ندا شمس وكیل پایه یك دادگستری در كافه رادیو جوان گفت: باید توجه داشت كه متن قراردادهای سینمایی و مفاد و نحوه تدوین آنها از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است و بیشك عدم رعایت دقیق آنها مشكلات و معضلات فزایندهای را به همراه خواهد داشت.
ندا شمس (وكیل پایه یك دادگستری) در برنامه كافه رادیو رادیو جوان با اشاره به معضلات و مشكلات حاصل از قراردادهای معیوب در حوزه سینما اظهار كرد: متأسفانه یكی از مشكلات رایج در حوزه انعقاد قراردادهای سینمایی این مهم است كه افراد بر مبنای یك قرارداد پایه و كپی شده روند كاری خود را در پیش میگیرند و زمانی كه به اختلاف و مشكل برخورد كردند؛ انتظار دارند كه وكلا به سهولت و به طور كامل این مشكل را به نفع طرف مورد نظر خاتمه دهند.
در این میان باید توجه داشت كه متن قراردادهای سینمایی و مفاد و نحوه تدوین آنها از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است و بیشك عدم رعایت دقیق آنها مشكلات و معضلات فزایندهای را به همراه خواهد داشت.
وی در ادامه افزود: باید توجه داشته باشیم كه در تمامی قراردادهای سینمایی ضروری است تا مشخصات كامل طرفین با آدرس دقیق ذكر شود تا در صورت لزوم بتوان به آدرس مذكور مراجعه كرد. نكته بعدی ذكر موضوع قرارداد و عناوین كاری به صورت كامل میباشد تا بنا به هر دلیلی اگر حقی از طرفین ضایع شد، قابل پیگیری قانونی باشد.
وكیل پایه یك دادگستری در برنامه كافه رادیو درباره اهمیت برنامه های رادیویی تأكید كرد: در قراردادهای سینمایی آنچه كه از اهمیت ویژهای برخوردار است اما بدان پرداخته نمیشود؛ تاریخ دقیق قرارداد است چرا كه در اكثر این قبیل قراردادها زمان مشخصی برای پروژه در نظر گرفته نشده است و از جمله مشخص "از تاریخ فلان تا پایان پروژه" ذكر شده است و به اصطلاح زمان آن باز گذاشته شده است و هیچگونه ضمانت اجرایی برای آن در نظر گرفته نشده و این روند معیوب مشكلات بسیاری را در این راستا به همراه دارد چرا كه ذكر ضمانت اجرایی در قرارداد منجر به آن میشود كه اگر فردی بیش از زمان مقرر به كار ادامه داد باید بنا به ایام اضافه شده مبلغی مشخص دریافت كند.
ندا شمس همچنین عنوان كرد: در تمامی قراردادهای سینمایی بندی است كه متذكر میشود به حكمیت خانه سینما در حالی كه ما در قانون، موردی تحت عنوان حكمیت نداریم؛ بلكه واژه صحیح و قانونی آن داوری است كه متأسفانه مغفول مانده است و میتوان در قرارداد چند داور را در نظر گرفت و الزامی برای محدودیت آن وجود ندارد تا در صورت بروز هر گونه مشكل و تخطی در قرارداد بتوان از این بند استفاده كاربردی كرد كه ما این روند را نیز چندان حائز اهمیت نمیدانیم چرا كه اگر در قراردادی ضمانت اجرایی وجود داشته باشد، میتوان از طریق مراجع قانونی اقدام به مطالبه خسارت مالی كرد.