«فصل اول» 16 تیرماه در خصوص اهمیت مسئولیت پذیر بودن یا نبودن فرزندان و ثمرات آن در سرنوشت افراد جامعه پرداخت. به ویژه در خانوادههایی كه چند فرزند دارند. برای این مهم كافی است بدانیم برای آموزش مسئولیت پذیری، هیچ گاه زود نیست.
شاید در نظر بسیاری از والدین بزرگترین دغدغه و حتی مهمترین درخواست از فرزند، درس خواندن باشد. اگرچه اهمیت این موضوع یعنی موفقیت در تحصیل بر كسی پوشیده نیست، اما باید بپذیریم كه درس خواندن همهی زندگی فرزندان نیست و آنها باید بتوانند در هر دورهای از زندگی و در مواجهه با هر موقعیت و بحرانی گلیم خود را از آب بیرون بكشند. اما برای این كه فرزندانمان بتوانند به خوبی از پس مسئولیتهای خود در زندگی برآیند باید از دوران كودكی حس مسئولیت پذیری را در آنان تقویت كرد.
واگذار كردن برخی از امور شخصی و حتی كارهای خانه به آنها با توجه به میزان توانمندیهایشان از جمله روشهای موثر در آموزش و تقویت حس مسئولیت پذیری در كودكان است. در این صورت است كه كودكان حس مشاركت و همكاری را تجربه میكنند و از این كه می توانند مهارتهایشان را برای كمك به شما به كار گیرند، به خود میبالند و احساس مهم بودن میكنند، اما دادن وظایف كوچك به كودكان فوت و فنهای ظریفی دارد.