مدیرعامل شركت نیرپارس گفت: یكی از پروژههای پارس جنوبی فاز 14 آماده بهرهبرداری است كه بیشترین تجهیزات ساخت ایران در آن به كار رفته است.
امیرحسین ایزد دوستدار، مدیرعامل شركت نیرپارس در برنامه «میدان آزادی» رادیو جوان درباره فعالیت این شركت گفت: شركت نیرپارس یكی از شركتهای گروه مپنا محسوب میشود. این شركت دو دوره زندگی دارد. یك دوره به قبل از سال 1387 برمیگردد. از سال 1337 كه شركت نیرپارس تاسیس شد تا سال 1387 در اختیار بخش خصوصی و سازمان گسترش بوده است.
ایزد دوستدار ادامه داد: از آنجایی كه سابقه شركت نیرپارس در زمینه سازههای آبی بوده، با خرید این شركت توسط مپنا تصمیم گرفته میشود كه كارخانه شركت برای كارهای بزرگ آهنگری استفاده شود. در نتیجه، دفتر شركت برای كارهای احداث پروژههای نفت و گاز قرار میگیرد. در این 13 سال پروژههای بزرگی را در دست اجرا داشتیم كه چند پروژهمان به اتمام رسیده و یكی از پروژههایمان هم نزدیك به بهرهبرداری است.
مدیرعامل شركت نیرپارس درباره افتتاح این پروژه كه آماده بهرهبرداری است، افزود: این پروژه یكی از پروژههای پارس جنوبی فاز 14 است و آخرین فاز توسعه پارس جنوبی محسوب میشود كه شاید بتوان اسمش را ایرانیترین فاز گذاشت. بیشترین تجهیزات ساخت ایران در این فاز به كار رفته است. نزدیك چند ماهی است كه تولیدات اولیه آن انجام شده و به داخل شبكه تزریق میشود. این پالایشگاه امتحان خود را برای افتتاح پس داده است.
وی با بیان اینكه در این 13 سال پروژه 100 دستگاه توربوكمپرسور را داشتیم، افزود: این توربوكمپرسورها برای تقویت فشار گاز در خطوط انتقال گاز و در پالایشگاهها برای صادرات گاز استفاده میشوند. در این پروژه توربینهای كشور آلمان در خطوط انتقال گاز استفاده میشد. اما تحریم و كم لطفی شركای آلمانی باعث شد كه ابتدا به سمت واردات از یك كمپانی اروپای شرقی و بعد با برند خودمان توربوكمپرسورها را تولید میكنیم.
ایزد دوستدار در پاسخ به این سوال كه صفر تا 100 تولید توربوكمپرسورها با مپناست، افزود: بله، البته هیچ كشوری نمیتواند تكنولوژی را بهطور كامل و مستقل داشته باشد. چراكه اقتصادی نیست و بستگی به میزان مصرف و نیاز دارد. این تكنولوژی صد درصد ایرانی نیست ولی وابسته نیستیم و بهراحتی آنها را میسازیم.
مدیرعامل شركت نیرپارس با اشاره به وابستگی ایران به كشورهای صاحب تكنولوژی در پیش از انقلاب گفت: ارتباط خوب است، ولی وابستگی خوب نیست. ما پیش از انقلاب وابسته بودیم. یك زمانی برای مدیریت پروژهها نیاز به خارجیها داشتیم. اما حالا خودمان میسازیم و مدیریت میكنیم. حتی انتخاب موقعیت نصب نیروگاهها با ما نبود، الحمدالله در این زمینهها دانش كافی را داریم.
وی درباره پروژه ساخت LNG در منطقه عسلویه بیان كرد: در این پروژه مسئولیت بخش یوتیلیتی را به عهده داریم واحدهای یوتیلیتی (Utility) بهعنوان تامینكننده بخشی از نیازهای شركتهای پتروشیمی موجب تداوم تولیدات این شركتها میشوند. در پالایشگاه اصفهان هم مشغول تولید گازوئیل یورو 5 هستیم. از طرف دیگر سفارش دیگری را گروه مپنا به ما سپرده كه احداث پتروشیمی در منطقه پارسیان است.