كاوشگر شنبه تا چهارشنبه از ساعت 09:00 به مدت 50 دقیقه

كاوشگر رادیو جوان جایزه اید نوبل اهدا می كند. ابلهانه ترین پژوهش ها جایزه دارند

جایزه ایگ نوبل به عجیب ترین و گاه ابلهانه ترین پژوهش های علمی دنیا تعلق می‌گیرند.مثلا پاسخ به این سوال كه كه نیش پشه در كجای بدن دردناك تر است؟ یا اگر استودیوها را با چوب راش آكوستیك كنند روی كلام و صدا گوینده ها اثرمستقیم دارد یا نه؟

1397/06/22
|
08:48
|

به‌گزارش گروه چندرسانه‌ای رادیو جوان؛جایزه ایگ نوبل به عجیب ترین و گاه ابلهانه ترین پژوهش های علمی دنیا تعلق می‌گیرند.مثلا پاسخ به این سوال كه كه نیش پشه در كجای بدن دردناك تر است؟ یا اگر استودیوها را با چوب راش آكوستیك كنند روی كلام و صدا گوینده ها اثرمستقیم دارد یا نه؟"كاوشگر" 21 شهریور بررسی كرده است.

جایزه نوبل معتبرترین جایزه‌ای است كه در حوزه‌های علمی به یك دانشمند تعلق می‌گیرد.جایزه نوبل در سال 1895، به وصیت كارخانه‌دار و شیمی‌دان سوئدی، آلفرد نوبل كه بیشتر او را به دلیل ابداع دینامیت می‌شناسند پایه‌گذاری شد.در سال 1901 میلادی، نخستین جوایز این بنیاد اهدا شد. طبق وصیت وی، پنج جایزه به‌طور سالانه در رشته‌های فیزیك، شیمی، فیزیولوژی و پزشكی، ادبیات و صلح؛ به افرادی تعلق می‌گیرد كه بیشترین خدمت را به مردم كرده باشند.اگرچه وصیت‌نامه نوبل، بنیانگذار این جوایز بود اما طرح او كامل نبود و به دلیل پاره‌ای موانع 5 سال طول كشید تا بنیاد نوبل تأسیس شود. در 10 دسامبر سال 1901 نخستین جوایز نوبل اهدا شد.

جایزه نوبل تنها یك تقدیر خشك و خالی نیست، بلكه برندگان این عنوان ارزشمند بین المللی یك مدال طلای 18 عیار به همراه مبلغی در حدود یك میلیون دلار دریافت می دارند.تصمیم بر اهدای این جایزه نقدی، به پایه گذار این عمل یعنی آلفرد نوبل، شیمیدان و كارآفرین سوئدی بر می گردد كه دینامیت را اختراع كرد. او به خاطر كاربرد نظامی اختراعش بسیار ناراحت بود، به همین دلیل در زمان مرگ تصمیم گرفت از سود دارایی هایش (كه اكنون ارزشی بالغ بر 197.4 میلیون دلار دارد) هر سال 5 جایزه مختلف را به افراد برجسته رشته های گوناگون اهدا نماید.

انتهای پیام/

دسترسی سریع
كاوشگر