كافه رادیو شنبه تا چهارشنبه از ساعت 15:00 به مدت 45 دقیقه

حال یوزها در كشور ما خوب نیست


برنامه «كافه رادیو» رادیو جوان با دكتر مجید نوائیان كارشناس محیط زیست در خصوص نجات حیات وحش گفتگو كرد.

1402/04/11
|
13:28
|

مجید نوائیان كارشناس محیط زیست در برنامه «كافه رادیو» رادیو جوان بیان كرد: بارها در برنامه كافه رادیو در خصوص یوزها، فرهنگ سازی كرده ایم و به راننده های عزیز گفته ایم كه در مسیرهایی كه محل تردد یوزها می باشد؛ رعایت كنند و با سرعت كمتری رانندگی نمایند. حدالامكان شب ها اگر در حین رانندگی به حیوان وحشی برخورد كردند، به جای اینكه برای آن حیوان چراغ بزنند و نور را پایین و بالا كنند، چراغ را در یك لحظه خاموش كنند.

نوائیان كارشناس ارشد زیست شناسی جانوری عنوان كرد: همانطور كه اسم میز كافه رادیو این است كه حال زمین خوب نیست؛ در این هفته حال یوزها در كشور ما خوب نیست. ماده یوز ما با تك توله یك سال و نیم، دو ساله كه برایش باقی مانده؛ هر شب به دنبال آن توله ای می گردد كه دیگر وجود ندارد. بایستی چند روزی بگذرد و محیط بانان ما، همیاران محیط زیست مراقب باشند كه این ماده به همراه توله اش وارد جاده نشوند ‌كه یك سانحه ای دیگری رخ دهد تا اینكه این ماده دل بكند و مطمئن شود كه دیگر توله اش را نمی تواند پیدا كند و این موضوع برای ما خیلی دردناك است.
وی در ادامه یادآور شد: هموطنان عزیز و مسئولین محترم بدانید كه یوز آسیایی فقط در ایران باقی مانده است، این گونه از جانوران در دنیا فقط در ایران زیست می كنند كه ما به آن می گوییم یوز ایرانی و به نوعی نماد تنوع زیستی كشور ماست، ما فقط یك نگاه محلی بدان نداشته باشیم بلكه این مربوط به كل مملكت ایران و كل جهان است.

مجید نوائیان كارشناس ارشد زیست جانوری خاطرنشان كرد: در استان سمنان؛ این سیزدهمین یوزی است كه به علت سانحه رانندگی تلف شده و جانش را از دست داده و همچنین در استان یزد، 11 یوز را از دست داده ایم. به نظر من راهكاری وجود دارد و لذا این مبحث یك موضوع ملیست؛ من به هم دانشگاهی خوبم جناب دكتر علی سلاجقه در دانشگاه تهران پیشنهاد می كنم كه سریعا شورای عالی محیط زیست تشكیل جلسه بدهد. این موضوع از سطح سازمان محیط زیست فراتر و بالاتر است و بایستی حتما شورای عالی محیط زیست كه نفرات متعددی در آن عضو هستند و ریاست آن نیز با ریاست محترم جمهور است؛ تشكیل جلسه دهد.

این كارشناس محیط زیست در ادامه اشاره كرد: این فنس كشی كه در گذشته اتفاق افتاده بود را ادامه دهند و همچنین 150 كیلومتری از عباس آباد به سبزوار را فنس كشی كنند، كه بیشترین اتفاقات نزدیك میامی اتفاق افتاده است. باید كرویدورهای مهاجرتی گذاشته شود كه این نه تنها فقط برای یوزها خوب است، بلكه برای آهو و سایر حیات وحشی كه در آنجا زیست می كنند، خوب خواهد بود. در این فاصله چند كیلومتری چندین زیرگذر یا روگذر می تواند گذاشته شود، این یوز از كنار فنس ها و جایی كه فنس باز است، بتواند عبور كند و مهاجرت كند.

دسترسی سریع
كافه رادیو