پارسای پارسی 13 شهریور از ساعت 17:30 به مدت 30 دقیقه

رادیو جوان

پارساي پارسي

فرارسیدن نوروز97 و رستاخیز طبیعت؛ این نشانه قدرت لایزال الهی، برهمگان خجسته و مبارك باد

فرارسیدن عید نوروز ،پیام آور مهر و شمیم معطر بهاران، برهمگان خجسته و مبارك باد.

1396/12/29
|
19:08
|

عید نوروز برابر با اول فروردین ماه هجری شمسی، جشن آغاز سال و یكی از كهن‌ترین جشن‌های ایران باستان است كه تاامروز مردم مناطق مختلف ایران این روز را جشن می‌گیرند.

جشن نوروز از لحظهٔ اعتدال بهاری آغاز می‌شود. در دانش ستاره‌شناسی، اعتدال بهاری یا اعتدال ربیعی در نیم‌كره شمالی زمین به لحظه‌ای گفته می‌شود كه خورشید از صفحه استوای زمین می گذرد و به سوی شمال آسمان می‌رود. این لحظه، لحظه اول برج حمل نامیده می‌شود، و در تقویم هجری خورشیدی با نخستین روز (هرمز روز یا اورمزد روز) از ماه فروردین برابر است.

عید نوروز را به نخستین پادشاهان نسبت می دهند. شاعران و نویسندگان قرن چهارم و پنجم هجری چون فردوسی، عنصری، بیرونی، طبری و بسیاری دیگر كه منبع تاریخی و اسطوره ای آنان بی گمان ادبیات پیش از اسلام بوده ، نوروز را از زمان پادشاهی جمشید می دانند.
عید نوروزدرایران آداب ورسومی دارد كه ازآن جمله می توان به چیدن سفره هفت سین ودیدوبازدید اشاره كرد.
هفت سین عبارت است از سماق، سیر، سنجد، سمنو، سكه، سركه، سبزی . علاوه بر هفت سین شمع و آینه تخم مرغ و ... سر سفره گذاشته می شود.

مردم ایران برای تحویل سال در یكی از اطاق های خانه شان سفره می اندازند وپیش از هر چیز آیینه و قرآن وبعد سماق، سیر، سنجد، سمنو، سكه، سركه، سبزی بر آن می گذارند .
از بامداد نوروز دید و بازدیدها آغاز می شود در همه خانواده ها رسم است كه به دیدار كسی كه از نظر سن و شخصیت بر دیگران مزیت دارد بروند و دست او را ببوسند و تبریك بگویند و او نیز عیدی كه شامل سكه یا پول است به آنها بدهد. بعضی نیز صبح عید نوروز یك بشقاب گندم برشته كه شامل: كنجد، گندم، شاهدانه، نخودچی و كشمش است به اضافه یك بشقاب نان شیرین به اضافه تخم مرغ رنگی یا سكه به كوچك ترها می دهند.
درواقع نوروز، فرصتی است تا انسان به اصلاح امور روحی خود بپردازد. تحویل هر سال جدید شمسی - كه با نوعی تحول در عالم طبیعت مصادف می‏باشد - فرصتی است تا انسان به تحول درونی و اصلاح امور روحی، معنوی، فكری و مادی خود بپردازد. دعای شریفی (یا مقلب القلوب و الابصار، یا مدبر اللیل و النهار، یا محول الحول و الاحوال، حول حالنا الی احسن الحال) كه به ما تعلیم داده ‏اند تا در آغاز سال بخوانیم، درس همین تحول است. در این دعا، از خدای متعال درخواست می‏كنیم كه در حال و وضعیت روحی و نفسانی ما، تحول و دگرگونی مباركی را ایجاد كند. ایجاد تحول، كار خداست؛ اما ما موظفیم كه برای این تحول در درون و در زندگی خود و در جهان، اقدام و تلاش كنیم و همت بگماریم.

ساقیا! آمدن عید مبارك بادت
وان مواعید كه كردی مرود از یادت
عید نوروز و رستاخیزطبیعت كه نشانه قدرت لایزال الهی و تجدید حیات طبیعت است ،خجسته ومبارك باد.

انتهای پیام/

دسترسی سریع
پارسای پارسی