برنامه ""كیلومتر 88"" این هفته درباره رانندگی پرخطر، راه در امان ماندن از رانندگان شرور و همچنین اینكه به چه نوع رانندگی، پرخطر گفته میشود، صحبت خواهد كرد. این برنامه شنبه تا چهارشنبه از شبكه رادیویی جوان پخش خواهد شد .
به گزارش گروه چندرسانهای رادیو جوان؛ برنامه ""كیلومتر 88"" این هفته درباره رانندگی پرخطر، راه در امان ماندن از رانندگان شرور و همچنین اینكه به چه نوع رانندگی، پرخطر گفته میشود، صحبت خواهد كرد. این برنامه شنبه تا چهارشنبه از شبكه رادیویی جوان پخش خواهد شد . این برنامه به تهیه كنندگی مجتبی حسنی تهیه شده است . با ما همراه باشید.
رفتارهای خطرناك رانندگی بدین شرح است:
در حوزه سلامت، به عادات یا اعمالی كه فرد را در معرض خطر بیماری یا مشكلات مرتبط با سلامت قرار میدهند، رفتارهای خطرناك یا مخاطره آمیز گفته می شود.
بر طبق این تعریف، رفتارهایی را كه سلامت استفاده كنندگان از جاده ها و خیابان ها را به خطر می اندازند، رفتارهای خطرناك رانندگی خواهند بود. نمونه هایی از رفتارهای خطرناك رانندگی را می توان در زیر مشاهده كرد:
1. استفاده از تلفن همراه در زمان رانندگی
2. رعایت نكردن فاصله مناسب با خودرو جلویی
3. رانندگی نكردن بین خطوط
4. نبستن كمربند ایمنی در طول مسیر رانندگی
5. رانندگی با سرعت غیرمجاز
6. سبقت غیرمجاز
7. تغییر دادن ناگهانی مسیر رانندگی
8. انحراف به چپ
9. انجام حركات مارپیچ و زیگزاگ در رانندگی
10. رانندگی كردن با حالت عصبانیت
11. رانندگی در حالت خستگی و خواب آلودگی
علل جنون سرعت:
* «تیپ شخصیتی »: افرادماجراجو، تنوع طلب، هیجانی و دراماتیك
* قانون گریزی و جامعه ستیزی
* شرایط روانی نامساعد: مشاجره با همسر، جر و بحث تلفنی، اضطراب و استرس مفرط و عصبانیت و پرخاشگری
* مواد محرك و توهم زا : قرص های روانگردان، استفاده از مواد مخدر و نوشیدنی های الكلی
راهكارهایی برای پیشگیری از رانندگی های پرخطر
الف - شما احساسات و هیجانات خود را كنترل كنید نه این كه اجازه دهید خودتان تحت كنترل هیجانات قرار بگیرید. حتی در رانندگی. این نوع تفكر موجب می شود عادت كنید از رانندگی خود بیشتر لذت ببرید و اطرافیان شما هم آسودگی خاطر و آرامش بیشتری داشته باشند.
ب- متانت، صبر و آرامش نشانگر بهتری از شخصیت شماست پس سعی كنند هنگام رانندگی هم این تعامل صحیح اجتماعی را به معرض نمایش بگذارید. چراكه به طور قطع چنین افرادی در نگاه عموم مردم جذاب تر و دلنشین تر خواهند بود.
ج - رعایت قانون و مقررات راهنمایی و رانندگی را محترم شمرده و از تشویق رانندگان پرخطر پرهیز نمائید. حتی سعی كنید موجب كاهش رفتارهای پرخطر در رانندگی شوید.
د- در صورت داشتن اضطراب و استرس مفرط، نگرانی و ناراحتی روانی از رانندگی پرهیز نمائید. در این موارد بهتر است فرد دیگری رانندگی نماید یا از وسیله دیگری برای رسیدن به مقصد استفاده نمائید.
هـ - استفاده از الكل ، مواد محرك و مخدر، حشیش و سایرمواد روانگردان درهر زمان مضر و غیرقابل قبول است. در صورت سوء مصرف احتمالی این گونه مواد از رانندگی پرهیز نمائید. چرا كه مطمئن باشید جان خود و اطرافیان باخطر مرگ روبه روست.
و- در صورت استفاده از داروهای خواب آور (بنزودیازپین ها) كمتر رانندگی نموده و از رانندگی های طولانی پرهیز نمائید.
انتهای پیام/