علیرضا محمودی ایرانمهر در بخش میز آموزش نویسندگی كافه رادیو، روز شنبه 14 اسفند، در مورد تكنیكهای نویسندگی صحبت كرد و تمرینی برای تقویت نویسندگی داد.
علیرضا محمودی ایرانمهر در بخش میز آموزش نویسندگی كافه رادیو، روز شنبه 14 اسفند، در مورد تكنیكهای نویسندگی صحبت كرد و تمرینی برای تقویت نویسندگی داد.
در این برنامه مجموعهای از تكنیكها آموزش داده میشود كه هركدام از اینها به برخی كمك كرده كه نویسنده شوند و مشكلاتشان در نویسندگی را حل كنند.
وقتی تكنیكها را یاد بگیرید و بدانید كجا باید از آن استفاده كنید راحتتر میتوانید از آن بهرهمند شوید.
علیرضا محمودی ایرانمهر با تاكید بر اهمیت خواندن آثار نویسندگان بزرگ گفت: «شما با خواند ذهن خودتان را باور میكنید، گاهی میگویند كتاب گران است كه همینطور هم هست و ممكن است در دسترس همه نباشد، اما میشود از نسخههای الكترونیك استفاده كرد.
برای اینكه كارمان را پیش ببریم و این امكانی است كه تا حدودی در اختیار همه قرار دارد و استفاده از آن میتواند معجزهای در زندگی كاری و درونی هركدام از ما به وجود بیاورد».
علیرضا محمودی ایرانمهر برای تمرین نویسندگی گفت: «یك اتاق را در نظر بگیرید، چند نفر آدم در این اتاق هستند. ممكن است سه تا دوست باشند یا هرچیز دیگری، مهم نیست.
سه نفر آدم كه در یك اتاق هستند و داستان بین آن سه نفر آدم رخ میدهد.
مثلا یكی از آنها میخواهد چیزی به نفر دوم بگوید كه نفر سوم نمیخواهد این اتفاق بیفتد.
سعی كنید این تمرین را به سه صورت بنویسید.
اگر شما تازه شروع كردهاید ممكن است این تمرین برایتان سخت باشد اما اگر تمرینهای قبلی را انجام دادهاید برایتان آسانتر است.
شما اول ذهن یكی از آنها را در نظر بگیرید و داستان را از ذهن یك نفر روایت كنید.
بعد همان قصه را از ذهن دو نفر روایت كنید. یعنی غیر از اینكه اتاق را نشان میدهید، وارد ذهن دو نفر شوید ولی هرگز وارد ذهن نفر سوم نشوید.
در حالت سوم وارد ذهن هر سه نفر بشوید و داستان را طوری بنویسید كه شما به عنوان نویسنده میتوانید ببینید هر سه نفر به چه چیزی میتوانند فكر كنند.
این یكی از مهمترین تكنیكها برای نوشتن داستان است چون خیلی وقتها دوستان این اشتباه را میكنند كه وقتی یك شخصیتی یا یك داستانی را میخواهند بنویسند، نمیدانند درباره كدام یكی باید بنویسند.
در مورد همه باید بنویسند یا فقط یك نفر یا دو نفر، و اینها قاطی میشود.
این موضوع در مورد نویسندگانی كه حتی كتابهای چاپ شده دارند دیده شده كه در ابتدای داستان وارد ذهن یك نفر شدهاند و وسط داستان تصمیم گرفتهاند از ذهن یك نفر دیگر هم بنویسند و این باعث شده خواننده در داستان گیج شود و نداند كه از كجا قصه را میبیند.
این همان نظرگاهی است كه قبلا در موردش صحبت كردهایم و نظرگاه در داستان باید كاملا مشخص باشد و اگر مشخص نباشد مثل ساختمانی است كه ستونهای آن پابرجا نیست و حتی اگر زیباترین ساختمان هم باشد، فرو میریزد.
بنابراین این تمرین سخت، بسیار مهم است و یكی از اصلیترین كارهایی است كه باید انجام بدهند تا تسلط داشته باشند».
برنامه كافه رادیو شنبه تا چهارشنبه از ساعت 15 به مدت 40 دقیقه به طور زنده از رادیو جوان پخش میشود.
پایان پیام