گزیده ای پرونده ویژه رادیوم، روز 16 آبان.
گفتگو با محمد سیمری درباره اولین اجلاس جهانی ایمنی هوش مصنوعی.
در هفته گذشته، یكم و دوم ماه نوامبر شاهد برگزاری اولین اجلاس هوش مصنوعی در انگلستان بودیم. این اجلاس در پارك بلچلی برگزار شد، كه در نوع خود جالب است، پارك بلچلی در دوران جنگ جهانی دوم مكانی بود برای دورهم جمع شدن نخبگان انگلیسی برای رمزگشایی پیام های نظامی آلمان نازی.
اینكه در رابطه با ایمنی هوش مصنوعی صحبت میكنیم یعنی یك نا ایمنی ای وجود دارد كه ما درباره ایمن شدن آن صحبت می كنیم؟!
ساده صحبت كنیم، وقتی درباره یك چاقو صحبت میكنیم، می توان از آن استفاده های معمولی و كارآمد كرد، ولی امكان دارد همان چاقو دست ما را نیز ببرد. هوش مصنوعی یك امكان جدید است كه انسان ها را شگفت زده كرده ولی در عین حال استفاده نادرست از آن می تواند تبعاتی نیز در پی داشته باشد.
نخست وزیر انگلستان كه میزبان این اجلاس بود از صد رهبر فناوری هوش مصنوعی دنیا دعوت كرده بود برای رسیدن به یك تفاهم نامه در جهت چگونگی استفاده از هوش مصنوعی. او در این اجلاس از واژه هوش مصنوعی مرزی استفاده كرد، تا از همین الان و در حالی كه ابزارهای هوش مصنوعی بسیار ابتدایی هستند حد و حدود و شیوه استفاده از آن مشخص شود.
هوش مصنوعی به عنوان پدیده ای كه زندگی انسان ها را در آینده نزدیك بسیار تحت تاثیر قرار خواهد داد هنوز ناشناخته است. اگر اخبار اعتصاب بازیگران هالیوودی را خوانده باشید متوجه می شوید كه این تكنولوژی تا چه حد نگرانی های مختلف برای جامعه ایجاد كرده.
در حال حاضر دغدغه بسیاری از مردم، سیاستمداران و فعالان حوزه فناوری چگونه كنترل كردن و استفاده مثبت از هوش مصنوعی است.
مسلم است كه انسان شاید بتواند بر ارتباط متقابل خود و هوش مصنوعی كنترل داشته باشد ولی آیا می تواند كنترلی موثر بر خود هوش مصنوعی داشته باشد؟! باید منتظر ماند و دید كه تفاهم نامه امضا شده در آینده چه تاثیری بر روی استفاده از هوش مصنوعی می گذارد.