با توسعه روز افزون دنیای ماشینی و افزایش آلودگی هوا ، استفاده بیش از پیش از سوخت های مناسب و سازگار با محیط زیست بیشتر احساس میشود، از این رو میتوان امیدوار بود كه سوخت های حاصل از روغن گیاهان و جانوران راه تنفس بهتر را هموار كند.
به گزارش گروه چندرسانهای رادیو جوان؛دیدن آسمان آبی در بیشتر كلان شهرهای كشورمان دیگر شبیه به یك رویای دست نیافتنی شده است .
این معضل سیاه و نابود كننده نه تنها در ایران در روزهای سرد سال گریبانگیر مردم شده بلكه در اكثر جوامع صنعتی در حال گسترش و نمایان شدن است . از همین رو برنامه آسمان آبی این هفته تلاش كرد تا با معرفی سوخت جایگزین سازگار با محیط زیست بتواند گامی موثر در رفع معضل آلودگی هوا بردارد .
با توجه به اینكه بیشتر آلاینده های این روزهای شهرهای بزرگ به پای سوخت ها نوشته می شود ، محققان در جهان برآن شده اند تا با معرفی سوخت های جایگزین و كمتر زیان ده كمی از آلودگی ها بكاهند و راه تنفس برای مردم را هموارتر كنند .
ماهیت سوخت های زیستی گاز بر پایه مایع و جامد است . سوخت های مایع كه حالت روغنی دارند و سوخت های جامد همانند سوزندان چوب و هیزم و از این دست كه در گذشته خیلی قابل استفاده بود . اما با توسعه و پیشرفت دنیای ماشینی محققان به دنبال راه كاری رفتند تا از آلودگی ها بكاهند و روی به سمت سوخت های گیاهی آوردند . این سوخت ها كه اغلب از روغن گیاهان و انواع جانوران استخراج می شوند سهم قابل به سزایی در كاهش آلودگی ها دارند و بنابر آزمایشات گوناگون دود حاصل از احتراق این نوع سوخت ها در اتوموبیل ها و صنایع بسیار كمتر از سایر سوخت های دیگر نفتی و بنزینی است .
این نوع سوخت فعلا نتوانسته آن طور كه باید در كشورها جای پای خود را سفت كند اما در این میان برزیل آمریكا و چین به عنوان سردمداران استفاده از سوخت های سازگار با محیط زیست توانسته اند از این نوع سوخت در كشورهای خود بهره ببرند . در كشورماهم كه سالیانه میلیاردها تومان پول صرف كاهش آلودگی هوا میشود استفاده از این روش می تواند بسیار راهگشا باشد .
برنامه "دوباره آسمان آبی" بررسی می كند.
انتهای پیام/