تهیهكننده «از چیزی نمیترسیدم» درباره جزییات این برنامه رادیویی كه به زندگی سردار سلیمانی میپردازد و در سه لوكیشن ساخته شده است، توضیحاتی ارائه كرد.
مجتبی حسنی تهیه كننده برنامه «از چیزی نمیترسیدم» در جشنواره ملی مستند رادیویی پژواك با اشاره به محتوای این برنامه كه به سردار سلیمانی میپردازد به خبرنگار مهر بیان كرد: این برنامه برداشتی از زندگی خودنوشتی بود كه حاج قاسم سلیمانی به قلم خودش نوشته بود.
وی افزود: راوی مستند، مجید عسگری بود و این مستند برداشتی از كتاب خودنوشت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی است كه قبل از شهادت به قلم خودشان نوشته شده بود و ما سعی كردیم در این اثر هر آنچه در كتاب آورده شده بود را به صورت مستند درآوریم.
این تهیهكننده در توضیح بیشتر یادآور شد: از اولین جمله و واژه این كتاب یعنی عبارت «عشیره ما را خواهرم هاجر میشناسد»، مستند را شروع كردیم و با خواهر بزرگوارشان و تا اتفاقاتی كه در طی دوران كودكی در قبل از انقلاب برای ایشان افتاده در روستا و زادگاهشان قناتملك از توابع شهرستان رابُر استان كرمان و هر آنچه كه ایشان به قلم تحریر درآورده بودند، به همه پرداختیم. سعی كردیم نكتهای را از قلم نیندازیم و همه را به صورت صوتی و مستند در بیاوریم.
ساخت مستند در سه لوكیشن
حسنی ادامه داد: زندگی خودنوشت حاج قاسم از دوران طفولیتشان شروع میشد و اتفاقهایی كه بعداً در كرمان برایشان رخ میدهد، با جزییات تعریف میشود؛ از مبارزاتشان و از اینكه كجا مشغول به كار بودند تا موارد دیگر. حاج قاسم وقتی به سن كار میرسد و بعد از تحصیلش در اداره آب و فاضلاب استان كرمان مشغول به كار میشود و ما حتی با همكارانش در اداره آب و فاضلاب استان كرمان گفتگو كردیم و سعی كردیم مو به مو اثر را جلو ببریم و همان باشد كه دقیقاً در كتاب آورده شده است.
این تهیه كننده یادآور شد: این مستند در سه لوكشین تهیه شد، مشهد مقدس، استان كرمان و روستای قناتملك كه ایشان از ابتدا در آنجا به دنیا آمدند و بزرگ شدند و دوران طفولیتشان را طی كردند.
رادیو میتواند سرمایه اجتماعی را بالا ببرد
برگزیده برتر نخستین جشنواره پژواك درباره نقش رادیو در تقویت اعتماد عمومی گفت: رادیو به عنوان رسانه گرم نقش خیلی زیادی میتواند در اعتماد بین مخاطبان و عموم جامعه داشته باشد. مثلاً وقتی زلزلهای رخ میدهد دسترسی به انواع و اقسام رسانهها كم و كوتاه میشود و در چنین مواقعی رادیو میتواند تنها مأمن و منبع معتبری برای مخاطبین جهت كسب اطلاعات و اخبار باشد.
وی اضافه كرد: این فقط یك نمونه كوچك از كاركردهای رادیو در زمینه اعتماد عمومی است و از این طریق میتواند سرمایه اجتماعی خودش را بالا ببرد. با توجه به قدمتی كه رادیو دارد و حس خوبی كه از طریق امواج رادیویی منتقل میشود و حس گرم صدا، سالیان سال است كه رادیو نقش خیلی مهم و به سزایی را در این زمینه ایفا میكند.
جشنوارههای رادیویی نقش مهمی در ارتقای سطح برنامهسازی دارند
وی درباره تاثیر برگزاری جشنوارههای رادیویی بر كیفیت برنامههای رادیو میگوید: جشنوارههای رادیویی میتواند نقش خیلی مهمی را در ارتقای سطح برنامهسازی ایفا كند. وقتی كه برنامهسازان مختلف با اثرهای مختلف با كیفیتهای مختلف شركت میكنند، این باعث تعامل بیشتر برنامهسازان میشود.
حسنی در پایان گفت: خود من سعی كردم مابقی مستندها را گوش كنم و بیاموزم و ایرادهای خودم را بگیرم و ببینم چه اتفاقی افتاده است.