كوروش سلیمانی، در بخش میز آموزش بازیگری در برنامه كافه رادیو از رادیو جوان گفت: «آموزش و پرورش از مسئله تئاتر در مدارس غافل است.»
كوروش سلیمانی با اشاره به این موضوع كه مدارس و آموزش و پرورش میتواند برای دانش آموزان نقش مهمی در تئاتر داشته باشد، گفت: «یكی از ریشههایی كه غالبا همكاران ما در تئاتر و بازیگری از آنجا برخواستهاند، مدارس است.
به نظر من آموزش و پرورش از مسئله تئاتر در مدارس غافل است. قرار نیست بازیگر پرورش بدهد یا تئاتر حرفهای رخ بدهد، برای پدید آوردن اعتماد به نفس و فضای خلاق در نسل آینده، برای ایجاد زمینهای كه همه نوجوانها دوستش دارند و آن هم دیده شدن است.»
او افزود: «بسیاری از مفاهیم عمیق را میشود از طریق تئاتر و حتی تئاترهای مشاركتی منتقل كرد كه حتی هزاران سخنرانی نمیتواند آن را انجام بدهد.
مدرسه صرفا محل علم آموزی نیست، دانش آموز باید زندگی را بیاموزد و تجربه كند. مخصوصا در این روزگار كه نیاز است بتواند با زندگی مواجه شود.»
سلیمانی در ادامه تصریح كرد: «بسیاری از كسانی كه علاقهمند به بازیگری هستند، صرفا علاقه دارند. این علاقه كجا باید محك بخورد كه طرف بداند؟
حتی كار گروهی، ما چقدر در كارهای گروهی در همه زمینهها ضعیف هستیم. یكی از هنرهایی كه خیلی گروهی است، تئاتر است، تئاتر به تنهایی رخ نمیدهد و این یكی دیگر از مزایایی است كه میتواند آموزشهای مدرسهای داشته باشد.»
كوروش سلیمانی خاطرنشان كرد: «این یك مسیر هیجان انگیز برای دانش آموزان است، ما خودمان چقدر از آن تجربهها لذت بردیم و چقدر خندیدیم.
ما به عنوان انسان به خندیدن نیاز داریم. یك نوجوان به شادابی نیاز دارد. یك نوجوان مایوس و افسرده كه تمام وقتش با تبلت و موبایل سپری میشود، فردا نمیتواند گرهای از جامعهاش باز كند و حتی از زندگی خودش باز كند.»
سلیمانی در آخر تاكید كرد: «خندیدن باعث میشود نوجوان نشاط داشته باشد. با تئاتر هم میتواند نمایشی را به دیگران نشان بدهد كه شاد شوند و خودش هم میتواند با نشاط زندگی كند.»
پایان پیام