برنامه "چهارسو"در یازدهم مرداد ماه 96 درباره ابعاد مختلف زندگی نامه امام رضا (ع) و بهویژه هجرت ایشان صحبت می كند.
به گزارش گروه چندرسانهای رادیو جوان؛ حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام یازدهم ذیقعده سال 148 ق. در مدینه دیده به جهان گشود.هرچه امام به مركز حكومت مأمون نزدیك می گردید، كنترل بر رفتار و ارتباطات ایشان افزایش می یافت و این حساسیت ها نشان می داد كه خلیفه مزبور نسبت به امام حسن نیت نداشت و سعی می كرد از اقتدار معنوی و اجتماعی امام كم كند، با این وصف امام در شهرهای گوناگون خراسان و مسیرهای حركت با مردمان و اقشار گوناگون در ارتباط بودند و گوشه هایی از سیرة رضوی را به نمایش نهادند. مردی از اهالی بلخ گفته است كه در سفر خراسان با امام رضا علیه السلام بودم. روزی سفره گسترده بودند و امام همه خدمتگزاران و غلامان حتی سیاهان را بر سر سفره نشانید تا همراه آن وجود مبارك غذا بخورند. عرض كردم، فدایتان شوم، بهتر است اینان بر سر سفره ای جداگانه بنشینند، فرمود: ساكت باش، پروردگار همه یكی است و پدر و مادرشان نیز یكی می باشد و پاداش افراد به اعمال و كردارشان است. این چنین، امام با امتیازات طبقاتی در رفتار عملی مبارزه می فرمود و در راه احیای اخوت و مساوات اسلامی كه در زیر یوغ ستم امویان و عباسیان خرد شده بود، تلاش می نمود.
امام این گونه عواطف انسانی را بروز می داد و ترویج می نمود و در جمع تمام افرادی كه در حضورشان بودند، با تمامشان گفتگو می كرد و از همه دل جویی می نمود و به ابراز احساساتشان پاسخ می گفت؛ اما برخی افراد از این ارتباط نزدیك سوء استفاده نموده و برای برآوردن مقاصد شوم دستگاه خلافت مأمون می كوشیدند. ریان بن صلت روایت كرده است كه هشام بن ابراهیم راشدی از نزدیك ترین افراد به امام بود. وی چنان خود را به مأمون نزدیك ساخت كه هیچ نكته ای از امام رضا علیه السلامبرایشان پنهان نمی ماند.
بعد از این اطلاع رسانی توأم با خیانت مأمون وی را به پرده داری امام گماشت و او نیز آن چنان بر حضرت تنگ گرفت كه برخی نزدیكان و یارانش را از دیدار با وی منع كرد و هرصحبتی را كه امام در خانه اش می كرد به اطلاع كارگزاران مأمون می رسانید.
در یكی از مواقف خراسان صوفیان بر امام وارد شدند و گفتند: شما اهل بیت بر همه مردم در امر امامت سزاوارترید ولی جامعه به پیشوایی نیاز دارد كه جامه ای خشن در بركند، طعامی ساده بخورد، بر الاغ سوار گردد و از بیمار عیادت كند. امام فرمود: وای بر شما جز این است كه از امام، قسط و عدل خواسته شود، و اگر سخن گوید راست باشد و اگر حكمی صادر نماید مطابق عدل باشد، اگر وعده دهد انجام آن را عملی سازد، خداوند در قرآن كریم لباس یا طعامی را حرام نفرموده است.
برنامه "چهارسو"در یازدهم مرداد ماه 96 درباره ابعاد مختلف زندگی نامه امام رضا (ع) و بهویژه هجرت ایشان صحبت می كند.
برای شنیدن برنامه به قسمت ""آرشیو"" مراجعه كنید!
انتهای پیام/