بهترین فصل برای كاهش وزن

متخصص تغذیه گفت: تابستان فصلی است كه می‌توانیم فعالیت بدنی خود را زیاد كنیم؛ لذا روز‌ها طولانیست و همچنین دمای هوا بالاست. تحقیقات نشان داده كه در فصل تابستان اشتها كم‌تر و در فصل زمستان اشتهای ما زیادتر می‌شود.

1402/04/13
|
16:44
|

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، عبدالرضا نوروزی متخصص تغذیه و رژیم درمانی، فلوشیپ بیماری‌های متابولیك در برنامه ساختمان پزشكان رادیو جوان در خصوص افزایش وزن بیان كرد: برای چاقی و اضافه وزن دو تا معیار داریم؛ معیار اول اینكه افراد خیلی ساده می‌توانند با اندازه‌گیری قد و وزنشان متوجه شوند كه آیا اضافه وزن دارند یا ندارند؛ یك روش تخصصی‌تر دیگر نیز وجود دارد، درصد چربی افراد را با استفاده از دستگاه‌های پزشكی تخصصی و میزان چربی بدن، عضلات، آب و اجزای مختلفی كه بدن ما را تشكیل می‌دهند، اندازه می‌گیریم.

نوروزی در ادامه اضافه كرد: درصد چربی یك خانم جوان باید حدود 25 درصد از بدنش باشد و همچنین در آقا نیز این عدد حدود 14 الی 15 درصد باید باشد. و همچنین دور شكم آقایان زیر 80 سانتی‌متر و در خانم‌ها نیز زیر 82 سانتی متر باید باشد.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی در خصوص اینكه در ماه به چه اندازه می‌توان كاهش وزن داشت؛ اشاره كرد: آقایی كه اضافه وزن دارد، به راحتی می‌تواند بین 1 كیلو تا 1.5 كیلو در هفته كاهش وزن داشته باشد؛ البته این كاهش وزن باید زیر نظر یك متخصص صورت بگیرد. و حداقل، یك رژیم سه هفته‌ای كم كالری نیز در نظر گرفته شود، این رژیم باید بر اساس شرایط فرد باشد كه آیا دارویی مصرف می‌كند یا نه و همچنین با استفاده از بعضی دارو‌ها می‌توان اشتها را كم، متابولیسم را بالا و مواد چربی را از طریق دستگاه گوارش دفع كنند.

نوروزی درباره گرفتن رژیم در فصل تابستان توضیح داد: تابستان بهترین فصل برای كاهش وزن است، تابستان فصلی است كه می‌توانیم فعالیت بدنی خود را زیاد كنیم؛ لذا روز‌ها طولانیست و همچنین دمای هوا بالاست. تحقیقات نشان داده كه در فصل تابستان اشتها كم‌تر و در فصل زمستان اشتهای ما زیادتر می‌شود؛ لذا بدین دلیل كه در زمستان با كاهش دما روبرو هستیم و زمانی كه دمای هوا كم‌تر از 10 درجه می‌شود، بدن ما باید میزان خیلی زیادی انرژی تولید كند كه بتواند دمای خودش را نگه دارد.

وی در ادامه اضافه كرد: ساختار مغز به گونه‌ایست، برای تولید كردن انرژی زیادی به همان میزان نیز اشتهای ما بالا می‌رود كه غذا‌های زیادتری بخوریم. اتفاقاً در زمستان تمایل ما به غذا‌های پرچرب نیز زیادتر می‌شود؛ حالا این غذا‌های پرچرب ممكن است یك غذای پختنی پرچرب باشد یا ممكن است كه تنقلات پرچرب مانند آجیل باشد.

نوروزی متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره برنامه صبحانه در فصل تابستان عنوان كرد: برای برنامه صبحانه افراد، توصیه ما این است كه باید بین 15 الی 20 درصد كل غذای روزانه باشد و حداكثر باید 400 كالری باشد. ما در روز، یك وعده اصلی غذایی داریم كه در این وعده اصلی غذایی باید به حدود 30 تا 35 درصد غذا را بخوریم؛ حالا شام یا نهار فرقی ندارد.

این متخصص تغدیه و رژیم درمانی در رابطه با حذف شام از وعده غذایی گفت: حذف شام منجر به این خواهد شد كه فرد در وعده‌های روز بعد، غذای بیشتری مصرف كند؛ شام باید تا ساعت 21 شب میل شود. و همچنین برای نهار، یك وعده سبك داشته باشیم كه به حدود 25 درصد كل غذایی است كه باید استفاده كنیم.

وی در ادامه افزود: بین این سه وعده غذایی حجم صبحانه از وعده‌های دیگر نیز كمتر باید باشد؛ بهتر است در هنگام مصرف صبحانه از نان، تخم مرغ، گوجه و خیار به همراه پنیر و مایعات مانند چای یا آب استفاده شود. مهم‌ترین علت چاقی در كودكان ایرانی، عدم مصرف صبحانه است. خوردن صبحانه باید تا حدود 45 دقیقه بعد از بیدار شدن از خواب، میل شود.

نوروزی در پایان در رابطه با رژیم گیاه خواری خاطرنشان كرد: گیاه خواری رژیم غذایی سالمی نیست و بدن انسان همه چیزخوار است، باید 60 درصد مواد غذایی گیاه و 40 درصد گوشت باشد.

پایان پیام/

دسترسی سریع