دكتر نصیری، در بخش میز سواد رسانهای، در برنامه كافه رادیو از رادیو جوان گفت: «خیلی از مواقع، مقصر هكهایی كه شكل میگیرد خود ما هستیم.»
در ادامه صحبتهای دكتر نصیری را درباره هك و امنیت سایبری میخوانیم.
امروزه اساسا بحث امنیت سایبر و مواردی كه از ورود هرگونه بدافزار جلوگیری میكند كه این بدافزارها ممكن است توسط افرادی كه ما آنها را هكر میشناسیم یا كسانی كه قصد كلاهبرداری اینترنتی دارند یا قصد باجگیری اینترنتی دارند، خیلی از این اتفاقات و جرایمی كه در دنیای واقعی داریم الان به فضای سایبر آمده است.
اگر كلاهبرداری، باجخواهی، قلدری و هر چیزی كه در فضای واقعی زندگی داریم، در فضای سایبر هم ظهور پیدا كرده است. یك تخصص در كنار یك سری دسترسیها قرار میگیرد و منجر به وقوع آن جرایم میشود. این نكات آنجایی اهمیت پیدا میكند كه بحث حریم خصوصی ما و بحث اطلاعات و دادهها اهمیت پیدا كرده است.
خیلی از كشورها با تقویت حوزه مرزبانی سایبریشان این كار را میكنند. مرزبانی سایبری از حوزه من یك نفر به تنهایی برای گوشی خودم و برای كامپیوتر خودم میتواند اتفاق بیفتد تا برای شركت و موسسه و همین طور به صورت كلانتر مرزهای سایبری جغرافیایی فضای آنلاین و اینترنت ما مورد استفاده قرار میگیرد.
همه اینها نیازمند یك سری دقتها و هوشمندیهایی است. خیلی از مواقع، هكهایی كه شكل میگیرد مقصر خود ما هستیم. گاهی پسوردهای درستی را در نظر نمیگیریم، خیلی از مواقع هم از اینترنتهای اماكنهای عمومی كه ممكن است امن نباشند استفاده میكنیم یا مواردی از این دست.
در خریدهای اینترنتی دقتهای لازم را نمیكنیم و به راحتی چیزی كه به عنوان حصار و لایهای كه خودمان برای ابزار خودمان و محتوایی كه در اختیار داریم را كشیدیم، لو میدهیم و درز اطلاعات اتفاق میفتد.
بحث ضرورت مرزبانی سایبری چه برای خود ما به عنوان فرد، چه فراتر از آن در حوزه حكمرانی سایبری دارای اهمیت است.
اگر كشوری برای این حوزه فكر نكند و حتی به شهروندانش آموزش ندهد كه چگونه خودشان به تنهایی مرزبان این مرزهای سایبری موجود باشند، نشان دهنده این است كه جاهایی كه این آموزشها را محكمتر گرفتهاند كمتر دچار مسئله میشوند و جاهایی كه ضعیفتر عمل كردهاند ناتوانتر بودهاند.
برنامه كافه رادیو شنبه تا چهارشنبه از ساعت 15 به مدت 40 دقیقه به طور زنده از رادیو جوان پخش میشود.