30 صفر، سالروز شهادت حضرت امام رضا (ع) را به همۀ مسلمانان و آزادیخواهان جهان تسلیت میگوییم.
30 صفر سال 1438 هجری قمری، مصادف با سالروز شهادت هشتمین امام معصوم، حضرت امام رضا (ع) است، حضرت امام رضا (ع) در شهر مدینه متولد شدند.
دوران كودكى و جوانى امام در مدینه گذشت. اخلاق نیكو، دانش فراوان، ایمان و عبادت بسیار از ویژگىهایى آن امام همام بود.
حضرت امام رضا (ع) تا قبل از هجرت به مرو در مدینه بودند و در آنجا در جوار مدفن پاك رسول خدا (ص) به هدایت مردم و تبیین معارف دینی و سیرۀ نبوی میپرداختند. مردم مدینه نیز بسیار امام را دوست میداشتند و به ایشان همچون پدری مهربان مینگریستند. تا قبل از این سفر، با اینكه امام بیشتر سالهای عمرش را در مدینه گذراندهبود، اما در سراسر مملكت اسلامی پیروان بسیاری داشت كه گوش به فرمان اوامر امام بودند.
حضرت امام رضا (ع) در 35 سالگی عهدهدار مسئولیت امامت و رهبری شیعیان شدند و حیات ایشان مقارن بود با خلافت خلفای عباسی كه سختیها و رنج بسیاری را بر امام روا داشتند. امامت و وصایت حضرت رضا (ع) را بارها پدر بزرگوارشان اعلام كرده بود. به خصوص امام كاظم (ع) بارها در حضور مردم ایشان را به عنوان وصی و امام بعد از خویش معرفی كرده بودند، خصوصیات اخلاقی و زهد و تقوای آن حضرت به گونهای بود كه حتی دشمنان خویش را نیز شیفته و مجذوب خود كرده بود و با مردم در نهایت ادب تواضع و مهربانی رفتار میكرد.
امام رضا (ع) جایگاه علمى ویژهاى داشت. او از دانشى سرشار بهرهمند بود و این برجستگى علمى او در رویارویى با دانشمندان ادیان و مذاهب دیگر، بهتر آشكار مىشد. جلسهها و محافلى كه علما و دانشمندان گوناگون گرد هم مىآمدند و به بیان دیدگاهها و نظرهای خویش مىپرداختند، در آن زمان رونق خاصى داشت. حاكمان آن عصر، گاه براى جلوه دادن شكوه دربار خویش، گاه به منظور گرایش دانشمندان به دربار، و زمانى براى این كه بر عقیدۀ كسى چیره شوند، در كنار مجالس دیگر، به برگزار كردن نشستهاى علمى نیز مىپرداختند. این محافل كه به جلسههای (مناظره) معروف بود، بهترین مكان براى ابراز شایستگىهاى علمى افراد به شمار مىرفت.
دوران حیات و امامت حضرت امام رضا (ع)، دوران اوج گیرى گرایش مردم به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) و دوران گسترش پایگاههاى مردمى خاندان اهل بیت (ع) با اوجگیری تمایلات مردم به امام هشتم شیعیان جهان (ع)، مامون خلیفۀ عباسی با دسیسه چینی، ایشان را مسموم و شهید كردند.
بعد از شهادت امام رضا (ع) شیعیان، بدن شریف آن حضرت را در خراسان تشییع كردند. این تشییع جنازه به حدی پرشور بود كه تا آن زمان مثل آن دیده نشده بود. همۀ طبقات در تشییع جنازۀ امام حاضر شدند. آن امام همام، در سال 203 قمری در شهر طوس به خاك سپرده شد و بارگاه عظیمش امروز میزبان صدها هزار عزادار است.
فرا رسیدن سالروز شهادت مظلومانۀ حضرت امام رضا (ع) را به دوستداران و پیروان آن امام همام تسلیت میگوییم.