«عاشورا»، سالروز قیام خون بر شمشیر و فریاد رسا از حلقوم تاریخ

«عاشورا»، سالروز قیام حق علیه باطل را بر عاشقان و شیفتگان آقااباعبدالله الحسین (ع) تسلیت می‌گوییم.

1398/06/17
|
16:01
|

ریشۀ «عاشورا» كلمۀ عشر به معنای «ده» است، عاشورا دهم محرم و روز شهادت حضرت ابی عبداللّه الحسین (ع) است.

در روز عاشورا امام حسین (ع) به همراه 72 تن از یاران صدیقش حماسه‌ای خلق كرد كه همواره می‌توان با یادآوری آن به عظمت این نهضت حسینی پی برد.

عاشورا نه حادثه كه فرهنگ است، فرهنگى برخاسته از متن اسلام ناب كه نقش حیاتى در استحكام ریشه‌ها، رویش شاخه‌ها و رشد باروبرهاى آن ایفا كرده است. عاشورا هیچ‌گاه در محدودۀ زمان و جغرافیاى خاصى محصور نمانده است، بلكه همواره الهام بخش تشیع در راستاى حركت‌ها، جنبش‌ها و قیام‌هاى راستین شیعه در برابر كانون‌هاى ظلم و كفر و نفاق بوده است.

قیام عاشورا از سال 61 هجرى تا امروز همچون چشم‌ه‏اى جوشان و خروشان از آب زلال و گواراى خود تشنگان معرفت و حقیقت را سیراب كرده، و الهام‌‏بخش بسیارى از نهضت‌‏هاى حقّ علیه باطل بوده است.

پس از آنكه امام حسین (ع) در كربلا به شهادت رسید، روز عاشورا در میان مردم به روز حزن و اندوه مشهور شد و شیعیان جهان آن روز را روز سوگ و عزاداری قرار دادند. از این رو این روز به نام عاشورای حسینی شهرت یافت.

امام صادق (ع) فرمودند: «روزشهادت حسین (ع) مصیبتش از هر روزی سنگین‌تر است، زیرا اصحاب كسا كه نزد خداوند از همۀ آفریدگانش عزیزتر بودند پنج تن بودند و حسین (ع) آخرین آنها بود.»

حضرت امام رضا (ع) فرمودند: «بر حسین باید گریه‌كنندگان بگریند كه گریه بر آن حضرت گناهان بزرگ را محو سازد. پدرم امام كاظم (ع) چون ماه محرم می‌رسید كسی او را خندان نمی‌دید و غم و اندوه بر چهرۀ آن حضرت نمایان بود تا ده روز ، و چون روز دهم می‌شد آن روز روز غم و اندوه و مصیبت و گریه او بود و می‌گفت امروز روزی است كه حسین (ع) در آن كشته شده.»

امام باقر (ع) نیز فرمودند: «در روز عاشورا بر حسین نوحه سرایی و گریه كنید و به هر كس كه در خانه است و از او نمی‌ترسید دستور دهید بگریند و به عزاداری و فغان بپردازند و یكدیگر را تعزیت گویند كه اگر چنین كنند من پاداش آنها را ضامن خواهم بود كه آن دو هزار حج و دو هزار عمره و دو هزار غزوه باشد.»

عاشورا گرچه یك روزاست، اما دامنۀ تاثیر آن تا ابدیت كشیده شده و چنان در عمق وجدان‌ها و دل‌ها اثر گذاشته است كه همه ساله دهۀ محرم و به ویژه عاشورا، اوج عشق و اخلاص به معلم حریت و اسوۀ جهاد و شهادت، حسین بن علی ‌(ع) است و هرانسانی در مقابل عظمت روح آن حضرت تعظیم می‌كند.

«عاشورا» سالروز قیام خون بر شمشیر را بر عاشقان و شیفتگان آقااباعبدالله الحسین (ع) تسلیت می‌گوییم.

دسترسی سریع