معیارهای انتخاب خوب برای زندگی
برای انتخاب همسر باید دو دسته معیار را مدنظر قرار داد، معیارهای اصلی نظیر ایمان و اخلاق نیك و معیارهای فرعی و ترجیحی مانند تناسب سنی، تناسب تحصیلی و تناسب فرهنگی- اجتماعی. انتخاب همسر، انتخاب شریك دائمی در همۀ امور زندگی است. بركات و فواید انتخاب شایسته و بامعیارهای صحیح در این مرحله به همان اندازه فراوان است كه زیانها و خسارتهای ناشی از انتخاب عجولانه و بر اساس ملاكهای غلط.
ازدواج بزرگترین و مهمترین فصل كتاب زندگی انسان است. ازدواج موفق، زمینۀ تكامل مادی و معنوی افراد خانواده را فراهم میسازد. شكست در ازدواج موجب ناامیدی، سرخوردگی و دلسردی، اضطراب و پریشانی در زندگی و موجب بسیاری از مشكلات روحی و روانی میشود، بنابراین بر هر دختر و پسری لازم است قبل از ازدواج خودشناسی داشته باشند و در مورد ویژگیهای اخلاقی، شخصیتی، استعدادها، توانمندیها، سلایق، علایق، ضعفها و كاستیهای خودآگاهی و شناخت كسب كرده و نیز بدانند كه اهدافشان از ازدواج چیست و چه انتظاراتی از همسر آینده دارند تا بتوانند فرد مناسبشان را با همكاری و مشورت خانوادهها، بزرگان فامیل، پرسوجو از دوستان، آشنایان، همسایهها، اقوام و فامیلهای نسبی و سببی و محل تحصیل و كار انتخاب كرده و با شناخت كامل ازدواج كنند.
در برنامۀ این هفتۀ دایره، بیست و سوم خرداد ماه، همراه با مشاور برنامۀ خانم دكتر میترا نیك امال، دربارۀ معیارهای انتخاب خوب صحبت كردیم. در این برنامه طبق گفتۀ مشاور برنامه این موضوع به طور جزء مطرح شد كه اگر زن و مرد در جایگاه درستی از زندگی مشترك قرار بگیرند، مطمئنا موفقتر خواهند بود. خانم دكتر نیك امال در اینباره عنوان كرد: «با توجه به رهبر بودن مرد در زندگی و برای اعتماد زن به او داشتن قدرت روحی برای مرد و داشتن صبوری و آرامش برای زن از مهمترین معیارهای زندگی محسوب شده و باعث دوام ازدواج خواهد بود.
در ادامه نیز معیارهای دیگر انتخاب صحیح مورد بررسی قرار گرفت. این برنامه هر پنج نشبه ساعت 12 از شبكه رادیویی جوان پخش خواهد شد.