پارسای پارسی 13 شهریور از ساعت 17:30 به مدت 30 دقیقه

رادیو جوان

پارساي پارسي

شهید مطهری دوازدهم اردیبهشت سالروز شهادت اندیشمند گرانمایه، استاد شهید مرتضی مطهری

دوازدهم اردیبهشت سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم گرامی باد.

1397/02/12
|
14:02
|

شهید مرتضی مطهری كه مغز متفكر انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران بود، در 13 بهمن 1298 هجری شمسی در فریمان واقع در 75 كیلومتری شهر مقدس مشهد چشم به جهان گشود. شهید مطهری پس از تحصیل مقدمات، راهی حوزه‌ی علمیه‌ی قم شد و از محضر بزرگانی چون آیت‌الله بروجردی، علامه طباطبایی و حضرت امام خمینی بهره برد.
شهید مرتضی مطهری درهمه‌ی آن سال‌ها ضمن تحصیل علوم مختلف به تزكیه و تهذیب نفس پرداخت چنانكه به روشن بینی و هوش و ذكاوت و دقت علمی كم نظیری دست یافت.
با شروع نهضت اسلامی ایران از سال‌های1341و 1342 شهید مطهری وارد صفوف نهضت شد و اوج فعالیت‌هایش در 15 خرداد 1342 بود كه توسط ساواك دستگیر و زندانی شد و پس از آزادی نیز همه ‌ی هم و غم خود را مصروف تشكل نیروهای مبارز و مسلمان و حفظ نهضت از آسیب‌ها و انحرافات كرد. در این سال‌ها، استاد مرتضی مطهری به تبیین فرهنگ اسلامی در جامعه پرداخت و در پایگاه های مختلف مخصوصا حسینیه ارشاد، مسجد جاوید، مسجد الجواد به آگاهی بخشیدن به نسل جوان و دیگر قشرهای جامعه ایران پرداخت تا اینكه در سال 1351 توسط ساواك دستگیر و ممنوع المنبر شدند.
با این همه استاد مطهری فعالیت‌های خود را ادامه داد و رابط اصلی امام امت (ره) در كشور با مردم و گروه های مختلف و هدایت كننده‌ی خط فكری نهضت به شمار می‌رفتند و در آستانه‌ی انقلاب نقش بسیار مهمی در شورای انقلاب و در پیروزی انقلاب ایفا كردند. تا اینكه سرانجام این مبارز خستگی‌ناپذیر و دانشمند و فقیه عالی مقام در 12 اردیبهشت 1358 پس از خروج از خانه‌ی دكتر سحابی در خیابان فخرآباد (تهران) از فاصله نزدیك از پشت سر هدف گلوله قرار گرفت و چند دقیقه بعد در بیمارستان «طرفه» واقع در همان نزدیكی به شهادت رسید.
شهید مطهری دارای خصوصیات منحصر به فردی بود كه مهمترین آنها جامعیت ایشان بود به طوری كه در همه‌ی صحنه‌های عملی و نظری حضور فعال داشتند. از ایشان آثار گرانقدری در زمینه‌های مختلف به جای مانده كه همواره تبیین كننده‌ی اسلام ناب محمدی است.
چندین سال است مناسبت شهادت معلم بزرگ و فرزانه، استاد شهید مطهری دست مایه‌ی قدردانی و تجلیل از مقام معلم شده است. معلمی كه انسان ساز و فرداپرداز است و تكریم و تعظیم او، تكریم و تعظیم علم است. تجلیل معلم، سپاس از انسانی است كه هدف و غایت آفرینش را تأمین، و سلامت امانت‌هایی را كه به دستش سپرده‌اند، تضمین می‌كند.
سالروز شهادت اندیشمند گرانمایه، استاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم برهمه‌ی عاشقان عرصه‌ی علم و دانش گرامی باد.

دسترسی سریع
پارسای پارسی