یكی از راههای رسیدن به موفقیت داشتن برنامه ای است كه در آن نقطه آغاز، نقطهی عزیمت و مسیر حركت مشخص شده باشد و البته ایستگاههایی كه در این مسیر وجودشان لازم است.
بدون شك، برنامهریزی در زندگی موجب میشود تا فرد موفقتری باشیم و بهتر بتوانیم از زمان خود استفاده كنیم. ولی یادگیریِ نحوهی برقراریِ تعادل، میان وظایف گوناگون در زندگی، كاری چالشبرانگیز است. گاهی كار، مدرسه و وظایف روزانه روی هم انباشته میشوند و در عین حال، دوستان یا خانواده نیز از ما انتظار دارند كه به آنها كمك كنیم.
برنامهریزی فرایندی است كه ما طی میكنیم تا در آن بتوانیم برنامهها، كارها و اموراتمان را سازماندهی و ساماندهی كنیم. همه میدانند كه برنامه داشتن امر مهمی است زیرا حركات و مسیری را كه میخواهیم طی كنیم از قبل تعریف و برای ما مشخص میكند.
برنامهریزی فرآیندی است به این معنا كه همواره حتی تا انتهای زمان اجرا باید بروی اجزای آن فكر و تمركز كرد و تنها به طراحی آن كفایت نكنیم. به این علت كه باید آن را رصد كنیم و در صورت نیاز اصلاح كنیم.
برنامهریزیها را هم به صورت فردی و هم گروهی میتوان انجام داد. و طبیعی است كه برای طرحریزی به صورت گروهی باید از افرادی استفاده كرد كه در زمینهی مورد نیاز طرح، دارای تخصص یا فكر باشند و توانایی تحلیل و بررسی را داشته باشند.
همچنین طراحی برنامههای ما مبتنی ناظر بر اهدافی است كه میخواهیم به آن برسیم. ما برای تحقق اهدافمان باید بعضی كارها را انجام دهیم و سعی كنیم به بهترین نحو ممكن آن كارها انجام شوند تا بهترین نتیجه را بتوانیم بگیریم. برنامه ریزی به ما كمك میكتد كه دقیقا به این «بهترین نحو ممكن» دست پیدا كنیم.
علاوه بر این كارها، باید زمانی را هم به رسیدگی به خودمان اختصاص دهیم. ولی در صورتِ داشتنِ یك برنامهی روزانه، انجام دادن این وظایف امكانپذیرتر میشود. با برنامهریزی كردن میتوانید میان اهداف كوتاهمدت و بلندمدت خود تعادل برقرار كنید و چیزهای مهم در زندگیتان را اولویتبندی كنید.
«كیلومتر88» دوشنبه 20 فروردین به برنامهریزی یه یكی از اركان موفقیت است می پردازد.