نبض شنبه تا پنج شنبه از ساعت ساعت 23:45 تا 24 به مدت 15 دقیقه

نبض

در برنامه سه شنبه یازدهم آبان ماه در مورد پروستات بزرگ شده صحبت میكنیم. گزارش این برنامه رو از مطب جناب آقای دكتر عبدالرسول مهرسای, متخصص كلیه و مجاری ادراری, خواهید شنید.

1395/08/08
|
09:29
|

پروستات غده ای است حدودا به اندازه یك گردو كه درست زیر مثانه در مردان قرار دارد و بخشی از سیستم تناسلی مردان را تشكیل می دهد. پروستات در دو مقطع زمانی بزرگ می شود، اولین مقطع اوایل دوران بلوغ و مرحله دوم حدودا از سن 25 سالگی است. این بزرگ شدن پروستات كاملا بی ضرر است اما اغلب سبب مشكلات ادراری در سنین بالاتر می شود. تا سن 60 سالگی 80 درصد مردان، مشكلات ادراری ناشی از بزرگ شدن پروستات را تجربه می كنند.

بزرگ شدن پروستات یا «BPH» (Benign Prostatic Hyperplasia) خوش خیم است، اما با بزرگ شدن غده پروستات به «میزراه» (مجرای ادراری) فشار وارد می شود كه می تواند عامل مشكلات ادراری از جمله تكرر ادرار، اجبار ناگهانی به دفع ادرار، بیدار شدن از خواب (در شب) برای دفع ادرار، مشكل در شروع ادرار و قطره قطره شدن ادرار در انتها، كامل تخلیه نشدن مثانه و گاه حتی قادر نبودن به دفع ادرار باشد.

بنابراین اگر بزرگ شدن پروستات توسط پزشك كنترل نشود، می تواند به مرور زمان فرد را به شدت دچار مشكلات سلامتی كند؛ مشكلاتی از قبیل عفونت دستگاه ادراری، آسیب به كلیه ها یا مثانه، سنگ مثانه و بی اختیاری ادرار. گاهی برای درمان از عمل جراحی استفاده می شود و كل غده پروستات توسط عمل جراحی برداشته می شود كه اغلب هم فرد از علایم و نشانه های بیماری رهایی می یابد، اما این عمل می تواند فرد را دچار ناتوانی جنسی كند، بنابراین بهتر است عمل جراحی آخرین راه حل باشد و از روش های درمانی دیگر كمك گرفت. فلز روی یكی از عناصر كمینه (عنصری كه مقدار كمی از آن برای رشد طبیعی موجودات زنده لازم است) مهم است و در رشد و تمایز سلول ها نقش حیاتی به عهده دارد.

فلز روی برای درمان پروستات های ملتهب یا بزرگ بسیار مفید است. بررسی ها نشان داده است كه كمبود روی بر بزرگ شدن پروستات اثر دارد. بنابراین خوردن غذاهای حاوی روی یا خوردن مكمل های روی توصیه می شود.

دسترسی سریع
نبض