امروزه با ورود اپلیكیشن های مختلف فعالیت اقتصادی هم متفاوت شده. چهارشنبه22 شهریورماه در برنامه "اینجا شب نیست" درباره استارت آپها و اپلیكیشنهایی صحبت خواهیم كرد كه به طور مستقیم بر روی اقتصاد و حتی شغل ما تاثیر دارند.
به گزارش گروه چندرسانهای رادیوجوان؛ امروزه با ورود اپلیكیشن های مختلف فعالیت اقتصادی هم متفاوت شده. چهارشنبه22 شهریورماه در برنامه "اینجا شب نیست" درباره استارت آپها و اپلیكیشنهایی صحبت خواهیم كرد كه به طور مستقیم بر روی اقتصاد و حتی شغل ما تاثیر دارند.
این برنامه به تهیه كنندگی مجتبی امیری از گروه دانش شبكه رادیویی جوان تولید میشود. با ما همراه باشید.
شرح مختصر از باشگاه خبرنگاران جوان:
استارتاپ چیست؟
هدف استارتاپ ویكند آموزش و ترویج كارآفرینی در كشورهای جهان است.
اگر بخواهیم به شكلی ساده و ابتدایی استارتآپ را تعریف كنیم: استارتآپ به شركتهای نوپایی گفته میشود كه با یك ایدهی ساده و اولیه شروع میكنند و به سرعت رشد مییابند و به درآمد میرسند.
استارتاپ ویكند چیست؟
استارت آپ ویكند یك همایش و رویداد آموزشی- تجربی در سراسر دنیا است كه همانطور كه از نامش پیداست معمولا در انتهای هفته برگزار می شود. در این برنامه شركت كنندگان پر انگیزه ای شامل برنامه نویسان، مدیران تجاری، عاشقان استارت آپ، بازاریاب های حرفه ای و طراحان گرافیك گرد هم می آیند تا انتهای هفته طی 54 ساعت ایده یا پروژه هایی را مطرح و آماده نمایند.
ایده اولیه
گفته می شود ایده اصلی این گونه رویدادها برای اولین بار در سال 2007 توسط فردی به نام اندرو هاید طرح ریزی شد. در این گروه عده از افراد آخر هفته در مورد یك ایده كسب و كار هم فكری می كردند تا آن را اجرایی سازند. پس از انتشار موفقیت آن همایش آخر هفته دیگری چند ماه بعد از آن، در ونكوور كانادا برگزار شد. سرانجام در سال 2009 این گونه گردهمایی های آخر هفته ای به عنوان یك سازمان غیر انتفاعی ثبت شد.
نحوه برگزاری برنامه
همانطور كه می دانید برای بررسی و عملی كردن یك ایده به مشورت و مشاركت افراد متخصص در رشته های مرتبط نیازاست و از آنجایی كه ایده های استارتاپی در اینترنت متولد می شوند معمولا در این گرو ها برنامه نویس ها، طراحان، بازاریاب ها، مدیران محصول و مشتاقان كارآفرینی گرد هم آمده و ایده هایشان را به اشتراك گذاشته، تشكیل تیم می دهند و محصولی را ساخته و تجارت نوپایی را آغاز می نمایند.
معمولا به این شكل است كه افرد ایده های خود را بیان می كنند، سپس ایده های برتر انتخاب می شود، گروه هایی تشكیل داده و روی عملی كردن آن ایده كار می كنند، در نهایت در ساعات پایانی استارتاپی ها، ایده هایی كه روی آن كار شده بیان می شود، اگر یك دمو از آن آماده شده باشد نمایش داده می شود.
در اینجا هم داوران حضور دارند و هم بعضی سرمایه گذران، كه با توجه به پتانسیلی كه ایده شما برای كسب بازار دارد، روی ایده شما سرمایه گذاری می كنند و ایده های برتر انتخاب می شود.
ایده
ایده در حقیقت یك طرح ذهنی است. شاید بتوان ایده دادن را اولین گام برای حل یك مشكل یا برآورده كردن یك نیاز دانست. به عبارت دیگر ایده سادهترین راه حلی است كه انسان در برابر یك مساله یا نیاز به آن فكر میكند. هر چند میتوان یك ایده را بسط داد و پیچیده كرد كه افرادی كه خلاقانه محیط اطراف خود نگاه می كنند می توانند ایده های بهتری را برای تبدیل شدن به یك منبع كسب درآمد بدهند.
چه ایده ای می تواند استارتاپی باشد؟
قبل از اینكه شما یك ایده را در ذهن خود رشد دهید نیاز است چند موضوع مهم را همیشه مد نظر خود قرار دهید. مدل كسب و كار ایده ای كه می دهید چگونه است یا بیان دیگر ایده شما چگونه منابع مالی را در بازار هدف جذب می كند و به سوددهی می رسد. كه معمولا افراد متخصص در كارآفرینی با انواع مدل های كسب و كار Business model آشنا هستند كه در برنامه های استارتاپی افراد متخصص در این زمینه می توانند مشاوره های خوبی را در مورد ایده شما و مدل های سرمایه گذاری بدهند.
اما برای اینكه یك ایده بتواند در محیط وب سرآمد باشد لازم است این سه ویژگی را داشته باشد: ”نوآوری، خلاقیت و ایده پردازی "
خلاقیت
طبق تعاریف علمی، خلاقیت یا آفرینندگی فرآیند ذهنی كشف ایدهها و مفاهیم، یا آمیزش ایدهها و مفاهیمِ موجود است كه توسط فرآیند بینش خودآگاه یا ناخودآگاه تحریك میشود. در واقع خلاقیت یعنی بكارگیری تواناییهای ذهنی برای ایجاد یا تبلور یك فكر یا مفهوم جدید كه برخی نیز آن را به تركیب ایدهها یا ایجاد پیوستگی بین ایدهها تعبیر نمودهاند.
در تعریفی دیگر خلاقیت بازی با تخیل و امكانات است كه در حین تعامل با عقاید، افراد و محیط، منجر به ارتباطات و نتایج جدید و معنادار می شود.
نوآوری
بكارگیری ایدههای نوین ناشی از خلاقیت است. در واقع به پیاده ساختن ایده ناشی از خلاقیت كه به صورت یك محصول یا خدمت تازه ارائه شود، نوآوری گویند.
اختراع به معنای «پدید آوردن محصول جدید» است، اما نوآوری فراتر از آن است و به معنای «معرفی محصولی تازه» است كه با ابداع و عرضه صورت میگیرد.
هدف
هدف استارتاپ ویكند آموزش و ترویج كارآفرینی در كشورهای جهان است. اما جدای از هدف آن شما در این گونه گروه ها یاد می گیرید چگونه درست فكر كنید و ایده خود را در جهتی درست و عملی شدن رشد دهید.
با افراد و شریك های جدیدی آشنا می شوید كه می توانند در پیشبرد ایده شما یا سرمایه گذاری روی آن به شما كمك كنند. در كشور ما نیز یك دوره استارتاپ ویكند برگزار شده است. فراموش نكنید بسیاری از شركت هایی كه در حال حاضر در دره سیلیكونی، قلب فناوری دنیا حضور دارند، ایده های خود را به این شكل مطرح كردند و امروزه به ابر شركت های فناوری دنیا تبدیل شده اند.
انتهای پیام/