پارسای پارسی 13 شهریور از ساعت 17:30 به مدت 30 دقیقه

رادیو جوان

پارساي پارسي

یكم شهریور ماه سالروز ولادت طبیب برجسته و نامدار ایرانی ابوعلی سینا، و روز پزشك گرامی باد

یكم شهریور ماه سالروز ولادت طبیب برجسته ایرانی شیخ الرئیس ابوعلی سینا، و روز پزشك گرامی باد.

1396/06/01
|
09:12
|

اول شهریورماه ، به پاس بزرگداشت ابوعلی سینا ستاره پرفروغ عرصه طب در ایران ، روز پزشك نامیده شده است.
ابوعلی حسین بن عبداللَّه بن حسین بن علی بن سینا معروف به شیخ الرئیس، از حكمای بزرگ و علمای نامدار جهان و پزشكان اسلام است. ابوعلی سینا از مشهورترین و تاثیرگذارترین فیلسوفان و دانشمندان ایران است كه آثارش در زمینه فلسفه ارسطویی و پزشكی اهمیت بسیار دارد. بوعلی سینا، 450 كتاب به زبان‌‏های فارسی و عربی در زمینه‌های گوناگون نوشته ‌است. از معروف‌ ترین كتاب‌هایش كتاب شفا، دانشنامه علمی و فلسفی جامع و كتاب قانون یكی از كتاب‌های معروف ابن سینا در زمینه علم پزشكی است .ابوعلی سینا در سوم ماه صفر سال 370 قمری در بلخ به دنیا آمد. از كودكی به یادگیری علوم زمان پرداخت و به طبیعت، گیاهان و حیوانات علاقه خاصی داشت و اوقات فراغت خود را در دشت و صحرا به جستجو و كسب تجربه می‌پرداخت. ‏بدین صورت از دوران كودكی به خواص گیاهان دارویی و طبابت علاقه‌مند شد. ابن سینا از حیث نیروی جسمانی، مردی نیرومند بود و به همین خاطر از كار كردن احساس خستگی نمی‌كرد، وی همچنین از لحاظ نیروی ذهنی و تفكر نیز بسیار نیرومند بود، به گونه‌ای كه در سن هجده سالگی توانست تمامی دانش‌های زمان خود را فرا گیرد.
ابوعلی سینا، زندگی یكنواختی نداشت. در مدت عمر او، وقایع و حوادث گوناگون و متعددی بر او گذشت كه از وزارت و مشاور حكومت گرفته، تا دربه دری و آوارگی و تبعید خود خواسته و حتی زندان را دربرمی گرفت. ولی با وجود این، پورسینا خم به ابرو نیاورد و با جهد و تلاش، آثار گران سنگی به زبان های عربی و فارسی نوشت كه گاه تا 450 عدد كتاب و رساله به او نسبت می دهند.
درفرهنگ ایران اسلامی حكیم و طبیب شخصیتی مبـّرز و برخوردار از دانش فقهی و پزشكی و آراسته به فضائل والای اخلاقی است و نماد برجسته و الگوی بارز چنین اندیشه وران دلسوز وعالمان فرزانه در تاریخ پر فروغ این سرزمین، طبیب نامور و نابغه بزرگ ایرانی، شیخ الرئیس ابوعلی سینا است كه بدلیل ارتباطش با خدا و مكتب وحی، نور حكمت الهی در دل او درخشید و به حكیم الهی تبدیل شد.
ابوعلی سینا در دو هفته آخر عمر پر بار خویش، به اطعام فقیران پرداخت و بردگان را آزاد ساخت و تمام قرآن را هر سه روز یك بار تلاوت كرد تا سرانجام در 58 سالگی، در روز جمعه اول رمضان سال 428 هجری قمری، مطابق 28 خرداد ماه 416 هجری شمسی در همدان بدرود حیات گفت .
یكم شهریور ، زاد روز حكیم بوعلی سینا و روز پزشك گرامی باد.

دسترسی سریع
پارسای پارسی