چهاردهم شهریورماه، روز مباهله، روز گواه روشن حقانیت اهل بیت (علیهم السلام ) گرامی باد
به گزارش گروه چندرسانه ای رادیو جوان؛ بیست وچهارم ذی الحجّه سال دهم هجری، روز مباهله پیامبر با (ص) مسیحیان نجران، است. پیامبر(ص) طی نامه ای ساكنان مسیحی نجران را به آیین اسلام دعوت كرد. مردم نجران كه حاضر به پذیرفتن اسلام نبودند نمایندگان خود را به مدینه فرستادند و پیامبر (ص) آنان را به امر خدا به مباهله دعوت كرد.
وقتی هیئت نمایندگان نجران، وارستگی پیامبر (ص) را مشاهده كردند، از مباهله خودداری كردند. ایشان خواستند تا پیامبر (ص)اجازه دهد تحت حكومت اسلامی در آیین خود باقی بمانند.
پیامبر اكرم (ص) در مذاكره ای كه با هیئت نجرانی در مدینه به انجام رسانید آنان را به پرستش خدای واحد دعوت كرد. امّا آنان بر ادعای خود اصرار داشتند و دلیل الوهیت مسیح را، تولد عیسی(ع) بدون واسطه پدر می دانستند.
در این هنگام فرشته وحی نازل شد و این سخن خدا را بر قلب پیامبر (ص) جاری ساخت كه مَثَل عیسی (ع) نزد خداوند مانند آدم است كه خداوند او را از خاك آفرید.
اما با وجود گفتن این دلیل، آنان قانع نشدند و خداوند به پیامبر خود، دستور مباهله داد تا حقیقت آشكار و دروغ گو رسوا شود.
طبق توافق قبلی، پیامبر(ص) ونمایندگان نجران برای مباهله به محل قرار رفتند. ناگاه نمایندگان نجران دیدند كه پیامبر (ص) فرزندش حسین (ع)را در آغوش دارد، دست حسن (ع) را در دست گرفته و علی و زهرا( علیهما السلام) همراه اویند و به آنها سفارش می كند هرگاه من دعا كردم شما آمین بگویید. مسیحیان، هنگامی كه این صحنه را مشاهده كردند، سخت به وحشت افتادند و از این كه پیامبر (ص) عزیزترین و نزدیك ترین كسانِ خود را به میدان مباهله آورده بود، دریافتند كه او نسبت به ادعای خود ایمان راسخ دارد؛ زیرا در غیر این صورت، عزیزان خود را در معرض خطر آسمانی و الهی قرار نمی داد.
بنابراین از اقدام به مباهله خودداری كردند و حاضر به مصالحه شدند.
قدرمسلم روزمباهله پیامبر (ص) با مسیحیان نجران نزد مسلمانان، اهمیت خاصّی دارد؛ چرا كه گواه حقانیت دعوت پیامبر و عظمت شأن اهل بیت( علیهم السلام) است.
روز مباهله، كه روز تعیین برهان صادقی است كه خداوند در آیات مقدس قرآن بدان دستور داد ،خجسته وگرامی باد.
انتهای پیام/