پارسای پارسی 13 شهریور از ساعت 17:30 به مدت 30 دقیقه

رادیو جوان

پارساي پارسي

هشتم شهریورماه سالروز شهادت شهیدان فرزانه رجایی و باهنر تسلیت و یادشان گرامی و راهشان پر رهرو باد.

امام خمینی (ره) فرمودند: " آقای رجایی و آقای باهنر هر دو شهیدی هستند كه با هم در جبهه های نبرد با قدرت های فاسد هم جنگ و هم رزم بودند. "
سالروز شهادت شهیدان رجایی و باهنر تسلیت وراهشان پر رهرو باد.

1396/06/08
|
09:56
|

هشتم شهریورماه مصادف است با سالروز شهادت دو یار دیرین حضرت امام خمینی(ره) و دو اسوه علم و تقوا، شهید محمد علی رجایی، رئیس جمهور و محمد جواد باهنر، نخست وزیردولت جمهوری اسلامی ایران .
پس از اعلام عدم كفایت بنی‌صدر و عزل او از ریاست جمهوری و فرار او، دشمنان انقلاب اسلامی تلاش خود را در براندازی حكومت اسلامی بیشتر كردند و با توسل به ترور و خشونت گسترده، سعی در از بین بردن مسؤولین وفادار نظام نمودند. بدین ترتیب دشمنان اسلام در دفتر نخست وزیری اقدام به بمب ‌گذاری كردند. در این واقعه شهید محمدعلی رجایی رییس جمهور محبوب و مردمی و نیز نخست وزیر متفكر و دانشمند حجت‌الاسلام والمسلمین دكتر محمدجواد باهنر به درجه رفیع شهادت نایل آمدند.
شهید محمد علی رجایی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1358 ، مسئولیت وزارت آموزش وپرورش را به عهده گرفت و در زمان وزارت خود موفق به دولتی كردن كلیه مدارس شد . سپس به عنوان نماینده مردم تهران درمجلس شورای اسلامی انتخاب گردید و به دنبال آن با رای قاطع مردم به عنوان نخست وزیر انتخاب شد . شهید محمد علی رجایی در این مسئولیت خطیر ، علی رغم توطئه عظیم استكبار جهانی در ایجاد جنگ تحمیلی توانست به بهترین وجه از عهده انجام وظایف ومسئولیت های سنگین خود برآید.
مسئولیتهای شهید باهنرنیز پس از پیروزی انقلاب اسلامی عبارتند بودند از:
مسئولیت نهضت سواد آموزی ، نماینده مردم كرمان در مجلس خبرگان ، نماینده شورای انقلاب اسلامی در وزارت آموزش وپرورش ، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی. شهید باهنر كه به سرنوشت آموزش كشور وآینده نونهالان انقلاب بی اندازه توجه داشت ومدام در فكر بهبود و پیشرفت آن بود، سرانجام در كابینه آقای محمد علی رجایی به سمت وزیر آموزش و پرورش منصوب شد و به دنبال انتخاب شهید رجایی به سمت ریاست جمهوری ، به عنوان نخست وزیر جمهوری اسلامی به مجلس معرفی شد كه با رای قاطع مجلس به تشكیل كابینه خود پرداخت.
مقام معظم رهبری، یك سال بعد از شهادت مظلومانه رجایی و باهنر، در مورد ارزیابی این حادثه فرمودند: "ما امروز از این حادثه درس می گیریم كه ضد انقلاب برای پیشبرد اهداف خودش، حاضر است چهره هایی به قداست رجایی و باهنر را به آن شكل فجیع نابود كند. ما می فهمیم كه ضد انقلاب با چهره های منافقانه ای حاضر است در همه جا و حتی اتاق كار شهید رجایی نفوذ كند و به این وسیله، جنایتی را انجام دهد؛ در صورتی كه شهید، با همه زیركی و هوشیاری او را نشناسد و چهره منافقانه او را نتواند تشخیص دهد. ما این حادثه را در تاریخ گذاشتیم، اما یك بایگانی بسته و متروك نیست، بلكه هر لحظه در مقابل چشم ماست و باید از آن عبرت بگیریم و همچنان كه بارها گفتیم، خودمان را برای سرنوشت افتخارآمیز و غرورآمیز این دو شهید عزیز آماده كنیم."
این دو شهید فرزانه كه تمام اندیشه وتوان خود را وقف خدمت به مردم ستمدیده كردند سرانجام پس از سالها مبارزه و تلاش ، در هشتم شهریور 1360 در انفجار ساختمان نخست وزیری كه به دست منافقین كوردل صورت گرفت ، به درجه ی رفیع شهادت نایل آمدند.
یادشان گرامی و راهشان پر رهرو باد.

دسترسی سریع
پارسای پارسی