نمك چیست؟چطوركشف شد؟ چگونه وارد غذای انسان شد؟ غذای بی نمك چطور غذایی است و چه كاركردی در چرخه اقتصادی ملتها دارد. "كاوشگر" امروز از رادیو جوان درباره نمك و تاریخچه و نقش آن در اقتصاد كنونی صحبت خواهد كرد.مارا در رادیو جوان بشنوید.
بهگزارش گروه چندرسانهای رادیو جوان؛نمك خوراكی از سدیم و كلر ساخته شدهاست. در آب محلول است و از مهمترین املاحی است كه در خوراك روزانه مورد انسانها به كار میرود. نمك خوراكی به شكل معدنی در تهنشینها و رسوبها همچین چین خوردگیها وجود دارد كه به شكل سنگ نمك استخراج میشود. همچنین در آب دریاها به مقدار فراوان موجود است كه قابل برداشت نیز میباشد.
نمك خوراكی مانند دیگر نمكها تركیب یونی است. عناصر این تركیب یونی، در نمك خوراكی سدیم و كلر هستند. با ورود ناخالصی به بلور هالیت یا نمك خوراكی، این كانی به رنگهای گوناگون در میآید برای نمونه با ورود عناصر اورانیوم و كربن به رنگ سیاه در میآید. این كانی به همراه سیلویت یا نمك تلخ در محیطهای تبخیری و گرم و خشك یافت میشود. مزه شور و جلای شیشهای و سختی كم این كانی باعث شدهاست تا به آسانی میان گروهی از كانیهای مشابه خود، شناخته شود.
نمك یكی از مواد مورد نیاز برای سوخت و ساز مواد خوراك در بدن، جابه جایی پیامهای عصبی و كاركرد درست ماهیچهها است. اما ثابت شدهاست كه خوردن زیاد نمك موجب افزایش فشار خون و پوكی استخوان میشود، به ویژه در افرادی كه پیشینه خانوادگی فشار خون بالا دارند.
انتهای پیام/