10 مرداد، روز جهانی تغذیه با شیر مادر گرامی باد.
همه ساله اول آگوست مصادف با دهم مرداد را سازمانهای بهداشت جهانی و یونیسف روز جهانی شیر مادر نامگذاری كرده است. هدف از نامگذاری این روز تشویق مادران به تغذیۀ فرزندان خود از این موهبت الهی است.
قدر مسلم نقش اساسی تغذیه با شیر مادر در رشد و سلامت كودكان و همچنین سلامت مادران شناخته شده و از فایدههای تغذیه با شیر مادر كاهش عفونتهای گوارشی به خصوص اسهال واستفراغ، عفونتهای تنفسی،كاهش عفونتهای ویروسی و باكتریایی و قارچی، ایمن سازی و پیشگیری از عفونتهای حاد تنفسی است.
براساس تحقیقات متعدد متخصصان حوزۀ سلامت، شیر خشك فقط در وضعیتی خاص میتواند جایگزین شیر مادر شود یا اینكه حداقل پس از 6ماه یا یك سال شیردهی طبیعی و زمانی كه نوزاد دیگر تمایلی به مصرف شیر مادر نشان نمیدهد، میتوان از شیر خشك استفاده كرد و دادن شیر خشك به جای شیر مادر از همان ابتدای تولد و بدون هیچ دلیلی خطا و اشتباهی بزرگ به حساب میآید.
اما چرا تا این حد در دین اسلام و از نظر بهداشتی و پزشكی بر اهمیت شیر مادر تأكید شده و همگان بر این باورند كه نوزادان باید از شیر مادر استفاده كنند و در غیر این صورت از شیر خشك استفاده كنند؟ شیر مادر حاوی تركیباتی است كه حتی در شیر خشك نیز یافت نمیشود. تركیباتی كه در تقویت استخوانها و در رشد طبیعی تمام اندام بدن مؤثر خواهند بود. به تغذیۀ كودك با شیر مادر در آیۀ 14 سوره لقمان و درسورۀ بقره آیه 133 توصیه شده است.
دهم مرداد روز جهانی تغذیه با شیر مادر مبارك و گرامی باد.