از خام‌فروشی و توجه به اكتشاف منابع نفتی با استفاده از صندوق توسعه ملی و ورود بخش خصوصی اشاره كرد. ما باید به اكتشاف منابع نفتی در میادین مشترك با كشورهای همسایه توجه كنیم و از آنها بهره‌برداری كنیم. ما هنوز به اندازه كافی از این میادین استفاده نكرده‌ایم. یكی از مصوبات مهم این حوزه ورود بخش خصوصی با استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی برای اكتشاف میادین نفتی است.

عضو كمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی گفت: یكی از مصوبات جدید درباره فراهم كردن زیرساخت‌های انتقال خطوط نفتی و گاز است. در حال حاضر، برخی مناطق كشور با مشكلات سوخت‌رسانی روبرو هستند. به همین دلیل، 14.5 درصد از بودجه كل كشور به شركت ملی نفت اختصاص داده شده است و بخشی از آن برای حوزه انتقال منابع نفتی از مسیرهای مختلف در كشور هزینه می‌شود.

محمدحسن آصفری افزود: بحث صرفه‌جویی در بخش نفتی نیز مصوبات مهمی داشته است. با استفاده از سیستم‌های مترینگ در چاه‌ها، می‌توان نظارت دقیقی بر میزان استخراج و مصرف نفت و گاز داشت. این اقدام می‌تواند در بهبود عملكرد در این حوزه مؤثر واقع شود.

آصفری درباره حوزه منابع آبی توضیح داد: در حوزه منابع آبی نیز مصوبات مثبتی وجود دارد. اقداماتی برای مسدود كردن چاه‌های غیرمجاز و جلوگیری از آسیب رسیدن به كشاورزان انجام می‌شود. همچنین، در دیپلماسی آبی و منابع انرژی، دستگاه‌های مربوطه موظف شده‌اند در این حوزه اقدامات لازم را انجام دهند. با توجه به اقدامات بعضی كشورها كه ممكن است تأثیر منفی بر منابع آب داخلی ما داشته باشد، دیپلماسی آبی باید فعال شود.

وی در پایان خاطرنشان كرد: در بحث تأمین نیازهای مسكونی و صنعتی، دستگاه‌ها ملزم شده‌اند اقدامات لازم را انجام دهند. به عنوان مثال، ساماندهی مناطق حاشیه‌نشین شهرها باید صورت بگیرد تا امكانات و خدمات مورد نیاز مانند آتش‌نشانی، بهداشت و درمان، آموزش و پرورش، ورزشی و غیره در این مناطق فراهم شود. مشاركت بخش خصوصی نیز می‌تواند با تجمیع و انبوه‌سازی خانه‌های كوچك در حاشیه شهرها، به تأمین این نیازها كمك كند. این موضوع نیز در كمیسیون تلفیق مطرح شده و امیدواریم در صحن علنی تصویب شود.

دسترسی سریع
خبر