هفتمین جشنواره فجر صنایع دستی و هنرهای سنتی، امسال به صورت بینالمللی برگزار میشود.
ویدا توحدی، مدیركل دفتر آموزش و ترویج معاونت صنایع دستی و هنرهای دستی، در گفتوگو با برنامه كافهرادیو درباره این جشنواره گفت: «اولین دوره این جشنواره در سال 1395 بر اساس تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی شكل گرفت و قرار بر این شد كه جشنواره هفتم به صورت بینالمللی برگزار شود.
برای شركت در این جشنواره، با نزدیك به 60 كشور از جمله كشورهای اقیانوسیه و آسیایی مكاتبه داشتهایم. نكته اصلی این است كه ما باید بهترین آثار صنایع دستی یك سال هنرمندان و صنعتگران خودمان را هم در این جشنواره داشته باشیم.
این در حالی است كه تبلیغات این جشنواره بسیار كم بوده و بعضی از هنرمندان گفتند از برپایی چنین نمایشگاهی خبر نداشتند. به همین دلیل تبلیغات آن از طریق رسانه اتفاق خوبی است.»
وی ادامه داد: «هدف اصلی ما، نمایش آثار فاخر، بدیع و ویژه صنایع دستی و هنرهای سنتی است كه در یك سال خلق شده است.
هدف دیگرمان هم میتواند تقویت آفرینش و خلق اثر بر اساس ابداع و اختراعاتی كه هنرمندان به عنوان الگوسازی انجام میدهند، باشد.»
توحدی با اشاره به اینكه جشنواره فجر صنایع دستی از تاریخ 24 بهمن تا 1 اسفند برگزار میشود، گفت: «نشستهای تخصصی هم پیشبینی كردهایم تا اساتید داخلی و خارجی بتوانند از ظرفیتهای صنایع دستی نتیجه بگیرند و بتوانیم صنایع دستی ایران را به بازارهای جهانی و حراجهای آثار فاخر بفرستیم.
برای استعدادهای نوین و درخشان و نخبگان این حوزه هم تدارك دیدهایم.
همچنین به نوعی از بزرگان هنرهای سنتی (مثل مراسم آیینی) در خلال این جشنواره تقدیر خواهد شد. نشستهای آموزشی و تخصصی برای این بزرگواران را هم تدارك دیدهایم.»
وی درباره شناسایی هنرمندان مناطقی كه به رسانه دسترسی ندارند، گفت: «ما به بسیاری از روستاهای كشور سفر كردیم و به آنها این رویداد را اطلاع رسانی كردیم.
حتا شماره تلفنهای آنها را هم گرفتیم تا در دو هفته آینده این جشنواره را به آنها یادآوری كنیم. به نوعی از تمام كسانی كه در سالهای گذشته حضور داشتند و دعوت شدند، دعوت كردهایم و آرزو داریم رسانه جمعی بتواند به ما در شناسایی این جشنواره كمك كند.»
توحدی در پایان گفت: «علاوه بر جوایز نقدی، حمایت و تسهیلات مالی هم بر اساس طرح توجیهی هنرمندان پیشبینی شده است كه میتوانند با دفتر تولید ما تماس بگیرند و از آن بهرهمند شوند.»