یكی از خطرات جدی در كشور ما از بین رفتن مراتع و جنگلها است كه بهسبب آن خسارات جبران ناپذیری از جمله آلودگی هوا ، مریضی و تنگینفس و خطرات بروز سیلاب ها،تغییرات اقلیمی رادر پی خواهد داشت.در "كیلومتر 88"امروز مارو بشنوید.
به گزارش گروه چندرسانهای رادیو جوان؛یكی از خطرات جدی در كشور ما از بین رفتن مراتع و جنگلها است كه بهسبب آن خسارات جبران ناپذیری از جمله آلودگی هوا ، مریضی و تنگینفس و خطرات بروز سیلاب ها،تغییرات اقلیمی رادر پی خواهد داشت.در "كیلومتر 88"امروز مارو بشنوید.
اما به نظر شما وظایف ما دربرابر حفظ و نگهداری جنگل ها چیست؟ موضوع امروز كیلومتر 88 درباره همین مسئله است كه از شما دعوت میكنیم با ما همراه باشید.
روایتهای گوناگونی از پیامبر اكرم (ص) و ائمه معصومین در مورد قداست درختان و كوشش در حفظ و نگهداری آن و مذمت در قطع آنها نقل شده است.
یكی از رایجترین احادیث از پیامبر اسلام این است كه میفرماید: «شكستن شاخه درختان مانند شكستن بال فرشتگان است.»
حضرت علی (ع):« پرهیز از قطع درختان سرسبز بر طول عمر انسان میافزاید.»
امام صادق (ع): «قطع بیرویه درختان میوهدار عذاب سخت الهی را در پی دارد.»
از مجموع این مطالب در مییابیم كه چه قبل و چه بعد از اسلام در فرهنگ ایرانیان اهمیت به طبیعت و قداست آن به لحاظ یك موهبت خدادادی دارای جایگاه ویژه و ارزشمندی بوده است. و آثار و شواهد موجود در یافتههای نوشتاری و ابزار و وسایل زندگی گذشتگان این مرز و بوم همگی حكایت از آمیختگی شالودهی زندگی آنان با طبیعت, گیاه و درختان داشته است. و به طور كلی انسان همواره به خاطر این كه حیات خود را در گرو طبیعت میدانسته به عناصر طبیعت, آب و خاك, هوا, گیاه و حیوان توجه میكرده است.
انتهای پیام/