دكتر احمد دنیامالی عضو كمیسیون عمران مجلس و نایب رئیس كمیسیون تلفیق بودجه درباره افشاگری فساد با «گزارشگر رادیو جوان» در صحن مجلس گفتگو كرد.
احمد دنیامالی نایب رئیس كمیسیون تلفیق بودجه در رابطه با نشست علنی روز یكشنبه، 27 فروردین در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با رادیو جوان اظهار كرد: افشاگری فساد یكی از موضوعاتی بود كه ما پیگیر آن بودیم، كه به اصطلاح افشاگری فساد در سیستم های دولتی می باشد و سوت زنی به این معناست كه به دنبال حمایت از افشاكنندگان فساد است.
عضو كمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تصریح كرد: طبق مصوباتی كه در این طرح صورت گرفته است و كسانی كه راجع به فسادهایی كه در سطوح مختلف ادارات كشور اتفاق بیافتد را افشاگری كنند؛ ما به صورت عمومی حمایت خواهیم كرد. همچنین برای سوت زنی نیز پاداش هایی در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: در بررسی طرح حمایت از گزارشگران فساد با ماده 10 و 12 این طرح در مجلس شورای اسلامی موافقت شد.
ماده 10 این طرح بدین شرح است: مرجع رسیدگی كننده به گزارش اعم از بدوی یا تجدیدنظر مكلف است ضمن اعلام نظر درخصوص استحقاق یا عدم استحقاق پاداش برای گزارشگر و در صورت استحقاق، براساس میزان تأثیر گزارش در كشف فساد، اعم از اینكه گزارشگر درخواست پاداش داده یا نداده باشد، نسبت به تعیین مبلغ پاداش تا دو درصد ارزش ریالی موضوع پرونده اقدام نماید.
تبصره 1- سقف پاداش قابل پرداخت در هر پرونده به شخص حقیقی و شخص حقوقی خصوصی به ترتیب 100 میلیارد ریال و 200 میلیارد ریال است.
تبصره 2- در صورت تعدد گزارشگران در یك گزارش یا گزارشهای متعدد مربوط به یك رفتار، پاداش موضوع این ماده با توجه به نقش و میزان اثرگذاری آنها، به تشخیص مقام قضائی رسیدگی كننده میان آنها تقسیم میشود. تبصره 3- در صورتی كه حكم صادره قابل تجدیدنظر یا فرجام خواهی باشد، گزارشگر نیز مجاز است نسبت به اصل استحقاق پاداش یا میزان آن حسب مورد تجدیدنظر یا فرجامخواهی كند.
همچنین در ماده 12 این طرح مقرر شده است: دولت موظف است ردیف مستقلی به منظور اجرای این قانون ایجاد كند تا از محل درآمدهای حاصل از اجرای این قانون، در قالب قوانین بودجه سنواتی جهت پرداخت پاداش و سایر هزینههای اجرای این قانون در اختیار وزارت دادگستری قرار گیرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در رابطه با نشست در شورای عالی مسكن در روز پنجشنبه 24 فروردین یادآور شد: آخرین عدد و رقمی كه در بحث حوزه مسكن داریم، یك چیزی حدود 30/000 هكتار سازماندهی شده است و در اختیار بخش جهش تولید مسكن قرار داده اند. 20/000 هكتار دیگر نیز در حال كارسازی است و این ها شامل اراضی می باشد كه وزارت راه و شهرسازی، وزارت جهاد و منابع طبیعی در اختیار قرار داده است.
نایب رئیس كمیسیون تلفیق بوجه در خصوص تسهیلات خاطرنشان كرد: در گزارشی كه از تسهیلات ارائه شد، همچنان نگرانی وجود دارد و به همین جهت رئیس جمهور محترم كارگروهی را تعیین كردند. وظیفه این كار گروه اینكه بتواند آسیب شناسی كند. این كار گروه شامل دو وزیر است از جمله؛ وزارت اقتصاد و دارایی، وزارت راه و شهرسازی و همچنین به همراه رئیس كل بانك مركزی، رئیس سازمان برنامه و بودجه است، قرار بر این است این بحث را آسیب شناسی كنند و در جلسه آتی شورای عالی مطرح نمایند.
عضو كمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در رابطه با عملكرد استان ها در حوزه مسكن عنوان كرد: ما در هر استانی یك شورای مسكن داریم، بعضی از استان ها عملكرد خیلی خوب و قابل دفاعی داشتند و بعضی استان ها از آن چیزی كه باید باشند، همچنان فاصله دارند.
احمد دنیامالی اضافه كرد: رئیس جمهور محترم به وزارت كشور و وزارت راه و شهرسازی دستور داده اند، به 10 استانی بروند كه پایین ترین عملكرد در حوزه مسكن را دارند و گزارشی تهیه و ارائه شود كه چرا این استان ها مشكل داشته اند. بعضی از استان ها مانند تهران و كردستان، مشكل تأمین زمین دارد.
نایب رئیس كمیسیون تلفیق بودجه در پایان توضیح داد: در این نشست در بحث تسهیلات، پیشنهاداتی را كه وزیر راه و شهرسازی داشتند و پیشنهادی كه دادند این بود كه سقف تسهیلات را تا 550 میلیون ارتقاء دادند.