اخبار هر روز از ساعت 6:30 - 8:30 - 13:30 - 18:30 به مدت متغیر

نگاه نكنید كه ركوع و سجده طولانی دارد، ببینید چقدر راست می‌گوید و چقدر امانتدارست

حجت اسلام علی آقابابا كارشناس مذهبی درباره امانت داری در برنامه «شب عزیز» رادیو جوان گفتگو كرد.

1402/01/07
|
19:08
|

حجت اسلام علی آقابابا با اشاره به سوره نساء آیه 58 اظهار كرد: «إِنَّ اللَّهَ یَأْمُرُكُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَمَانَاتِ إِلَىٰ أَهْلِهَا وَإِذَا حَكَمْتُمْ بَیْنَ النَّاسِ أَنْ تَحْكُمُوا بِالْعَدْلِ ۚ إِنَّ اللَّهَ نِعِمَّا یَعِظُكُمْ بِهِ ۗ إِنَّ اللَّهَ كَانَ سَمِیعًا بَصِیرًا»: همانا خداوند به شما امر می‌كند كه امانت ها را به صاحبانش باز گردانید و چون حاكم بین مردم شوید به عدالت داوری كنید. همانا خدا شما را پند نیكو می‌دهد، كه خدا شنوا و بیناست.

این كارشناس مذهبی اضافه كرد: مؤمنین اهل امانتداری، وفای به عهد و عدالت هستند، اهل نیرنگ و دروغ نیستند و این ها بخشی از ویژگی های یك مؤمن است.

علی آقابابا با اشاره به روایتی از امام محمد باقر(ع) یادآور شد:‌ سه چیز است كه خداوند متعال اجازه ترك آن‌ها را به هیچ كسی نداده است: اول؛ ادای امانت به نیكوكار و بدكار، دوم؛ وفای به عهد با نیكوكار و بدكار، سوم؛ نیكی به پدر و مادر چه نیكوكار و چه بدكار باشند. سعدی شیرازی می گوید: برخیز تا به عهد امانت وفا كنیم، تقصیرهای رفته به خدمت قضا كنیم.

حجت اسلام علی آقابابا عنوان كرد: امانت سه گونه است؛ اول: امانت بین انسان و خدا، یعنی وظایف و واجباتی كه برای انسان تعیین شده است و این به عنوان یك امانت است و خدا وظایفی را به گردن ما نهاده است. دوم؛ امانت میان انسان و دیگران است كه این مشخص است، راجع به اموال و اسرار دیگران كه نزد انسان است، سوم؛ امانت میان انسان و خودش، یعنی كسی كه قدرت، مال، علم یا مقامی را بدست آورده است، حتما باید امانتدار باشد و نسبت به امانت، خیانت نكند.

وی ادامه داد: نعمت های مادی، پست و مقام و… یك نوع امانت است، اصلا در فرهنگ قرآن امانت مفهوم وسیعی دارد و تمام شئون زندگی سیاسی، اجتماعی و اخلاقی انسان را شامل می شود. به طور كلی لازمه ایمان، امانت داری است. پیامبر(ص) فرمودند: آن كسی كه امانتدار نیست ایمان ندارد.

این كارشناس مذهبی با روایتی از امام صادق(ع) عنوان كرد: «لَا تَنْظُرُوا إِلَى طُولِ رُكُوعِ الرَّجُلِ وَ سُجُودِهِ: نگاه نكنید كه ركوع و سجده طولانی دارد، وَلكِنِ انظُروا إِلى صِدقِ حَدیثِه وَأَداءِ امانَته: بینید چقدر راست می‌گوید و چقدر امانتدار است.»

آقابابا در پایان گفت: در این شب های مبارك از خودمان بپرسیم واقعا امانتدار خوبی هستیم؟ در كاری كه انجام می دهیم یا در خدمتی كه به مردم می كنیم و فرزندانی كه خداوند به عنوان یك هدیه به ما عنایت كرده است، آیا امانتدار خوبی هستیم؟ معلمی كه فرزندان یا عزیزانی زیر دست او هستند یا خود من به عنوان سخنران و پژوهشگر در بیان مطالبی كه خدمت شما تقدیم میكنم، امانتدار هستم؟ هركسی در هر پست و مقامی خدمت می كند، باید امانتدار خوبی باشد و ان شاالله این صفت زیبا كه جزء صفات ناب مؤمنین است در وجود همه ما تجلی پیدا كند.

دسترسی سریع
خبر