از ساعت به مدت

خط خبر 23 مهر از روز عصای سفیدش خبر داری؟

"خط خبر" امروز این خبرها را بررسی كرد:نشست خبری حجت الاسلام محسنی اژه ای-گفتگو با قائم مقام انجمن نابینایان ایران به مناسبت روز جهانی عصای سفید-مرور اخبار بورس-پیاده روی اربعین و پیگیری مسائل مربوط به آب.ما را ساعت12بشنوید.

1397/07/23
|
16:22
|

به‌گزارش گروه چندرسانه‌ای رادیوجوان؛ "خط خبر" امروز این خبرها را بررسی كرد:نشست خبری حجت الاسلام محسنی اژه ای-گفتگو با قائم مقام انجمن نابینایان ایران به مناسبت روز جهانی عصای سفید-مرور اخبار بورس-پیاده روی اربعین بزرگترین همایش مذهبی و پیگیری مسائل مربوط به آب.مارا ساعت 12 بشنوید.

تاریخچه آموزش و پرورش كودكان نابینا:

در ایران روز 15 اكتبر مصادف با (24 مهرماه) از سوی سازمان علمی و فرهنگی یونسكو به عنوان «روز جهانی نابینایان» یا «عصای سفید» نامگذاری شده است. این نامگذاری تبلور قابلیت ها، توانمندی ها و شان و منزلت اجتماعی نابینایان است تا با اغتنام از این فرصت كوتاه نگرشی مطلوب در جامعه نسبت به نابینایان به وجود آید.نخستین تلاش ها در زمینه آموزش نابینایان در ایران به سال 1299 شمسی مربوط می شود. در این سال كار تعلیم و تربیت دانشآموزان نابینا با جذب 5 دانش آموز نابینا در مدرسه ای در تبریز آغاز شد و توسط شخصی به نام «پاستور ارنست كریستوفل» توسعه یافت...آموزشگاه نابینایان تبریز كه تنها مركز آموزش نابینایان در ایران محسوب می شد تا سال 1319 مشغول ارایه خدمات آموزش و تربیت حرفه ای به نابینایان بود و تعداد دانش آموزان نابینای تحت پوشش آن به 45 نفر می رسید. در سال 1325 نیز خانمی انگلیسی به نام «گون گستر» آموزشگاهی برای دختران نابینا به نام نور آیین در شهر اصفهان تاسیس كرد.
كریستوفل آغازگر آموزش نابینایان در ایران كه با شروع جنگ جهانی دوم مجبور به ترك ایران شده بود پس از پایان جنگ به ایران بازگشت و آموزش پسران نابینا را به عهده گرفت. با شروع آموزش نابینایان در اصفهان تعدادی از پسران نابینای تبریز به اصفهان آمدند و همچون دختران دانش آموز آموزشگاه نور آیین از امكانات خوابگاهی و حرفه ای ویژه نابینایان استفاده كردند در همین زمان بود كه كریستوفل با همكاری یكی از فرهنگیان پرسابقه اصفهان، خط برجسته نقطه ای را در تطبیق با الفبای فارسی اصلاح و تكمیل كرد. او كتاب های درسی دوره ابتدایی را به خط ویژه برگرداند و تعدادی از كتاب های غیردرسی را نیز به خط بریل فارسی تبدیل كرد. گفتنی است خط فارسی بریل كه درست مطابق حروف فارسی ماست در پنجاه سال پیش توسط یك آلمانی درست شده و از آن زمان رواج دارد.

انتهای پیام/

دسترسی سریع
خط خبر