چگونه با اختلال «وسواس» خود مبارزه كنیم.
اختلال وسواس فكری یا عملی، اختلالی اضطرابی مزمن است كه با اشتغال ذهنی مفرط در مورد نظم و ترتیب و امور جزئی و همچنین كمالطلبی همراه است، تا حدی كه به از دست دادن انعطافپذیری، صراحت و كارایی میانجامد. در اختلال وسواسی-فكری عملی افكار وسواسگونه و اضطرابآور و ترس با وسواسهای عملی همراه میشود. این وسواسهای عملی كارهایی وسواسگونهاست كه شخص برای كوشش در راه كاهش وسواسهای فكری خود انجام میدهد. این كردارها تكراری و تا اندازهای غیرارادی است.
در مواردی كه به طور منظم به عقب برمیگردیم و دوباره بررسی میكنیم كه در ماشین قفل شده یا چراغ خانه خاموش شده، نرمال و طبیعی است. اما اگر از اختلال وسواسی-اجباری (OCD) رنج می برید، افكارهای وسواسی و رفتارهای اجباری به شدت در زندگی روزمره تان وارد میشود و تأثیر میگذارند. مهم نیست چه كاری انجام میدهید، نمیتوانید آن افكار را از خود دور كنید، اما كمك در دسترس است. با درمان و اتخاذ راهكارهای موثری كه خواهیم گفت میتوانید خود را از افكار ناخواسته و درخواستهای غیر منطقی خود رها سازید و مهار زندگی خودتان را در دست بگیرید. اما قبل از هر چیز باید دربارهی اختلال او سی دی و علائم آن بیشتر بدانید.
این هفته در برنامهی «دایره» همراه با آقای دكتر بابا مرادی دربارهی اختلال وسواس در افراد صحبت كردیم و راهكارهایی در جهت درمان این اختلال ارائه داده شد.
این برنامه با موضوع «ازدواج» هر پنجشنبه ساعت 12:30 از شبكه رادیویی جوان پخش خواهد شد. شما میتوانید برای شنیدن این برنامه به سایت رادیو جوان قسمت آرشیو برنامهها مراجعه كنید.