پارسای پارسی 13 شهریور از ساعت 17:30 به مدت 30 دقیقه

رادیو جوان

پارساي پارسي

"عاشورا" سالروزقیام خون برشمشیر را برعاشقان وشیفتگان آقااباعبدالله الحسین (ع)،تسلیت عرض می كنیم.

سالروز شهادت آقااباعبدالله الحسین (ع) را تسلیت عرض می كنیم.

1396/07/08
|
20:04
|

ریشه «عاشورا» كلمه عشر بمعنی «ده» است، عاشورا دهم محرم و روز شهادت حضرت ابی عبداللّه الحسین (ع) است.درروزعاشورا امام حسین ( ع ) به همراه 72 تن از یاران صدیقش حماسه‌ای خلق كرد كه همواره می‌توان با یادآوری آن به عظمت این نهضت حسینی پی برد .
عاشورا نه یك حادثه كه یك فرهنگ است، فرهنگی برخاسته از متن اسلام ناب كه نقش حیاتی را در استحكام ریشه ها، رویش شاخه ها و رشد بار و برهای آن ایفا كرده است. عاشورا هیچ گاه در محدوده زمان و جغرافیای خاصی محصور نمانده است، بلكه همواره الهام بخش تشیع در راستای حركت ها، جنبش ها و قیام های راستین شیعه در برابر كانون های ظلم و كفر و نفاق بوده است. قیام عاشورا از سال 61 هجری تا امروز همچون چشمه‏ای جوشان و خروشان از آب زلال و گوارای خود تشنگان معرفت و حقیقت را سیراب كرده، و الهام‏بخش بسیاری از نهضت‏های حقّ علیه باطل بوده است. پس ازآنكه امام حسین(ع) دركربلا به شهادت رسید،روز عاشورا در میان مردم به روز حزن و اندوه مشهور شد و شیعیان جهان آن روز را روز سوگ وعزاداری قرار دادند؛از این رو به نام عاشورای حسینی شهرت یافت.
امام صادق (ع) فرمودند: " روزشهادت حسین (ع) مصیبتش از هر روزی سنگین¬تر است، زیرا اصحاب كساء كه نزد خداوند از همه آفریدگانش عزیزتر بودند پنج تن بودند و حسین (ع) آخرین آنها بود."
حضرت امام رضا (ع) فرمودند:" بر حسین باید گریه كنندگان به گریند كه گریه بر آن حضرت گناهان بزرگ را محو سازد. پدرم امام كاظم (ع) چون ماه محرم می¬رسید كسی او را خندان نمی¬دید و غم و اندوه بر چهره آن حضرت نمایان بود تا ده روز ، و چون روز دهم می¬شد آن روز روز غم و اندوه و مصیبت و گریه او بود و می گفت امروز روزی است كه حسین (ع) در آن كشته شده. "
امام باقر (ع) نیز فرمودند:" در روز عاشوراء بر حسین نوحه سرائی و گریه كنید و به هر كس كه در خانه است و از او نمی¬ترسید دستور دهید بگریند و به عزاداری و افغان بپردازند و یكدیگر را تعزیت گویند كه اگر چنین كنند من پاداش آنها را ضامن خواهم بود كه آن دو هزار حج و دو هزار عمره و دو هزار غزوه باشد."
عاشورا گرچه یك روزاست، اما دامنه تاثیر آن تا ابدیت كشیده شده و چنان در عمق وجدانها و دلها اثر گذاشته است كه همه ساله دهه محرم و بویژه عاشورا، اوج عشق و اخلاص نسبت به معلم حریت و اسوه جهاد و شهادت، امام حسین ( ع ) است و هرانسانی در مقابل عظمت روح آن حضرت تعظیم می‌كند.
خیمه ماه محرم زده شد بر دل ما / باز نام تو شده زینت هر محفل ما
جز غم عشق تو ما را نبود سودایی / عشق سوزان تو آغشته به آب و گل ما.
"عاشورا" سالروزقیام خون برشمشیر را برعاشقان وشیفتگان آقااباعبدالله الحسین (ع)،تسلیت عرض می كنیم

دسترسی سریع
پارسای پارسی