حسن مطلع اول تا سیزده فروردین از ساعت 22:30 به مدت 30 دقیقه

رادیو جوان

حسن مطلع

خوراكی های نوروزی خوردنی های عید

دید و بازدید از اقوام و بزرگان فامیل، رسمی است كه در روزهای نوروز انجام می شود. در این مهمانی ها خوردنی های متنوعی در نظر گرفته شده كه مورد علاقه و پسند افراد است. حسن مطلع روز 97/01/06درخصوص خوراكی های نوروزی است.

1397/01/06
|
16:56
|

چرا در شب سال نو سبزی پلو ماهی می خوریم؟» كافی است این سوال را در اینترنت جست و جو كنید تا پاسخ های شگفت انگیزی بگیرید. بعضی آن را سنتی بازمانده از زمان جمشید، پادشاه اسطوره ای ایران عنوان كرده اند و بعضی آن را با داستان ماهی و حضرت سلیمان (ع) و كشف حقیقت مرتبط می كنند. بعضی دیگر هم خوردن برنج در كنار ماهی را نمادی از بركت و حیات در سفره ایرانی و سبزی پلو را نمادی از زایش و نوشدن طبیعت می دانندواقعیت آن است كه این حدسیات پایه و اساسی ندارد؛ خوردن سبزی پلو ماهی در شب سال نو نه ربطی به كشف حقیقت دارد و نه می توان ردش را در دل تاریخ این چنین دنبال كرد. امروز مبدا این سنت را همچون بسیاری از آیین های دیگر نمی توان مشخص كرد و همه گیری اش را در دهه های اخیر باید مدیون آموزش های همگانی و رسانه ها دانست. پس بهتر است، حداقل در مورد خورد و خوراك های نوروزی بیخیال فلسفه بافی شویم و از طعم خوش این خوراكی ها لذت ببریم.سمنو یكی از خوردنی های تاریخی ایرانیان است كه فقط مختص سفره هفت سین و روزهای نوروز نیست. این شیرینی خوشمزه را برای نذر هم می پزند.یكی دیگر از خوراكی های نوروزی آجیل است.یكی از حاضران سفره هفت سین كه البته جزء هفت سین نیست، آجیل است. آجیل این روزهای سفره هفت سین را با آجیل های قدیمی نوروز، متفاوت است. مثلا تقریبا از نخودچی، كشمش، توت خشك و تخمه سیاه دیگر در تركیب آجیل عید خبری نیست و مغزهای گرانقیمت تر جایگزین آن ها شده است. میهمان ویژه برنامه حسن مطلع ششم فروردین مهدی استاد احمد شاعر و طنز پرداز است.

دسترسی سریع
حسن مطلع